Μελίσσας: «Δεύτερο σπίτι μου ο ΠΑΟΚ»! (photos)

Μελίσσας: «Δεύτερο σπίτι μου ο ΠΑΟΚ»! (photos)

Τόπο στα νιάτα. Κάτι ξέρουν στην Τούμπα. Αν δεν γνώριζαν, δεν θα είχαν τόσο καλές Υποδομές. Επιβεβαιωμένα. Άργησαν αλλά το κατάλαβαν ακόμα και οι αντιφρονούντες. Σε καιρούς χαλεπούς. Το κλειδί είναι οι νέοι. Αυτοί που ήρθαν για να μείνουν. Αυτοί που ζουν για να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Σαν τον Νίκο Μελίσσα καλή ώρα.

Πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της καρδιάς του και φιλοδοξία καθιέρωσης. Όπου τολμούν οι αετοί ένα πράμα. Δεύτερο σπίτι του ο ΠΑΟΚ. Μεστός, μετρημένος και με στόχους. Το Onsports τον εντόπισε, του μίλησε και έβγαλε το πόρισμα.
 
Όλιβερ Καν. Το ίνδαλμα του. Ηγετικός, ανταγωνιστικός μα πάνω από όλα προσγειωμένος. Σε αυτό που επιτάσσει ο κανόνας των ισχυρών Ακαδημιών και της ζωής. Ήθος. Το κυριότερο που μαθαίνουν τα ταλέντα όταν περάσουν την ασπρόμαυρη πύλη.
 
Από την Κ20 στην πρώτη ομάδα με στάσεις στην Εθνική Νέων. Μια διαδρομή ίσα με το μπόι του. 1.93 και προσόντα που βγάζουν μάτια. Διαφορετικά δε θα τον τσέκαραν ούτε ο Σάντος, ούτε ο Μπόλονι. Μια πενταετία, μια εμπειρία και ο πήχης ανεβαίνει.
 
Ετών 19. Σπουδάζει φυσικοθεραπεία και έχει άποψη για τα παιδιά που μπορούν να σταθούν, εάν επενδύσουν πάνω τους.... Για την Ελλάδα που αργοσβήνει και της μένει μόνο η ιστορία...

 
Τι σημαίνει για σένα να ανήκεις στην οικογένεια του ΠΑΟΚ;

Για εμένα ο ΠΑΟΚ είναι σαν δεύτερο σπίτι μου. Έχω πάρει πολλά στοιχεία μέσα από την ομάδα τόσο για το ποδόσφαιρο όσο και για την ζωή. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ περνάει και ήθος στους ποδοσφαιριστές. Και αυτό είναι ιδιαίτερο κομμάτι.
 

Είναι η ανταμοιβή των κόπων σου το πρώτο σου επαγγελματικό συμβόλαιο;
 Πιστεύω είναι μια μεγάλη επιβράβευση το συμβόλαιο αλλά δεν στέκομαι σε αυτό. Συνεχίζω να δουλεύω ώστε να πιάσω τον επόμενο στόχο. Δεν επαναπαύομαι.
 
 
Ο ΠΑΟΚ φημίζεται για τις δυνατές του Ακαδημίες. Εσύ που έχεις ζήσει από κοντά την δουλειά εκεί, ποια θεωρείς ότι είναι τα κλειδιά των καλών υποδομών;
 
Η οργάνωση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στις Ακαδημίες και αυτό είναι το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ. Δουλεύουν πολύ με νεαρούς παίκτες, από τις μικρές ηλικίες τα παιδιά σκέφτονται επαγγελματικά.
 
Με την κατάσταση στη χώρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι άκρως μπερδεμένη οικονομικά, όλες οι ομάδες πλέον στρέφονται σε νέους και ταλαντούχους. Άργησαν τελικά να επενδύσουν στο… δικό τους «αίμα»;


 Άργησαν αρκετά αλλά τουλάχιστον κατάλαβαν ότι τα Ελληνόπουλα έχουν μεγάλη αξία και πρέπει να τα εμπιστευτούν περισσότερο. Όλοι οι νέοι έχουν τεράστιες δυνατότητες και μπορούν στα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
 
Ποιος τερματοφύλακας αποτελεί για σένα πρότυπο;


Σίγουρα ο Ολιβερ Κάν. Είχε μια τρέλα και μια δυναμική που κανένας άλλος δεν μπορούσε να ακουμπήσει. Ήταν ηγέτης και ήρεμη δύναμη.
 
Έχει όνειρα ο Νίκος Μελίσσας; Μέχρι που φτάνουν;


 Όνειρο μου είναι να παίξω στην μεγάλη ομάδα και να μπορέσω να καθιερωθώ. Όμως πριν από αυτό υπάρχουν πολύ στόχοι που πρέπει να τους πετυχαίνω έναν, έναν . Με σκληρή  δουλειά πιστεύω θα τα καταφέρω.
 
Οι νέοι έχουν άποψη και καλό είναι να την ακούμε κιόλας για πράγματα που αφορούν το μέλλον τους. Η Ελλάδα ζει τραγικές στιγμές. Ποια είναι η τοποθέτησή σου;


Πλέον στην Ελλάδα επικρατεί ένας πανικός. Θεωρώ ότι το μόνο που μας έχει μείνει είναι η ιστορία. Αυτή μας κρατάει όρθιους. Και πρέπει να παραδειγματιστούμε από αυτούς τους ανθρώπους που πάλεψαν για μας στο παρελθόν και να μην το βάλουμε ποτέ κάτω. Άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.



Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved