Ανίκητοι οι αμυντικοί Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Ανίκητοι οι αμυντικοί Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

«Κλείδωσαν» τους Μαϊάμι Χιτ στο δεύτερο ημίχρονο και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επικράτησαν με 105-94 στον πρώτο τελικό των φετινών playoffs.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Χιτ προηγήθηκαν με 13 πόντους. Ωστόσο οι Θάντερ έπαιξαν σκληρή άμυνα στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και ανέτρεψαν τα δεδομένα. Μάλιστα δημιούργησαν διαφορά και έφτασαν σχετικά εύκολα στο 1-0.

Εκτελεστής #1

Δεκατρείς πόντους πέτυχε ο Ράσελ Ουέστμπρουκ στο τρίτο 12λεπτο και διαμόρφωσε το 74-73 σε νεκρό χρόνο, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο προβάδισμα των «βροντών» σε όλο το παιχνίδι. Στη λήξη της πρώτης περιόδου ο Χάρντεν των Θάντερ είχε μειώσει σε 29-22.

Εκτελεστής #2

Στο τέταρτο 12λεπτο ανέλαβε ο Κέβιν Ντουράντ με 17 πόντους! Άλλωστε ο 23χρονος φόργουορντ… ξεψάρωνε, όσο προχωρούσε ο χρόνος. Θυμίζουμε πως αυτός ήταν ο πρώτος τελικός του κορυφαίου σκόρερ της φετινής regular season. Εν τέλει η διαφορά έφτασε στο +11, όταν και οι Χιτ αποδέχθηκαν τη μοίρα τους.

Η… αμυντική ανατροπή

Συνολικά οι Θάντερ έκαναν μόλις δύο λάθη σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο πρώτο είχαν καταγράψει οκτώ. Επίσης υπάκουσαν στις εντολές του Σκοτ Μπρουκς και εφάρμοσαν σκληρή άμυνα, η οποία αποσυντόνισε τους αντίπαλους, που «κυνήγησαν» το σκορ σε ολόκληρο το τέταρτο 12λεπτο.

Ο… άπειρος απολογισμός

Εν τέλει ο Ντουράντ συμπλήρωσε 36 πόντους με 12/20 σουτ πετυχαίνοντας 23 στο δεύτερο ημίχρονο. Ακόμα, ο Ουέστμπρουκ είχε 27 πόντους, 11 ασίστ και οκτώ ριμπάουντ, ενώ στο πρώτο 24λεπτο σημείωσε μόλις πέντε πόντους.

Εμπιστοσύνη στον Φίσερ

Στο πρώτο 24λεπτο «έγραψε» ο Σερζ Ιμπάκα και τους δέκα πόντους του, κάτι που ίσχυσε επίσης με τους έξι πόντους του Ντέρεκ Φίσερ, o οποίος ξεκίνησε την όγδοη τελική σειρά postseason της καριέρας του με 25 λεπτά στο παρκέ! Στους εννέα πόντους έφτασε ο Τέμπο Σεφολόσα συμβάλλοντας τα μέγιστα στον περιορισμό του Ουέιντ.

Ακολούθησε ο Νικ Κόλισον με οκτώ πόντους και δέκα ριμπάουντ. Μόλις πέντε πόντους είχε ο Τζέιμς Χάρντεν και τέσσερις ο Κέντρικ Πέρκινς, που μαρκαρίστηκε κυρίως από τον Τζέιμς. Αντίθετα, ο Ντεκουάν Κουκ είχε 0/2 βολές και μηδέν πόντους σε τρία λεπτά.

Το +7 δεν ήταν αρκετό

Από την άλλη, ο Λεμπρόν Τζέιμς πέτυχε 14 από τους τριάντα πόντους του στο πρώτο ημίχρονο. Παράλληλα μάζεψε εννέα ριμπάουντ, ενώ σημείωσε 11/24 σουτ.

Στους 17 περιορίστηκε ο Σέιν Μπατίερ, που πρωταγωνίστησε με τέσσερα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο οι Χιτ πήγαν στα αποδυτήρια με +7, παρά τη θετική τους απόδοση. Άλλωστε οι Θάντερ είχαν 56% στα σουτ μένοντας κοντά στο σκορ, στο 24λεπτο.

Περιορίστηκε ο «φλας»

Από την πλευρά του, ο Ντουέιν Ουέιντ είχε 19 πόντους. Ακολούθησε ο Μάριο Τσάλμερς με 5/7 σουτ και δώδεκα πόντους, ενώ ο Κρις Μπος είχε δέκα πόντους με 4/11 σουτ σαν αναπληρωματικός. Τέσσερις πόντους πρόσφερε ο Ουντόνις Χάσλεμ, δύο ο Μάικ Μίλερ, ενώ ο Τζόελ Άντονι δεν «έγραψε».

Το 72.3%

Το δεύτερο ματς θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/06). Θυμίζουμε πως η ομάδα που κερδίζει το πρώτο παιχνίδι τελικής σειράς των playoffs κατακτά συνήθως το πρωτάθλημα. Φυσικά η παράδοση δεν εξασφαλίζει κάτι ιδιαίτερο στους εκπρόσωπους της Πολιτείας της Οκλαχόμα.

Περιθώριο

Τον αγώνα παρακολούθησε κανονικά ο Lil Wayne. Φαίνεται πως ο ράπερ ξεπέρασε τα γνωστά του προβλήματα με τη διοίκηση των «βροντών». Θυμίζουμε πως είχε χαρακτηρίσει… ρατσιστές του ανθρώπους των Θάντερ, όταν δεν του επέτρεψαν την είσοδο στο «Chesapeake Arena» στη σειρά με τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Επίσης η αστυνομία δημοσιοποίησε την κλήση του Μπος, όταν διαπίστωσε αδυναμία της μασέρ του. Η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε αργότερα σε κοντινό νοσοκομείο και οι ηχητικές αποδείξεις φανερώνουν ηρεμία του 28χρονου φόργουορντ. Μάλιστα είχε δώσει το τηλέφωνο στη σύζυγό του, ώστε να προσφέρει αυτή περισσότερα στοιχεία για τη 41χρονη Τσοτέλ Κόκσεϊ.

Ανίκητοι οι αμυντικοί Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved