«Μπρέικ» και 1-1 οι Μαϊάμι Χιτ

«Μπρέικ» και 1-1 οι Μαϊάμι Χιτ

Με 32 πόντους του Λεμπρόν Τζέιμς οι Μαϊάμι Χιτ ξεπέρασαν υπερπροσπάθεια του Κέβιν Ντουράντ στο τέταρτο 12λεπτο, κέρδισαν με 100-96 και ισοφάρισαν τους τελικούς σε 1-1.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα των Θάντερ στα φετινά playoffs. Πλέον καλούνται να «σπάσουν» την έδρα των Χιτ, ώστε να επιστρέψει η σειρά στο «Chesapeake Energy Arena». Άλλωστε τα τρία επόμενα παιχνίδια θα διεξαχθούν στην πόλη της Φλόριντα.

Τα έδωσε όλα ο Ντουράντ

«Φορτώθηκε» από νωρίς με φάουλ και στο ημίχρονο είχε τρία. Μάλιστα ο πρώτος σκόρερ της φετινής regular season συμπλήρωσε πέντε, 10:30 πριν από τη λήξη. Ωστόσο έμεινε στο παρκέ και σημείωσε 13 πόντους πρωταγωνιστώντας στη μείωση της διαφοράς μέχρι το -2 με διαδοχικά εύστοχα σουτ, ενώ οι Χιτ είχαν φτάσει στο +13 (82-69) στην αρχή του 12λεπτου. Το σερί διακόπηκε με άστοχο δίποντο, εννέα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, ενώ το σκορ ήταν 98-96. Ακολούθησαν δύο εύστοχες βολές του Τζέιμς και το… μπρέικ.

Αποφασισμένοι οι Χιτ

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς, οι εκπρόσωποι του Μαϊάμι ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 27-15 στο πρώτο 12λεπτο. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι «βροντές» είχαν μόλις 5/20 σουτ. Μεταξύ άλλων, ο Κρις Μπος βοήθησε καταλυτικά στο θετικό ξεκίνημα της ομάδας του επιστρέφοντας στη βασική πεντάδα.

+17

Στο δεύτερο 12λεπτο οι Χιτ έφτασαν τη διαφορά στους 17 πόντους, η οποία αποδείχθηκε η μεγαλύτερη της αναμέτρησης. Σε αντίθεση με τον πρώτο τελικό διατήρησαν διψήφια απόσταση στο σκορ μέχρι το τέλος του 24λεπτου, αφού οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 55-43. Οι 17 πόντοι του Τζέιμς Χάρντεν ήταν αυτοί που κράτησαν τους Θάντερ στο ματς, ενώ ο Μπος είχε ήδη 13.

«Ξύπνημα» στο τρίτο

Όπως και στον προηγούμενο αγώνα, έτσι και στον αποψινό, οι «βροντές» βελτίωσαν την άμυνά τους στην τρίτη περίοδο. Παράλληλα οι Ντουράντ και Ουέστμπρουκ είχαν επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Ο Τζέιμς τα… έχασε στα μαρκαρίσματα, αλλά κράτησε τους Χιτ μπροστά συμπληρώνοντας 26 πόντους.

«Βασιλική» εμφάνιση

Τελικά ο 3-φορές MVP έφτασε στους 32 πόντους και ξεπέρασε τους τριάντα για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι. Ο Τζέιμς συμπλήρωσε 12/12 βολές με τις δύο τελευταίες του αγώνα, ενώ μάζεψε οκτώ ριμπάουντ και μοίρασε πέντε ασίστ.

Επιστροφή στην πεντάδα

Στους 16 πόντους και στα 15 ριμπάουντ σταμάτησε ο Κρις Μπος πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση. Ακόμα, ο Ντουέιν Ουέιντ πέτυχε 24 πόντους με 10/20 σουτ, ενώ ο Σέιν Μπατίερ σημείωσε 17 με… πέντε τρίποντα, εκ των οποίων τα τρία ήταν στο πρώτο ημίχρονο. Είναι φανερό πως ο 33χρονος Αμερικανός είναι «ζεστός» στους τελικούς, καθώς πέτυχε τρίποντα-φωτιά και στο πρώτο παιχνίδι, παρά την ήττα της ομάδας του.

Ελάχιστο rotation

Μόλις 1/7 σουτ και τρεις πόντους είχε ο Μάριο Τσάλμερς, αλλά έμεινε στο παρκέ για 39:30. Συνολικά ο Έρικ Σποέλστρα πρόσφερε 37 λεπτά σε τέσσερις αναπληρωματικούς του, καθώς φάνηκε πιστός στους πέντε βασικούς του παίκτες. Πάντως οι Ουντόνις Χάσλεμ, Νόρις Κόουλ, Τζέιμς Τζόουνς και Μάικ Μίλερ είχαν από δύο πόντους. Δεν χρησιμοποιήθηκαν οι Τζόελ Άντονι, Ρόνι Τουριάφ, Τέρελ Χάρις και Τζουάν Χάουαρντ.

Συν Χάρντεν…

Στους 21 πόντους με 7/11 σουτ έφτασε ο Χάρντεν, σε αντίθεση με τους πέντε πόντους του πρώτου τελικού. Ωστόσο δεν ήταν θετικός στο δεύτερο 24λεπτο, όπου είχε μόλις τέσσερις πόντους, όλους στην τέταρτη περίοδο.

… μείον οι υπόλοιποι

Στους 32 πόντους σταμάτησε ο Κέβιν Ντουράντ με 12/22 σουτ και 4/6 βολές. Ακόμα, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ πέτυχε 27 πόντους με 10/26 σουτ, ενώ μοίρασε επτά ασίστ και μάζεψε οκτώ ριμπάουντ. Επτά πόντους και πέντε μπλοκ «έγραψε» ο Σερζ Ιμπάκα. Τέσσερις πόντους είχε ο Κέντρικ Πέρκινς, τρεις ο Τέμπο Σεφολόσα και δύο ο Ντέρεκ Φίσερ. Οι τρεις τελευταίοι είχαν 1/5 σουτ και μείωσαν αρκετά την παραγωγικότητά τους. Από την πλευρά του, ο Νικ Κόλισον δεν «έγραψε» σε 14:32. Συνολικά οι «βροντές» είχαν 34/79 σουτ και το 43% ήταν αρκετά χειρότερο από το 51.9% του πρώτου ματς.

Μεταφορά στο Μαϊάμι

Τα τρία επόμενα ματς θα διεξαχθούν στην έδρα των Χιτ. Το πρώτο είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/06, 03:00). Αν χρειαστεί, οι δύο σύλλογοι θα επιστρέψουν στην Πολιτεία της Οκλαχόμα για έκτο τελικό τα ξημερώματα της μεθεπόμενης Δευτέρας (25/06, 03:00).

«Μπρέικ» και 1-1 οι Μαϊάμι Χιτ



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved