Πεδουλάκης για δύο χρόνια στον «εξάστερο»

Πεδουλάκης για δύο χρόνια στον «εξάστερο»

Στα χέρια του Αργύρη Πεδουλάκη περνάει το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού για τα δύο επόμενα χρόνια.

Ο κορυφαίος Ελληνας προπονητής είναι αυτός που επελέγη στην κούρσα διαδοχής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έναντι του Γιούρι Ζντοβτς και εκείνος που θα τρέξει την υλοποίηση του πλάνου της διοίκησης της ΚΑΕ με μοναδικό στόχο την επιστροφή των πράσινων στους τίτλους.

Το μεσημέρι της Δευτέρας η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας της με τον Ελληνα τεχνικό τονίζοντας: «Ο Αργύρης Πεδουλάκης θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε διετή συνεργασία».

Από την πλευρά του ο Αργύρης Πεδουλάκης δήλωσε: «Ξέρω ότι έρχομαι στην πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού κι αυτό συνέβη διότι υπήρξαν ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, οι οποίοι με πάθος και γαλαντομία στήριξαν αυτή την ομάδα πάνω από 25 χρόνια.  Το έχω βιώσει, το έχω προλάβει ως αθλητής του Παναθηναϊκού. Από την άλλη υπήρχε και η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς του καλύτερου και πιο επιτυχημένου προπονητή της Ευρώπης. Τώρα υπό διαφορετικές συνθήκες, τις οποίες όλοι βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, με το μπάσκετ που είναι μέρος της κοινωνίας να μην αποτελεί εξαίρεση, καλούμαστε μέσα από τεχνογνωσία και σκληρή δουλειά να παραμείνουμε και θα παραμείνουμε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις. Εγγύηση γι’  αυτό και την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος είναι η συνέχεια της οικογένειας με την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε πίστωση χρόνου, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά επειδή θα είναι όλα καινούρια, ζητάμε να μας κρίνουν όλοι και αυστηρά στο τέλος της χρονιάς. Το μόνο που δεν αλλάζει από τα προηγούμενα χρόνια είναι ο κόσμος του, χωρίς την παρουσία του οποίου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ενώ μ’ αυτόν μπορούμε ένα κάνουμε πολλά. Γι’ αυτό και ζητάμε τη στήριξή του».

Η καριέρα του

Ο Πεδουλάκης διανύει από το 1995 μια απόλυτα πετυχημένη καριέρα ως προπονητής, ξεκινώντας την ως βοηθός του Ντράγκαν Σάκοτα το 1995, στο Περιστέρι, ομάδα που μέχρι χθες είχε την τεχνική της καθοδήγηση από το 2010. Σε αυτή τη διαδρομή και πριν φτάσει σήμερα να ηγηθεί του τεχνικού επιτελείου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο Πεδουλάκης έχει δουλέψει στον Μακεδονικό Νεάπολης (2004-2005), τον Πανελλήνιο (2005-2007), τον ΑΓΟΡ (2007-2008), τον ΠΑΟΚ (2008-2009) και την ΑΕΚ (2009-2010).
Στον πάγκο του Περιστερίου και έχοντας διαδεχτεί τον Σάκοτα το 1997 στη θέση του πρώτου προπονητή, αναδείχτηκε το 2001 και το 2003 ως κορυφαίος Ελληνας τεχνικός, έχοντας και τις δύο αυτές σεζόν, οδηγήσει την ομάδα των Δυτικών Προαστίων στην κατάκτητη της τρίτης θέσης στην Α1. Με το Μακεδονικό Νεάπολης έφτασε το 2005 (19 Απριλίου) στον τελικό του ULEB Cup, όπου γνώρισε την ήττα από τη Λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας με 78-74. Στη διαδρομή, ωστόσο, προς τον τελικό ο Μακεδονικός άφησε... πίσω του ισχυρές ομάδες, όπως την ιταλική Βαρέζε, το Μαρούσι και στον ημιτελικό τη Χέμοφαρμ.

Γεννημένος στις 26 Μαίου 1964 στην Αθήνα, ο Πεδουλάκης έπιασε τη μπάλα του μπάσκετ στα χέρια του το 1977 φορώντας τη φανέλα του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου, ομάδα στην οποία έχει γράψει και ως παίκτης και ως προπονητής το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της. Ηταν άλλωστε, μέσα στο ρόστερ των παικτών που τη σεζόν 1983-84 είχε παίξει στην Α' Εθνική Κατηγορία, ενώ από το 1993 έως το 1995 ήταν μέλος και της ομάδας που αγωνίστηκε στην Α1. Το 1986 φόρεσε την πράσινη φανέλα του Παναθηναϊκού και παρέμεινε στο τριφύλλι μέχρι το 1993, όταν και επέστρεψε στο Περιστέρι.

Πλέον και με το κλείσιμο της πιο σημαντικής εκκρεμότητας, αυτής της πρόσληψης προπονητή, ο Παναθηναϊκός προχωρά στις απαραίτητες κινήσεις ως προς τη σύνθεση του ρόστερ της νέας περιόδου και άμεσα θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις σημαντικές, τόσο σε επίπεδο ανανεώσεων, αλλά και λήξης συνεργασιών, όσο και σε εκείνο της ολοκλήρωσης μεταγραφικών κινήσεων στο πλαίσιο της ενίσχυσης των πρασίνων.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved