Χωρίς Καλάθη, αλλά με πίστη η πρώτη της Εθνικής

Χωρίς Καλάθη, αλλά με πίστη η πρώτη της Εθνικής

Ξεκίνησε σήμερα (11/06) η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ για το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ στο Καράκας της Βενεζουέλας (2-8 Ιουλίου).

Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο μαζεύτηκαν στις 18.00 στο κλειστό του ΟΑΚΑ και δήλωσαν αισιόδοξοι πως η εθνική ανδρών θ’ ανανεώσει το ραντεβού της με το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για τρίτη διαδοχική φορά (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008). Το παρών έδωσαν δώδεκα παίκτες, οι οποίοι ξεκίνησαν σήμερα υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πρίφτη (εν τη απουσία του Ομοσπονδιακού τεχνικού Ηλία Ζούρου).

Απόντες ήταν οι Αντώνης Φώτσης, Γιάννης Μπουρούσης, Νίκος Ζήσης και Νικ Καλάθης. Οι τρεις πρώτοι είναι δικαιολογημένοι λόγω υποχρεώσεων με τις ομάδες τους στο ιταλικό πρωτάθλημα. Υποχρεώσεις στο τουρκικό πρωτάθλημα έχει και ο Ζούρος, ως τεχνικός της Αναντολου Εφές. Λόγω προβλήματος με τα αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής του από τις ΗΠΑ δεν κατάφερε να δώσει το παρόν ο γκαρντ του Παναθηναϊκού.

«Η ομοσπονδία κάνει ό,τι μπορεί για να λύσει το πρόβλημα. Με ενημέρωσαν πως θα είναι μαζί μας όσο το δυνατό συντομότερο,» εξήγησε στους εκπροσώπους του Τύπου ο συνεργάτης του Ζούρου, Δημήτρης Πρίφτης. Σχετικά με τον τραυματισμό του αρχηγού, Αντώνη Φώτση, ο Πρίφτης εξήγησε: «Η ενημέρωσή μου μετά από επικοινωνία μου με τον συμπαίκτη του στην Αρμάνι Μιλάνο και στην εθνική, Γιάννη Μπουρούση, είναι πως το διάστρεμμα που υπέστη στον πρώτο τελικό της Αρμάνι Μιλάνο με τη Σιένα δεν είναι ούτε ελαφρύ ούτε βαρύ. Αναμένεται να είναι έτοιμος σε διάστημα οχτώ περίπου ημερών.»

Το παρόν έδωσαν σήμερα οι: Σπανούλης, Πρίντεζης, Βασιλειάδης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Μπράμος, Καϊμακόγλου, Μαυροειδής, Σλούκας, Βουγιούκας καθώς και οι Καββαδάς, Σαρικόπουλος που βοηθούν στις προπονήσεις μέχρι και τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου. Εν συνεχεία θα ενσωματωθούν στην εθνική νέων ανδρών.

Οι προπονήσεις στο ΟΑΚΑ θα συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη. Την Πέμπτη, η εθνική αναχωρεί για τη Λιθουανία για δύο φιλικά. Η αποστολή επιστρέφει τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου και θα συνεχίσει τις προπονήσεις στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Τρίτη (19/6), Τετάρτη (20/6) και Πέμπτη (21/6). Την Παρασκευή, 22 Ιουνίου η εθνική ταξιδεύει με προορισμό τη Βραζιλία, όπου στις 26, 27 και 28 Ιουνίου αντιμετωπίζουν τις Νιγηρία, Νέα Ζηλανδία και Βραζιλία σε φιλικές αναμετρήσεις. Στις 29 Ιουνίου, από τη Βραζιλία οι διεθνείς αναχωρούν για το Καράκας, όπου το διάστημα 2-8 Ιουλίου θα διεκδικήσουν ένα από τα τρία τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών του Λονδίνου (27 Ιουλίου – 18 Αυγούστου).   

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Πρίφτης υπογράμμισε για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας: «Πρέπει να προλάβει η εθνική να είναι έτοιμη για το Προολυμπιακό τουρνουά του Καράκας, έστω κι αν δεν υπάρχει χρόνος. Ο χρόνος όχι απλά δεν είναι σύμμαχός μας. Είναι αντίπαλός μας. Είναι ιδιαίτερο το καλοκαίρι. Πρέπει να διαχειριστούμε αρκετά πράγματα μαζί: Σε ό,τι αφορά την κούραση των παικτών και τη σωματική και την πνευματική. Καθώς και την ύλη που πρέπει να καλύψουμε για να είμαστε σε θέση να συνεννοηθούμε στο παρκέ και να δώσουμε ένα παιχνίδι, το οποίο μόλις σε πέντε ημέρες είναι μπροστά μας. Θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει καθόλου η έννοια της λέξης προετοιμασία. Μπαίνουμε κατευθείαν στο ζουμί της υπόθεσης που είναι 5 εναντίον 5 και τακτική».

Για το αν υπάρχουν κάποιες οδηγίες μέχρι να έρθει ο Ηλίας Ζούρος: «Πολλές, πολλές! Έχουμε μιλήσει αρκετά. Όλο το χρόνο μιλάμε. Σίγουρα το να λείπει ο προπονητής είναι μία ιδιαιτερότητα, όπως και το ότι λείπουν κάποια παιδιά που ακόμη αγωνίζονται στην Ιταλία (Μπουρούσης, Φώτσης, Ζήσης). Θα το διαχειριστούμε και θα κάνουμε αυτό που μπορούμε μέσα στο γήπεδο».

Για το διάστρεμμα που υπέστη ο αρχηγός της εθνικής, Αντώνης Φώτσης, στον πρώτο τελικό των πλέι οφ του ιταλικού πρωταθλήματος, ο Πρίφτης επισήμανε: «Δεν έχω πολύ επίσημη ενημέρωση, αλλά μίλησα με τον συμπαίκτη του, τον Μπουρούση και ξέρω ότι είναι ένα διάστρεμμα, ούτε πολύ ελαφρύ, ούτε πολύ βαρύ. Ίσως πάρει μία εβδομάδα με οχτώ ημέρες. Δεν νομίζω εμείς να έχουμε πρόβλημα».



Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved