«Πρώτη» με ευρωπαϊκό αέρα ο Αστέρας (photos)

«Πρώτη» με ευρωπαϊκό αέρα ο Αστέρας (photos)

Τα… βάσανα ξεκίνησαν και επίσημα στον Αστέρα Τρίπολης την Δευτέρα (18/6), αλλά για τον πιο ευχάριστο λόγο, την συμμετοχή του στο Europa League.

Νέα πρόσωπα δεν υπήρχαν στην πρώτη προπόνηση, αλλά δεν έλειπε κανένας από τους παλιούς, ενώ το παρών έδωσαν και αρκετά παιδιά από την ομάδα Νέων του Αστέρα που θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία. Οι δύο ιδιοκτήτες της αρκαδικής ΠΑΕ, Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης δεν ήταν παρόντες, αλλά τη διοίκηση εκπροσώπησε ο πρόεδρος, Γιώργος Μποροβήλος και ο αδελφός του γενικός διευθυντής της ομάδας, Δημήτρης Μποροβήλος. Στο γήπεδο βρέθηκαν λίγοι, αλλά ένθερμοι φίλοι του Αστέρα που αποθέωσαν τους παίκτες και τον Σάκη Τσιώλη, οι οποίοι με τη σειρά τους, χειροκρότησαν και τους ευχαρίστησαν.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό από τον πατέρα Νικόλαο, ο προπονητής, Σάκης Τσιώλης, τόνισε σε δηλώσεις του: «Η σημερινή μέρα είναι το επίσημο ξεκίνημα του Αστέρα για τη νέα περίοδο. Πρώτα από όλα να ευχηθούμε υγεία και όσο μπορούμε ηρεμία, τόσο στην πόλη μας, όσο και στην ομάδα μας. Σίγουρα ο Αστέρας προέρχεται από μια επιτυχημένη χρονιά, έφερε καλά αποτελέσματα, έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Το ότι ξεκινήσαμε φέτος νωρίς σημαίνει ότι πάμε για κάτι πολύ σπουδαίο που έχει να κάνει με τη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό Κύπελλο. Ο στόχος αυτή τη χρονιά είναι να συνεχίσουμε αυτή την καλή απόδοση, να συνεχίσει η ομάδα αυτόν τον καλό χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα στο πρωτάθλημα κυρίως στον δεύτερο γύρο και γιατί όχι να κάνουμε κάτι καλύτερο τη χρονιά που έρχεται. Εξάλλου, υπάρχουν οι προϋποθέσεις, καθώς είναι μια υγιέστατη ομάδα και όλοι θέλουν να έρθουν σε αυτή. Κρατήσαμε τον βασικό κορμό, πέρα από δύο τρεις απώλειες που είχαμε από την περσινή ομάδα, αλλά και με δυο τρεις ενισχύσεις που θα έρθουν τις επόμενες μέρες, πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα τη νέα περίοδο».

Αναφερόμενος στις μεταγραφές ο έμπειρος τεχνικός επισήμανε: «Σίγουρα χρειαζόμαστε τέσσερις μεταγραφές για καίριες θέσεις για την βασική ομάδα. Έναν τερματοφύλακα αντί του Χακόμπο, έναν κεντρικό στόπερ στη θέση του Πουλίδο, έναν επιθετικό για να πλαισιώσει τον Περόνε και έναν αριστερό εξτρέμ. Αυτοί οι τέσσερις παίκτες προορίζονται για τη βασική ενδεκάδα, για να μπορέσουμε να έχουμε ακόμη πιο ρεαλιστικό τρόπο παιχνιδιού. Σίγουρα θα έρθουν κι άλλοι τέσσερις με πέντε ποδοσφαιριστές, που θα ενισχύσουν κι άλλο την ομάδα. Οι τρεις τέσσερις παίκτες θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον μέχρι την άλλη Δευτέρα ή μέχρι να φύγουμε για την προετοιμασία στο Καρπενήσι θα είναι εδώ. Ήδη έχουν γίνει οι επαφές. Θα πω και κάτι άλλο. Δίνουμε μεγάλη σημασία και στην ομάδα Κ20. Έχουμε πάρει πολλά παιδιά στην προετοιμασία και όταν αυτή τελειώσει πιστεύω πως τα παιδιά θα μας έχουν δείξει τις δυνατότητές τους για να μείνουν στην πρώτη ομάδα».

Για την ευρωπαϊκή συμμετοχή του Αστέρα και τους πιθανούς αντιπάλους, σχολίασε: «Δεν είναι και τόσο γνωστές οι ομάδες όσον αφορά τη δυναμικότητα που έχουν και δεν μπορούμε να τις παρακολουθήσουμε. Σίγουρα υπάρχουν οι ομάδες από τη Σκανδιναβία που έχει ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημά τους και έχουν μεγαλύτερη συνοχή στο παιχνίδι τους. Οι δυναμικότητες είναι τέτοιες που μπορούμε να ευελπιστούμε ότι εμείς, που δεν έχουμε πολύ καιρό που έχουμε σταματήσει τις προπονήσεις, θα μπούμε γρήγορα σε ρυθμό και θα είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

Για τα φιλικά προετοιμασίας, ο Τσιώλης επισήμανε: «Αυτό είναι ένα πρόβλημα μεγάλο, γιατί δεν υπάρχουν ομάδες που να κάνουν προετοιμασία και να μπορούμε να παίξουμε φιλικά. Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με μια ομάδα που κι αυτή συμμετέχει στα Κύπελλα Ευρώπης και βρίσκεται στην Πολωνία αυτή τη στιγμή. Μιλάω για την Ομόνοια. Αν μπορέσουμε να το φιξάρουμε, θα έχουμε κάνει ένα δύο παιχνίδια καλά πριν το μεγάλο. Κατά τα άλλα υπάρχει όντως πρόβλημα. Και στην Ιταλία κοιτάξαμε να πάμε σε ένα προπονητικό κέντρο, αλλά δυστυχώς αυτόν τον καιρό δεν υπάρχουν ομάδες για να μπορέσουμε να κάνουμε φιλικά. Το ατού το δικό μας είναι ότι παραμένει ο βασικός κορμός και με την προσπάθεια που θα κάνουμε στην προετοιμασία αυτόν τον ένα μήνα, θα βρούμε γρήγορα τον ρυθμό μας».

Για τον κόσμο της ομάδας, είπε: «Πρώτα από όλα να τον ευχαριστήσουμε για την παρουσία του κυρίως στον δεύτερο γύρο, ειδικά προς το τέλος που το Κύπελλο αποκτούσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γέμισαν το γήπεδο. Θα έλεγα πως ο κόσμος αυτός ήθελε το έναυσμα, ήθελε καλό ποδόσφαιρο, εμείς το δώσαμε. Θέλω να πιστεύω και τώρα θα κάνουν την προσπάθειά τους, θα έρθουν στο γήπεδο για να χαρούν την ομάδα τους, θα βοηθήσουν και θα ενισχύσουν ένα πολιτισμικό κομμάτι της Αρκαδίας όπως είναι ο Αστέρας. Εξάλλου, το δικαιούνται και οι ιδιοκτήτες να χαρούν. Την ομάδα αυτή την έφτιαξαν για να ευχαριστηθεί ο κόσμος της περιοχής».

Οσο για τους δικούς του στόχους, σημείωσε: «Σίγουρα καλό ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα υψηλότερη θέση για την ομάδα».

Λεάντρο Αλβάρεζ: «Η πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία της ομάδας»

Ο Λεάντρο Αλβάρεζ υπογράμμισε ότι η φετινή σεζόν θα είναι η πιο σημαντική στην ιστορία του Αστέρα, λόγω της συμμετοχής της ομάδας στο Europa League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Για την φετινή σεζόν και για την συμμετοχή του Αστέρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις:

«Σίγουρα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την ιστορία της ομάδας. Θα ήθελα να πω ότι είναι δώρο γιατί σίγουρα απαιτεί πολύ δουλειά και από την διοίκηση και από τους παίκτες μαζί με τον προπονητή. Σίγουρα αυτό το έχουμε κερδίσει και φαντάζομαι ότι θα πάνε όλα καλά γιατί πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα και στα παιδιά που έχουμε. Σίγουρα είναι κάτι πολύ σημαντικό για την καριέρα μας και τότε θα κάνουμε όσα καλύτερα μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί.»

-Τι να περιμένουμε από τον φετινό Αλβάρεζ είτε στην διάρκεια της φετινής σεζόν;

«Για μένα είναι πολύ σημαντικό γιατί για δύο χρόνια αγωνίζομαι στο πρωτάθλημα της  Super League και συμμετέχω για δεύτερη φορά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για την καριέρα μου και για την ζωή μου είναι παρα πολύ σημαντικό. Θέλω να δώσω όσο το καλύτερο μπορώ και για τον προπονητή και για την ομάδα, να βοηθήσω όσο μπορώ και φαντάζομαι ότι τα πράγματα θα πάνε όλα καλά γιατί έχουμε το 70% των παιδιών που είχαμε πέρσι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για ομάδα που δεν έχει πολύ χρόνο ρεπό. Έχουμε πιο πολύ χρόνο για να δεθούμε.»

-Θα είναι πιο δύσκολο το έργο του Αστέρα με δεδομένο ότι η χρονιά του Αστέρα ξεκινάει πολύ νωρίτερα και θα αναγκαστούν οι παίκτες του Αστέρα με πολλά παιχνίδια να τα χειριστούν κατά την διάρκεια της σεζόν;

«Θα μας περιμένει δύσκολο πρόγραμμα, αλλά θαʼ ναι σίγουρα μια καλή δουλειά που θα κάνουμε με τον προπονητή, από τώρα που ξεκινήσαμε την προετοιμασία, τα πράγματα θα είναι σίγουρα όσο πρέπει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, αυτό που θα παίξουμε δηλαδή και ένας στόχος που σε κάνει πιο χαρούμενο αυτά τα πράγματα.

-Υπάρχει κάποια ομάδα, χώρα σαν σχολή που να προτιμάτε όσον αφορά την κλήρωση που θα γίνει στις 25 Ιουνίου;

« Εμείς πρέπει να κοιτάμε τι θα κάνει ο Αστέρας Τρίπολης. Μετά τέλος του μηνός υα ξέρουμε με ποιον θα παίξουμε, και σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις πολλά γεγονότα για ομάδες που δεν ξέρεις πολύ. Εμείς πρώτα πρέπει να κοιτάμε τι ποδόσφαιρο θα παίξουμε εμείς, και σίγουρα αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Μποροβήλος: «Ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες ο Αστέρας»

Από την πλευρά του τέλος ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος, έθεσε ψηλά τον πήχη ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, τονίζοντας πως στόχος των Αρκάδων είναι να μπουν στο κλειστό κλαμπ των κορυφαίων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, αλλά και να εκφράσει την αισιοδοξία του για μία ανταγωνιστική Super League, παρά την οικονομική κρίση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μποροβήλου:

-Για το που μπαίνει ο φετινός στόχος από πλευράς διοίκησης και ένα σχόλιο για την φετινή ευρωπαϊκή συμμετοχή της αρκαδικής ομάδας;

«Καταρχάς θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο κεντρικό γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης σήμερα. Σας φέραμε λίγο νωρίτερα, ο λόγος είναι γνωστός και ευχάριστος, ο Αστέρας με την αθλητική ενηλικίωση του στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, και δη στο κορυφαίο πρωτάθλημα αυτό της Super League, είχε την ευτυχία του τον έκτο χρόνο του να συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πραγματικά βλέπουμε το όραμα των κ.κ Μπάκου και Καϋμενάκη, δύο ανθρώπων που είναι αποκλειστικά δικό τους δημιούργημα αυτή η ομάδα, να δουν την ομάδα σε σωστό χρόνο, να ενηλικιώνεται και πραγματικά να συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όσον για τους στόχους αυτούς τους οποίους βάζουμε, ο στόχος μας ήταν αυτή η ομάδα να περπατήσει, να μπουσουλήσει, πιστοποιήσει την παρουσία της στις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Τώρα ο στόχος μας είναι αυτή να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων. Να είναι δηλαδή μέσα στο γκρουπ, των ομάδων μεγάλης δυναμικότητας. Όμως εμείς αυτό το οποίο πραγματικά θα προσπαθήσουμε, είναι να δικαιώσουμε αυτή την ομάδα η οποία θα συμμετέχει σε ευρωπαϊκό Κύπελλο, στο Europa League, στους προκριματικούς γύρους,  και να πάμε όσο πιο μακρύτερα γίνεται».

-Είπατε κ. Μποροβήλο, ότι θέλετε ο Αστέρας να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες, μιας και είστε και Αντιπρόεδρος στη Super League και τα γνωρίζετε καλά τα πράγματα, φέτος στο πρωτάθλημα. Είναι συνάρτηση και με τις μεταγραφές που θα κάνει φέτος ο Αστέρας ώστε να είναι  στο ισχυρό γκρουπ, που θέλετε εσείς ως Αστέρας;

«Τα βασικά είναι οι μεταγραφές αλλά από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα ομαδικό, το αποτέλεσμα είναι συνολικό. Ξεκινάει όπως είπα από τους πρωτεργάτες αυτού του οικοδομήματος, τον κ.κ Μπάκο και Καϋμενάκη, η συνέχεια είναι ο προπονητής και οι παίκτες. Οι παίκτες είναι αυτοί οι οποίοι πραγματικά πέρσι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό,  μαζί με τον προπονητή και παρουσίασαν αυτό το υπέροχο σύνολο, το οποίο δύσκολα έχανε και έπαιζε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, και στο τέλος έφερε αυτή την ομάδα σε μια πάρα πολύ καλή θέση, και επαναλαμβάνω η αθλητική αντεπίθεση ξεκίνησε λίγο καθυστερημένα. Εντούτοις ο Αστέρας Τρίπολης διεκδίκησε επί ίσοις όροις την είσοδο του στον τελικό, θυμίζω ότι κανένα από τα δύο παιχνίδια δεν έχασε, και στα σημεία ήταν άτυχος και δεν μπόρεσε να συμμετέχει στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση που ήταν ο τελικός του θεσμού του Κυπέλλου. Ελπίζω ότι αυτές τις χαρές μας τις χρωστάει η τύχη και θα μας τις δώσει στο μέλλον».

-Για τις ενδεχόμενες μεταγραφές:

«Για ονόματα δεν μπορούμε να μιλήσουμε αυτή την στιγμή. Αυτό το οποίο μπορούμε να σας πούμε είναι ότι γίνονται αυτές οι κινήσεις, γίνονται προσωπικές κινήσεις, προκειμένου να έρθει ότι καλύτερο μπορεί στην ομάδα μας. Όμως όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα βιογραφικά δεν είναι αυτά τα οποία παίζουν μπάλα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι η αξία του κάθε ποδοσφαιριστή και το πώς “κουμπώνει” με τη χημεία και το πώς προσδοκούμε αυτό το οποίο μπορεί. Ελπίζω ότι πραγματικά θα φανούμε τυχεροί οι παίκτες οι οποίοι θα έρθουν γρήγορα θα προσαρμοστούν γιατί και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις μας ξεκινούν πολύ νωρίς, “κουμπώσει” όπως λέμε στην ομάδα, γρήγορα, θα  κουμπώσουν οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα έρθουν και έτσι θα δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνολο, από τις πρώτες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις».  

-Τι πρωτάθλημα περιμένει ως Αντιπρόεδρος της Super League, δεδομένου ότι η οικονομική κρίση, έχει αγγίξει τις ποδοσφαιρικές ομάδες;

«Σίγουρα η γενικότερη κρίση που υπάρχει στην κοινωνία δεν έχει αφήσει απέξω το ποδόσφαιρο. Αυτό έχει πράγματι να υπάρχουν οικονομικά προβλήματα σε κάποιες από τις ομάδες που συμμετέχουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Όμως θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες φιλάθλους ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι συναρπαστικό γιατί πραγματικά μέσα από την κρίση θα υπάρξουν νέες ισχυρές ποδοσφαιρικές δυνάμεις που πραγματικά θα κάνουν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Είμαι απολύτως βέβαιος σε αυτό, ότι θα δούμε ομάδες τις οποίες να βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας, και πιθανόν για να μην παρεξηγηθώ, κάποιες άλλες να είναι πιο κάτω. Αυτό θα δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που θα δώσει πιστεύω ένα άλλο ενδιαφέρον, κάτι το οποίο έχει ανάγκη ο κόσμος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε δηλαδή ότι μόνο του το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που δεν γνωρίζεις ποιος θα είναι ο νικητής, ποιος θα είναι ο πρώτος, ποιος θα είναι ο δεύτερος, και γενικά η αδρεναλίνη ανεβαίνει όταν δεν γνωρίζεις τον τελικό νικητή. Έτσι λοιπόν στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος μπορεί να δούμε ομάδες που δεν πάει το μυαλό μας να διεκδικούν ακόμη και γιατί όχι το πρωτάθλημα».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved