Έπεσε η αυλαία στο πρώτο Masters σιρκουί της Αίγινας (photos)

Έπεσε η αυλαία στο πρώτο Masters σιρκουί της Αίγινας (photos)

Τα φώτα του πρώτου Masters σιρκουί 2012, που φιλοξένησε η Αίγινα, έπεσαν με όλους να μένουν ευχαριστημένοι από το θέαμα, αλλά και γενικά όλη τη διοργάνωση, που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη στο νησί του Αργοσαρωνικού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι στους άντρες το τουρνουά βρήκε τους Μάνο Ξενάκη και Φερνάντο Μπιλλήρη να κατακτούν την κορυφή, επικρατώντας 2-0 (21-16, 21-19) των Γιώργου Κοτσιλιάνου και Νίκου Ζουπάνη.

Να θυμίσουμε πως οι Ξενάκης / Μπιλλήρης είχαν κατακτήσει την πρώτη θέση και στο περσινό τουρνουά Masters 2011 στην Αίγινα.

Με ανατροπή και επικράτηση στο τάι μπρέικ 2-1 (19-21, 21-17, 15-13) οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Αθηνά Δηλαβέρη νίκησαν στον τελικό τις Μαριώτα Αγγελοπούλου και Μανωλίνα Κωνσταντίνου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες.

Τα κορίτσια από την Κύπρο είχαν αναδειχθεί νικήτριες το 2011 στην αντίστοιχη διοργάνωση.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 8 μ.μ. πραγματοποιήθηκε – έπειτα από πρωτοβουλία της W.I.N Hellas (μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης κατά της βίας των γυναικών που έδωσε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στη διοργάνωση) - αγώνας celebrities όπου έλαβαν μέρος αρκετά ονόματα της show biz.

Ο κόσμος είχε κατακλύσει το γήπεδο που είχε στηθεί στην παραλία της Αύρας με τις τρεις κερκίδες να είναι κατάμεστες.

Μετά τις απονομές των νικητών σειρά πήρε το γυμναστήριο ΝΑΜΑ  που παρουσίασε ομάδες  aerobic και ρυθμικής γυμναστικής.

Η συνέχεια της βραδιάς βρήκε όλο τον κόσμο μέσα στο γήπεδο να χορεύει σε ρυθμούς Zumba.

Η Αίγινα λοιπόν πέρασε με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο τεστ της φιλοξενίας μιας σπουδαίας καλοκαιρινής διοργάνωσης, όπως είναι το Masters μπιτς βόλεϊ και φυσικά το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου, με την επιθυμία όλων για καθιέρωση ενός σιρκουί στο νησί του Αργοσαρωνικού.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μάνος Ξενάκης:«Παίξαμε με μια πολύ δυνατή ομάδα. Δείξαμε πως στα μεταξύ μας παιχνίδια είμαστε καλύτερη ομάδα. Το τουρνουά Μasters 2012 έχει πολύ δρόμο ακόμα. Κάναμε μια σημαντική νίκη, αλλά συνεχίζουμε. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η Αίγινα διοργάνωσε ένα πάρα πολύ καλό σιρκουί. Εύχομαι να είμαστε και του χρόνου εδώ».

Φερνάντο Μπιλλήρης:«Δύσκολη επικράτηση απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Τα καταφέραμε όμως και αυτό μας κάνει χαρούμενους και μας δίνει κουράγιο για την συνέχεια. Σπουδαία εκκίνηση στα φετινά σιρκουί για την ομάδα μας, αλλά τίποτα δεν τέλειωσε. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Στόχος να βλέπουμε κάθε τουρνουά ξεχωριστά και να βελτιώνουμε την απόδοση μας με την πάροδο των αγώνων».

Αθηνά Δηλαβέρη:«Μπράβο στον τοπικό διοργανωτή που κατάφερε να διοργανώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως είναι ένα σιρκουί Masters. Μακάρι να καθιερωθεί η διοργάνωση εδώ στην Αίγινα γιατί πραγματικά αξίζει να επιβραβευθεί η προσπάθεια όλων όσων συμμετείχαν στο τουρνουά. Ήταν δύσκολο το παιχνίδι, αλλά καταφέραμε να επικρατήσουμε απέναντι σε μια ομάδα πολύ δυνατή που μάλιστα είχε κερδίσει το περσυνό τουρνουά εδώ στην Αίγινα».

Κατερίνα Νικολαϊδου:«Για ακόμα μια χρονιά η όμορφη Αίγινα φιλοξένησε με απόλυτη επιτυχία ένα τουρνουά Masters. Είμαστε διπλά χαρούμενες που ενώ πέρυσι χάσαμε στον ημιτελικό, φέτος καταφέραμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Νιώθουμε πολύ όμορφα όταν αγωνιζόμαστε στην Αίγινα και ο κόσμος εδώ μας έχει πραγματικά αγκαλιάσει.  Ήταν μια δύσκολη αναμέτρηση, χάσαμε το πρώτο σετ, όμως με πίστη και κουράγιο κάναμε την ανατροπή και βγήκαμε πρώτες».

Γιάννης Στουραϊτης (αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ και αρμόδιος σε θέματα μπιτς βόλεϊ):«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους συνδιοργανωτές του 1ου σταθμού Πανελλήνιου Masters για το 2012, στους αθλητές-τριες, στους διαιτητές, στους εργαζόμενους και στους εθελοντές που όλοι μαζί έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.  Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Αίγινας, στην Lipton Ice Tea και σε όλους τους χορηγούς που με τη συνδρομή τους συνεισφέρουν σε αυτή τη δύσκολη εποχή για όλους.

Με την προσφορά όσων προαναφέραμε, συνεχίζεται μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα για το άνοιγμα του αθλήματος στα σωματεία και στις Ενώσεις έτσι ώστε μαζί με τις ανεξάρτητες διοργανώσεις το σύνθημα «κάθε παραλία και φιλέ» να παίρνει... σάρκα και οστά.

Αυτό που αλλάξαμε είναι το μπιτς βόλεϊ να πάψει να είναι ο καλοκαιρινός προορισμός των διοικούντων και παροικούντων την... Ιερουσαλήμ και να αξιοποιήσει τον ήλιο, τη θάλασσα και τους εννέα μήνες καλοκαιριού στην χώρα μας, δίνοντας τη δυνατότητα να το ζήσουν και να το χαρούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι αθλούμενοι που θα έρθουν σε επαφή με αυτό».
 
Θεοδόσης Σακκιώτης (δήμαρχος Αίγινας):«Είμαι πολύ χαρούμενος για την πολύ μεγάλη επιτυχία της φετινής διοργάνωσης. Ευχαριστούμε την ομοσπονδία και το επιτελείο της που τους διακρίνει ο επαγγελματισμός. Φέτος το επίπεδο τον αθλητών ήταν πολύ υψηλότερο από πέρυσι  από πέρυσι και οι συμμετοχές πολλές περισσότερες. Ο χώρος φιλοξενίας ήταν ελκυστικός και θαυμάσιος. Πρόκειται για μια σπουδαία αρχαιολογική θέση. Μιλάμε για τον ναό του Απόλλωνα. Έτσι συνδυάζουμε αθλητισμό και πολιτισμό, κάτι που στις μέρες μας αξίζει να προσπαθούμε. Πολλά τα θετικά στοιχεία για το νησί από την διοργάνωση. Η Αίγινα έχει πολλές φυσικές ομορφιές, η φιλοξενία των ανθρώπων είναι άριστη και όλοι οι επαγγελματίες του νησιού καταβάλουν προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον».



Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved