Θέλουν να γράψουν ιστορία! (photos)

Θέλουν να γράψουν ιστορία! (photos)

Όλες μία… γροθιά, οι πολίστριες της ΝΕΠ θέλουν να γράψουν μία νέα σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, διεκδικώντας την πρόκριση στο Final Four του Λεν Τρόφι.

Ήμασταν στο λεωφορείο πηγαίνοντας σε κάποια αποστολή, δεν θυμάμαι καν πια, πάνε άλλωστε 4-5 χρόνια από τότε. Κάθισα για λίγη ώρα δίπλα στην Αγγελική Γερόλυμου και πιάσαμε την κουβέντα. «Πόσα χρήματα παίρνεις», την ρώτησα μεταξύ άλλων, εύλογο νομίζω, το ερώτημα μου. «Με δουλεύεις;», ήταν η απάντηση, «ασχολούμαστε με το πόλο επειδή το αγαπάμε. Χρήματα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στο γυναικείο πόλο». Τότε ήταν τα πρώτα μου δημοσιογραφικά βήματα και η απάντηση της πρωταγωνίστριας της ομάδας της ΝΕΠ εκείνη την εποχή, μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση.

Έφερα αυτό το παράδειγμα της Αγγελικής Γερόλυμου (http://www.onsports.gr/onstats/wpolo/player/13-Gerolymoy-Aggelikh?%EA%EE%E7), που τώρα είναι βασικό μέλος της Βουλιαγμένης και της Εθνικής Ελλάδος για να σταθώ στο γεγονός ότι η ΝΕΠ από τότε, χωρίς πολλά χρήματα, αφού ποτέ δεν υπήρχαν, αλλά με την αγάπη των αθλητριών και τριών – τεσσάρων παραγόντων, καταφέρνει να βρίσκεται στην ελίτ του ελληνικού πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας παράλληλα  πολύ καλές εμφανίσεις στο Λεν Τρόφι, την τελευταία πενταετία.

Το Σάββατο μάλιστα, ετοιμάζεται για μία ακόμα πρόκληση. Με τον  Λάμπρο Αναστασόπουλο στο «τιμόνι», τη Σταυρούλα Παπαϊωάννου, τη Μαρία και τη Σοφία Μανέτα, να στηρίζουν επί πολλά συναπτά έτη την ομάδα σαν δεύτερο σπίτι τους, με τις Χριστίνα Δημητροκάλη,  Άννα Χαραλαμπίδου να αγωνίζονται και φέτος στον πατρινό σύλλογο και με τις υπόλοιπες πολίστριες θα προσπαθήσουν να πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Λεν Τρόφι.

Οι Πατρινές θα υποδεχτούν την ουγγρική Ζέντεσι, από την οποία είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι, στον επαναληπτικό προημιτελικό του Λεν Τρόφι, στο «Αντ. Πεπανός» και το μυαλό όλων είναι στην πρόκριση των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων της διοργάνωσης.

Η ιστορία

Το αθλητικό σωματείο Ναυταθλητική Ένωση Πατρών (Ν. Ε. Π.) προέρχεται από τη συνένωση δύο αθλητικών σωματείων της πόλης των Πατρών, τον Θρίαμβο Πατρών (που ιδρύθηκε το έτος 1976) και τον Ποσειδώνα (που ιδρύθηκε το έτος 1982). Η συνένωση αυτή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το έτος 2005, από τα διοικητικά συμβούλια των δύο σωματείων, τα οποία αποτελούσαν έμπειροι αθλητικοί παράγοντες, που είχαν ως όραμα και στόχο κυρίως, την δημιουργία δυνατών περιφερειακών ομάδων στον υγρό στίβο της χώρας, τόσο στην υδατοσφαίριση, όσο και στην κολύμβηση (κλασική και συγχρονισμένη).

Οι διακρίσεις

Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης πρωταγωνιστεί τα τελευταία δέκα χρόνια στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας. Την αγωνιστική περίοδο 2002-2003, η ομάδα κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ την αγωνιστική περίοδο (2005-2006) κατέκτησε την 4η θέση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκπροσωπήσει την χώρα στο Len Trophy, που το 2003 διεξήχθη στην Ισπανία, ενώ το Δεκέμβριο του 2006 η πρώτη φάση διεξήχθη στην Ουγγαρία, όπου και τα κορίτσια της ΝΕΠ κατάφεραν να κερδίσουν και τις έξι ομάδες (Ουγγαρία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία και την Αγγλία).

Στη δεύτερη φάση που έγινε στην Ιταλία, κατάφεραν και πάλι να κερδίσουν όλες τις αντίπαλες ομάδες και στη τρίτη φάση, φτάνοντας στους ημιτελικούς και κατακτώντας τελικά την πέμπτη θέση. Την περσινή αγωνιστική χρονιά κατέλαβαν την τέταρτη θέση στην Α1 Εθνική κατηγορία και κατάφεραν και πάλι να πάρουν το εισιτήριο για την συμμετοχή τους στην μεγάλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση Len Trophy, της οποίας η πρώτη, φάση έγινε στην Ισπανία στις 28 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Την σεζόν 2009-΄10 η ΝΕΠ συμμετείχε με αξιώσεις στο Len Trophy, φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό της διοργάνωσης, ενώ είχε σαν στόχο και μία θέση μέσα στην 4άδα της Α1.

* Για να μάθετε όλε τις πληροφορίες για τις πολίστριες της ΝΕΠ και τον πατρινό σύλλογο, πατήστε εδώ...

* Για να διαβάσετε δηλώσεις της φουνταριστού της ΝΕΠ, Σοφίας Μανέτα για το σαββατιάτικο παιχνίδι, πατήστε εδώ



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved