Ζούρος: «Η Εθνική δείχνει πάντα χαρακτήρα»

Ζούρος: «Η Εθνική δείχνει πάντα χαρακτήρα»

Η Εθνική βρίσκει τον τρόπο να ξεπερνά όσες αντιξοότητες συναντά στο δρόμο της, όπως δήλωσε ο Ηλίας Ζουρος κατά την αναχώρηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για τη Βραζιλία.

Εκεί η «επίσημη αγαπημένη» θα δώσει σειρά φιλικών αγώνων διαδοχικά με Νιγηρία, Νέα Ζηλανδία και Βραζιλία (27, 28 και 29 Ιουλίου) μέχρι το Προολυμπιακό Τουρνουά to οποίο θα διεξαχθεί στο Καράκας (2-8 Ιουλίου).

«Μπαίνουμε στο αεροπλάνο με ελάχιστες προπονήσεις, αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Δυστυχώς, μετά την επιστροφή από την Λιθουανία ενώ θεωρητικά είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε δύο πολύ καλές προπονήσεις απογευματινές, δεν μπορέσαμε να τις κάνουμε γιατί είχαμε πέντε παίκτες έξω, με γαστρεντερίτιδα, δύο παίκτες με κάποια προβλήματα στα πόδια, οπότε δεν μπορέσαμε να προπονηθούμε καθόλου. Ευελπιστώ, και εύχομαι οι παίκτες να είναι πολύ συγκεντρωμένοι τουλάχιστον στο κομμάτι της τακτικής, και με την εμπειρία τους και με τον ενθουσιασμό τους οι νέοι παίκτες να βοηθήσουν την ομάδα να προκριθεί», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ζούρου ο οποίος πρόσθεσε:

«Η Εθνική δείχνει χαρακτήρα πάντα. Αυτό είναι το σημαντικό κομμάτι. Δυστυχώς όμως τα τουρνουά εκτός Ευρώπης είναι πιο δύσκολα. Σημασία έχει πως θα βρεθείς εκείνη την ημέρα γιατί ειδικά στο χιαστί παιχνίδι που είναι νοκ άουτ δεν έχεις περιθώριο λάθους και μέσα σε σαράντα λεπτά πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Μιας και δεν θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνεργασίες γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς να είναι όλοι μαζί, θα υπάρξουν κάποια προβλήματα δυσλειτουργίας, θα έλεγα, θεωρητικά τουλάχιστον στην επίθεση αλλά ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρουμε».

Για τα φιλικά στη Βραζιλία απέναντι σε Νιγηρία, Νέα Ζηλανδία και Βραζιλία (27-29 Ιουνίου) τόνισε: «Δεν είναι τόσο χρήσιμα αυτά τα φιλικά στην Βραζιλία. Θα έλεγα ότι είναι ένα τουρνουά απλά που προσπαθούμε να βρεθούμε πιο κοντά στο Καράκας αλλά δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι το τουρνουά αυτό θα γινόταν με πιο δυνατές ομάδες. Η Βραζιλία άλλαξε τις ομάδες τελευταία στιγμή και δεν είναι τόσο δυνατά τα τεστ όσο περιμέναμε εμείς. Παρόλο που βρίσκονται ομάδες από το προολυμπιακό πιο σημαντικά θεωρώ τα φιλικά με την Ρωσία και την Λιθουανία, που είναι ομάδες πολύ πιο δυνατές και πιο κοντά στην πρόκριση από τις τουλάχιστον άλλες δύο ομάδες που θα συναντήσουμε εκεί».

Πέρα από τον Ηλία Ζούρο μίλησαν και οι Αντώνης Φώτσης και Γιώργος Πρίντεζης:

«Η Εθνική ομάδα είναι διαφορετική φέτος. Όλοι έχουμε ένα κοινό στόχο. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια πέρυσι, προκριθήκαμε στο προολυμπιακό και θέλουμε σε αυτό το τουρνουά να πάρουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γι’ αυτό θα πάμε και στη Βενεζουέλα. Σίγουρα η ομάδα είναι πιο ενισχυμένη από πέρυσι. Κάθε χρόνο έχουμε μερικούς παίκτες οι οποίοι φεύγουν, άλλοι έρχονται, αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, όλα τα παιδιά έχουν τεράστια όρεξη και όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να καταφέρουμε κάτι καλό», ήταν τα λόγια του φόργουορντ της Αρμάνι Μιλάνο.

«Υπάρχουν κάποιοι παλιοί, είναι και κάποια πιο νέα παιδιά και πιστεύω ότι αυτή η Εθνική έχει δείξει κάποια δείγματα γραφής. Δεν νομίζω ότι αλλάζει πάρα πολύ η φιλοσοφία από τα προηγούμενα χρόνια, πάνω-κάτω θεωρώ ότι το δείγμα γραφής θα’ ναι ίδιο. Πάμε εκεί πέρα να παίξουμε κάποια παιχνίδια σοβαροί, με μυαλό, να προσπαθήσουμε να εγκλιματιστούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, να συνεχίσουμε αυτή την καλή παράδοση που υπάρχει ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, το προολυμπιακό τουρνουά δεν είναι μια εύκολη διοργάνωση, έχει ένα πολύ σοβαρό και νοκ άουτ παιχνίδι αφού περάσεις από τους ομίλους και σίγουρα υπάρχουν πολλοί νέοι, η Εθνική ομάδα χρειάζεται αλλού είδους εμπειρία από του συλλόγου και θέλει μια πιο ιδιαίτερη προσοχή.
Κανείς δεν το βλέπει δύσκολο. Προσωπικά εγώ έχω πάρα πολύ όρεξη και δεν νοιώθω κουρασμένος, είμαι καλά, τα περισσότερα παιδιά είναι καλά, έχουμε ένα τεχνικό επιτελείο που γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσει και μέχρι που μπορούμε να προπονηθούμε αυτή τη στιγμή . Σίγουρα δεν είμαστε σε περίοδο που θα κάνουμε μια σκληρή προετοιμασία αλλά προσπαθούμε και εμείς και κυρίως το τεχνικό επιτελείο να μας έχει όσο πιο έτοιμους γίνεται σωματικά στο προολυμπιακό», δήλωσε από τη μεριά του ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος αναφορικά με την επιστροφή του στην «επίσημη αγαπημένη» είπε:

«Χαίρομαι που ξαναπαίζω και που μου ξανά δίνεται η δυνατότητα να βρεθώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μεγάλη τιμή, μην λέμε τα ίδια κάθε καλοκαίρι, εννοείται ότι είναι μεγάλη τιμή το εθνόσημο».

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής που αποτελείται από 14 παίκτες: Ζήσης, Φώτσης, Μπουρούσης, Σπανούλης, Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης, Βασιλειάδης, Μπράμος, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου, Πρίντεζης, Καββαδάς, Μαυροειδής.



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved