Πρώτο τεστ θετικό για την Εθνική Ανδρών! (photos)

Πρώτο τεστ θετικό για την Εθνική Ανδρών! (photos)

Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών επικράτησε στον πρώτο φιλικό αγώνα της Ρωσίας με 66-63, δείχνοντας πως είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Και αυτό διότι κατάφερε να επικρατήσει μίας εξαιρετικής ομάδας μην έχοντας στην αποστολή τους Αντώνη Φώτση, Γιάννη Μπουρούση, Νίκο Ζήση (οι τρεις τους έχουν ακόμη υποχρεώσεις με τις ομάδες τους), Βασίλη Σπανούλη και Ίαν Βουγιούκα (οι οποίοι ξεκουράστηκαν).

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε δυνατά με τον Γιώργο Πρίντεζη να ηγείται επιθετικά της ομάδας του Ηλία Ζούρου, ωστόσο η Ρωσία, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, παίζοντας πολύ καλή άμυνα. Οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας δεν έβρισκαν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι, όπως και οι Ρώσοι που όμως στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά τεσσάρων πόντων (16-12) χάρη σε εύστοχο σουτ από το κέντρο του γηπέδου στην εκπνοή.

Μάλιστα η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ κατάφερε με την έναρξη της δεύτερης περιόδου να πάρει μία διαφορά 10 πόντων (22-12), ωστόσο τα… παιδιά του Ηλία Ζούρου αντέδρασαν άμεσα. Μάλιστα η ελληνική ομάδα έτρεξε ένα σερί 4-23 και επέβαλαν τον ρυθμό τους στο παρκέ, παίρνοντας παράλληλα το προβάδισμα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Έτσι το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να προηγείται με 35-26 της Ρωσίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο τρίτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να κρατάει μία διαφορά ασφαλείας από τη Ρωσία, που δεν μπορούσε να βρει εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι. Ο Κώστας Παπανικολάου πραγματοποίησε ένα τρομερό παιχνίδι απέναντι στον Αντρέι Κιριλένκο και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να προηγείται με 54-44.

Οι Ρώσοι προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά και να μπουν και πάλι στο… κόλπο της νίκης, ωστόσο οι παίκτες της ελληνικής ομάδας συνέχισαν να παίζουν πολύ καλή άμυνα και στο τέλος δεν επέτρεψαν στο συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ να διεκδικήσει τη νίκη, παρά το γεγονός πως στα τελευταία λεπτά μείωσαν μέχρι τους τρεις πόντους. Το τελικό 66-63 έδωσε την πρώτη φιλική νίκη στην Ελλάδα.

Διαιτητές: Γκούντας, Πασκεβίτσιους, Μαλέτσκας (Λιθουανία).
Δεκάλεπτα: 16-12, 26-35, 44-54, 63-66.
Ρωσία (Μπλατ): Σβεντ 6 (1), Πονκρασόφ 5 (1), Κιριλένκο 9, Μόνια 11, Καρασόφ 6 (2), Φριτζόν 6, Κάουν 7, Μοζγκόφ 4, Αντόνοφ 4, Βορόνοφ 2, Βιάλτσεφ 3 (1).
Ελλάδα (Ζούρος): Βασιλειάδης 9 (3), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας, Καλάθης, Μπράμος 3 (1), Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 8 (2), Σαρικόπουλος, Μαυροειδής 8, Καϊμακόγλου 15, Καββαδάς 6 (εκτός δωδεκάδας ο Σπανούλης, δεν αγωνίστηκε ο Βουγιούκας).

Βασίλης Σπανούλης έμεινε εκτός δωδεκάδας για να προστατευθεί, καθώς είναι ιδιαίτερα καταπονημένος, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο και προτιμήθηκε να μείνει εκτός.

Διαβάστε επίσης…

Παπανικολάου: «Ενέργεια, όρεξη και διάθεση»

Ζούρος: «Ως προπονήσεις αυτά τα φιλικά»

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τη μετέφερε το Onsports

{coveritlive}7d8d790c60{/coveritlive}



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved