Ένα… βήμα μακριά οι Μαϊάμι Χιτ

Ένα… βήμα μακριά οι Μαϊάμι Χιτ

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έδωσε… απαντήσεις μέχρι το μοιραίο λάθος, οπότε αποχώρησε απογοητευμένος, καθώς οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 104-98 και προηγήθηκαν με 3-1 στους τελικούς.

Το κλίμα… πυροδοτήθηκε με τις δηλώσεις του Ιμπάκα σε βάρος του Λεμπρόν Τζέιμς ή τουλάχιστον έγινε η σχετική προσπάθεια από τα Μέσα της Βόρειας Αμερικής. Εν τέλει, ο Τζέιμς απέδειξε γιατί αναδείχθηκε φέτος MVP για τρίτη φορά στην καριέρα του «απαντώντας» στον 22χρονο φόργουορντ και στους… υπόλοιπους επικριτές του.

MVP

Ο «βασιλιάς» αποχώρησε για λίγα λεπτά, λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο. Έβαλε πάγο, επέστρεψε και διαμόρφωσε το 97-94 με «θανατηφόρο» τρίποντο, 2:50 πριν από το τέλος, ενώ έμεινε στον πάγκο για το τελευταίο λεπτό λόγω κραμπών. Ακολούθησε το 99-94 από τον Ουέιντ, που ολοκλήρωσε το καταλυτικό 7-0 των Χιτ.

Μοιραίο λάθος

Αρχικά ο Ουέστμπρουκ συμπλήρωσε 17 πόντους στην τέταρτη περίοδο και μείωσε σε 101-98 δίνοντας κάποιες ελπίδες ανατροπής. Ωστόσο στην επόμενη φάση, ο all-star πλέι-μέικερ δεν αντιλήφθηκε την ιδιαιτερότητα αναφορικά με τον χρόνο της επίθεσης των Χιτ, έπειτα από τζάμπολ. Μοιραία… χάρισε πολύτιμα δευτερόλεπτα στους αντίπαλους, τα οποία έκριναν οριστικά τον νικητή του αγώνα.

Τελευταίο προβάδισμα των Θάντερ

Με 13 συνεχόμενους ατομικούς πόντους, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ ισοφάρισε σε 90-90, 6:11 πριν από το τέλος του ματς. Ακολούθησαν συνεχόμενοι πόντοι του Ντουράντ, αλλά οι Θάντερ δεν πήραν άλλο προβάδισμα μετά το 94-92, που προήλθε από επιμέρους 11-2.

Σιωπηλοί πρωταγωνιστές

Στο πρώτο ημίχρονο «αθόρυβη» συμβολή είχε ο rookie Νόρις Κόουλ με οκτώ πόντους σε κρίσιμο σημείο. Στο τέταρτο 12λεπτο, ο Μάριο Τσάλμερς πέτυχε επτά συνεχόμενους και συνέβαλε αποφασιστικά στο 90-83, 7:35 πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Συνολικά ο 26χρονος γκαρντ είχε δώδεκα στο 12λεπτο και 25 σε όλο το ματς αποτελώντας τη διαφορά των δύο συλλόγων.

Αντίθετες διαδρομές

Στο πρώτο ημίχρονο, οι «βροντές» προηγήθηκαν με 17 πόντους, αλλά έμειναν στο 49-46 στο 24λεπτο. Ο Ουέστμπρουκ είχε πετύχει ήδη 18 πόντους, αλλά με πρωταγωνιστή τον… Νόρις Κόουλ οι Χιτ μείωσαν τη διαφορά. Μάλιστα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 35-35 με σερί 16-0, 7:34 πριν από τη λήξη του πρώτου 24λεπτου. Κάτι αντίστοιχο συνέβη στους τρεις πρώτους τελικούς, αλλά με πρωταγωνιστές παίκτες των… αντίστροφων ομάδων.

Κρίσιμο 12λεπτο

Στο τρίτο κομμάτι του αγώνα, οι Χιτ γύρισαν το παιχνίδι… ανάποδα, προηγήθηκαν για πρώτη φορά και έφτασαν στο +7 με το 75-68. Ο Λεμπρόν επέβαλε τον δικό του «νόμο» και συμπλήρωσε είκοσι πόντους, ενώ οι Θάντερ άρχισαν να «φορτώνονται» με φάουλ. Ενδεικτικά ο Σερζ Ιμπάκα είχε φτάσει στα τρία από το πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν συμπλήρωσε τέσσερα. Εν τέλει η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με σκορ 79-75 υπέρ των εκπρόσωπων της Φλόριντα.

«Γίγαντας» και ο Ουέιντ

Στο πρώτο μέρος, ο Ντουέιν Ουέιντ… κατεδαφίστηκε, ύστερα από μπλοκ του Ιμπάκα. Έμεινε στο παρκέ για λίγα δευτερόλεπτα και συνέχισε κανονικά. Τελικά συμπλήρωσε 25 πόντους, όσους και ο Τσάλμερς.

Κοντά σε triple double

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς έφτασε στους 26 πόντους με 10/20 σουτ. Παράλληλα μάζεψε δώδεκα ριμπάουντ και μοίρασε εννέα ασίστ, εκ των οποίων οι οκτώ ήταν στο πρώτο ημίχρονο!

Υπόλοιποι

Ο Κρις Μπος συγκέντρωσε εννέα ριμπάουντ και σημείωσε 13 πόντους με 6/12 σουτ όντας βασικός σέντερ. Ακόμα, ο Κόουλ συνέβαλε με τους οκτώ κρίσιμους πόντους του, ο Σέιν Μπατίερ είχε μόλις τέσσερις, αλλά προκάλεσε τη λανθασμένη έμπνευση του Ουέστμπρουκ, ενώ ο Τζέιμς Τζόουνς πέτυχε τρεις πόντους. Οι Ουντόνις Χάσλεμ και Μάικ Μίλερ χρησιμοποιήθηκαν, αλλά δεν σκόραραν.

40άρα, αλλά…

Στους 43 πόντους με 20/32 σουτ έφτασε ο Ουέστμπρουκ, που δεν παρέλειψε να μαζέψει επτά ριμπάουντ και να μοιράσει πέντε ασίστ. Ακόμα, ο Ντουράντ πέτυχε 28 πόντους με 9/9 βολές και 9/19 σουτ. Ακολούθησε ο Χάρντεν με οκτώ πόντους και 2/10 σουτ, ο Νικ Κόλισον είχε έξι, ο Τέμπο Σεφολόσα πέντε, οι Κέντρικ Πέρκινς και Ιμπάκα τέσσερις ο καθένας, ενώ ο Ντέρεκ Φίσερ δεν «έγραψε» σε 22 λεπτά.

Αναγνώριση του Πατ Ράιλι

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Πατ Ράιλι, πρόεδρος των Χιτ και παλαίμαχος κόουτς, πήρε το «Chuck Daly Lifetime Achievement Award», το οποίο δίνει το ΝΒΑ κάθε χρόνο σε έναν προπονητή. Μάλιστα ήταν φίλος με τον ίδιο τον Τσακ Ντέιλι, ο οποίος «έφυγε» το 2009 έχοντας κατακτήσει δύο παγκόσμιους τίτλους (1989 και 1990) με τους Ντιτρόιτ Πίστονς.

Ευκαιρία τίτλου

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/06, 04:00) θα διεξαχθεί ο πέμπτος τελικός, ο οποίος θα έχει πάλι έδρα το «AmericanAirlines Arena». Με τη σειρά στο 3-1, οι Χιτ θα διεκδικήσουν τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας τους, ενώ οι «βροντές» θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στην Οκλαχόμα Σίτι με αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ένα… βήμα μακριά οι Μαϊάμι Χιτ



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved