Ξέσπασμα του Κρις Μπος και πρόκριση των Μαϊάμι Χιτ

Ξέσπασμα του Κρις Μπος και πρόκριση των Μαϊάμι Χιτ

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν με 101-88 των Μπόστον Σέλτικς στον έβδομο τελικό της Ανατολής και θα βρεθούν στο φινάλε της λίγκας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Καταγράφηκε «βροχή» τρίποντων στο τέταρτο 12λεπτο και εκπρόσωποι του Μαϊάμι μετέτρεψαν ένα αμφίρροπο ματς σε… περίπατο. Μεταξύ άλλων, ο Κρις Μπος πέτυχε τρία αντίστοιχα σουτ, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Έτσι οι Χιτ στέφθηκαν πρωταθλητές της Ανατολής για δεύτερη συναπτή σεζόν.

Πάντως οι Σέλτικς ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα. Συγκεκριμένα προηγήθηκαν με 23-14, 4:11 πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο 20λεπτο, οι Χιτ ισοφάρισαν σε 30-30 και 35-35, πριν βρεθούν πίσω με 49-38, 3:12 πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Εντούτοις το +11 αποδείχθηκε η μεγαλύτερη διαφορά των «κελτών».

Άλλωστε οι Χιτ τη «ροκάνισαν» χάρη σε επιμέρους 8-2, στο οποίο οι Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ πέτυχαν από τέσσερις πόντους. Το 24λεπτο έληξε 53-46 και ο «φλας» ισοφάρισε σε 59-59, 7:13 πριν από το τέλος του τρίτου 12λεπτου, το οποίο αποδείχθηκε το κορυφαίο του συλλόγου της Φλόριντα. Καταλυτικά βοήθησε και ο Μπατίερ με «βόμβες» από τη γραμμή των τριών πόντων.

Πάντως οι δύο ομάδες βάδισαν πόντο-πόντο, μέχρι το… δεύτερο τρίποντο του Μπος, που διαμόρφωσε το 86-82, 7:16 πριν από το τέλος του αγώνα. Ο 28χρονος φόργουρντ συμπλήρωσε τρία σημειώνοντας το 93-86, 3:58 πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια ανέλαβε ο Ουέιντ, ενώ οι Χιτ δέχθηκαν το τελευταίο τους καλάθι από τον εκπληκτικό, για ένα ακόμα ματς, Ραζόν Ρόντο. Όπως και να έχει, η διαφορά είχε πάρει διαστάσεις και το ματς είχε ουσιαστικά κριθεί, έπειτα από «ξέσπασμα» του Μπος, ο οποίος δεν ξεκίνησε βασικός, ούτε σε αυτό το παιχνίδι.

Συνολικά ξεχώρισε ο «βασιλιάς» πετυχαίνοντας 31 πόντους με 9/21 σουτ και 12/17 βολές, ενώ μάζεψε παράλληλα δώδεκα ριμπάουντ. Με 23 ακολούθησε ο Ουέιντ, ενώ ο Μπος είχε 19. Από την πλευρά του, ο Σέιν Μπατίερ πέτυχε δώδεκα πόντους με τέσσερα τρίποντα συμβάλλοντας τα μέγιστα στα τρία πρώτα 12λεπτα.

Στους εννέα πόντους έφτασε ο Μάριο Τσάλμερς και στους επτά ο Ουντόνις Χάσλεμ, τον οποίο διατήρησε βασικό σέντερ ο Έρικ Σποέλστρα. Χωρίς πόντο έμειναν οι Μάικ Μίλερ, Τζέιμς Τζόουνς, Νόρις Κόουλ και Τζουάν Χάουαρντ, που χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα. Άλλωστε οι Χιτ αγωνίστηκαν ουσιαστικά με έξι παίκτες, για όλο το ματς.

Από την άλλη, ο Ρόντο έγινε ο πρώτος παίκτης σε όλη την ιστορία του ΝΒΑ, που σημειώνει triple double σε δύο διαφορετικά έβδομα ματς σειράς των playoffs! Συγκεκριμένα είχε 22 πόντους, 14 ασίστ και δέκα ριμπάουντ. Ακόμα, ο Πολ Πιρς πέτυχε 19 πόντους με 7/18 σουτ, αλλά υποχώρησε αγωνιστικά, όσο προχωρούσε ο αγώνας.

Ακόμα, ο Μπράντον Μπας «έγραψε» 16 πόντους με 6/8 σουτ, ενώ ο Ρέι Άλεν είχε 15 με 5/11, αντίστοιχα. Στους 14 πόντους έφτασε ο Κέβιν Γκαρνέτ, του οποίου ο χρόνος παρουσίας στο παρκέ περιορίστηκε λόγω γρήγορων φάουλ.

Από τους αναπληρωματικούς σκόραρε μονάχα ο Ράιαν Χόλινς, που είχε δύο πόντους. Αντίθετα, ο Μικαέλ Πιετρούς είχε απλά 0/2 τρίποντα σε 22 λεπτά. Χωρίς πόντο έμειναν επίσης οι Κένιον Ντούλινγκ, Γκρεγκ Στιέμσμα, Μαρκίς Ντάνιελς, Ετουάν Μόουρ και Σάσα Πάβλοβιτς.

Πλέον ακλουθούν οι τελικοί του ΝΒΑ. Τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/06) θα διεξαχθεί ο πρώτος, στον οποίο οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ θα υποδεχθούν τους Χιτ στο «Chesapeake Energy Arena».

Ξέσπασμα του Κρις Μπος και πρόκριση των Μαϊάμι Χιτ



Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved