Ολυμπιακός...4 αστέρων στα Ιωάννινα! (photos+videos)

Ολυμπιακός...4 αστέρων στα Ιωάννινα! (photos+videos)

Ανεβάζοντας κατακόρυφα «στροφές» στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός πέρασε μ’ εμφατικό τρόπο από τους «Ζωσιμάδες» επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας επέστρεψαν στις νίκες μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ για το κύπελλο και την ήττα από την Κέρκυρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» επιβεβαιώνοντας – για μία ακόμα φορά φέτος – τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, αυτή την φορά στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της 29ης κι προτελευταίας αγωνιστικής.

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ με δύο γκολ, ο Μιραλάς, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη με το 2ο φετινό του τέρμα, αλλά και ο Φετφατζίδης με το ομορφότερο γκολ της αναμέτρησης στην πρωτεύουσα της Ηπείρου (σ.σ. θύμισε… Μέσι ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού), ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ευρείας επικράτησης των «ερυθρόλευκων» επί του ΠΑΣ.

«Αγγαρεία» το α’ ημίχρονο…

Λίγο η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος και κατά συνέπεια ισχυρού κινήτρου, λίγο ο κακός – ελέω και της βροχόπτωσης στα Ιωάννινα – αγωνιστικός χώρος, το θέαμα ήταν κάκιστο στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Ολυμπιακός κράτησε μία ελαφρά υπεροχή, χωρίς ωστόσο, να καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία των γηπεδούχων…

Λίγα πράγματα χωρίς Ιμπαγάσα και Μακούν…

Η απουσία, άλλωστε, και των δύο κεντρικών χαφ της ομάδας, δηλαδή του Αριέλ Ιμπαγάσα και του Ζαν Μακούν, ήταν παραπάνω από εμφανής στον τομέα της δημιουργίας παιχνιδιού στον Ολυμπιακό… Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε προσπάθησαν στο α’ ημίχρονο να «ανοίξουν» την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα κυρίως από τα δύο άκρα, με τους Μιραλάς και Αμπντούν να είναι οι πιο δραστήριοι «ερυθρόλευκοι» (σ.σ. «γαλάζιοι» ουσιαστικά, καθώς ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με γαλάζια εμφάνιση στα Ιωάννινα).

Οι πρωταθλητές «άγγιξαν» το γκολ στο ξεκίνημα του α’ ημιχρόνου, με μία σέντρα του Χολέμπας και τον Τζεμπούρ να μη μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά (6’), αλλά και τον Κηπουρό ν’ αποκρούει το εξαιρετικό σουτ του Ορμπάιθ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (7’)…

Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν φάνηκε ιδιαίτερα στον επιθετικό τομέα, με τους παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη να μοιάζουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την διαφύλαξη της εστίας τους.

Τα πάντα άλλαξαν στο β’ ημίχρονο!..

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι δυνατά, μόνο που αυτή την φορά ευτύχησε να σκοράρει δύο φορές σε διάστημα 11 λεπτών… κόβοντας μαχαίρι τον βήχα των γηπεδούχων!

Το πρώτο γκολ επετεύχθη χάρη στον επιθετικό οίστρο του κορυφαίου επιθετικού στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, του Κέβιν Μιραλάς…

Ο διεθνής Βέλγος επιθετικός κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του σε ακόμα ένα γήπεδο σκοράροντας με υποδειγματικό πλασέ στο 53’. Ακόμα ένα γκολ, το 20ο φέτος για τον Μιραλάς, ακόμα μία ασίστ από τον Αμπντούν, ο οποίος «σέρβιρε» στον «δαίμονα» των πρωταθλητών Ελλάδας…

Το δεύτερο γκολ ξεκίνησε από τον Βέλγο, ο οποίος τροφοδότησε τον Ραφίκ Τζεμπούρ, με τον Γαλλοαλγερινό να σκοράρει για 11η φορά στο φετινό πρωτάθλημα με σουτ μέσα από την περιοχή του Κηπουρού.

Ανέβασε στροφές η επιθετική «μηχανή» του Ολυμπιακού!

Μετά το 0-2 ο ΠΑΣ Γιάννινα «κατέρρευσε» και λίγο αργότερα, στο 72’, ο Τζεμπούρ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 «κλειδώνοντας» τη νίκη του Ολυμπιακού στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Η… επιθετική «μηχανή» των πρωταθλητών ανέβασε στροφές φτάνοντας άμεσα σ’ ένα τέταρτο γκολ – το ομορφότερο απ’ όλα! – με σκόρερ τον Φετφατζίδη, ο οποίος μάλιστα, είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι μόλις τρία λεπτά νωρίτερα!

Ο «Φέτφα» μάλιστα, θα μπορούσε να πετύχει δύο λεπτά αργότερα κι άλλο (!) γκολ, αν ο Μιχαήλ δεν έδιωχνε τη μπάλα πάνω στην γραμμή στο εν κινήσει πλασέ του… «Έλληνα Μέσι»!

Ιδανικό – εκτός λεκανοπεδίου – φινάλε!

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός αποδίδοντας μόλις για 45 λεπτά σύμφωνα με τις δυνατότητες του ως ομάδα, «σκόρπισε» τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 μέσα στο «σπίτι» του ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο τις εκτός λεκανοπεδίου φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη φαίνονταν ικανοί να «κλέψουν» έστω έναν βαθμό από τον σαφώς ανώτερο και ποιοτικότερο αντίπαλό τους, όσο αυτός έπαιζε... σβηστός. Δηλαδή στο πρώτο 45λεπτο... Όταν, όμως, ο Ολυμπιακός πάτσε γκάζι, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» δεν μπορούσε ν' ακολουθήσει και μοιραία παραδόθηκε στις... ορέξεις των πρωταθλητών

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_GIANNINA_OSFP_180412{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης από το γήπεδο των «Ζωσιμάδων», όπως σας την προσέφερε το Onsports

Ολυμπιακός...4 αστέρων στα Ιωάννινα! (photos+videos)



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved