«Πεντάσφαιρος» ο Παναιτωλικός διέσυρε τον Άρη (photos+videos)

«Πεντάσφαιρος» ο Παναιτωλικός διέσυρε τον Άρη (photos+videos)

Λίγες μέρες μετά την απομάκρυνση του Τάκη Λεμονή από τον πάγκο του Παναιτωλικού, οι Αγρινιώτες πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνισή τους και διέσυραν με 5-1 τον Άρη για την 29η αγωνιστική και έμειναν… ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής.

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν… ορεξάτοι και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το... σοκ των Θεσσαλονικέων από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης που είχε διακοπή και πήραν μια σημαντική νίκη, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους στην «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία.

Το «συγκρότημα» του Αγρινίου με το «τρίποντο» παρέμεινε σε απόσταση… μίας νίκης από την Κέρκυρα, η οποία βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού και σε απόσταση… αναπνοής από τον Εργοτέλη, ο οποίος έμεινε στους 29 πόντους.

Ο Πασάς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τον Παναιτωλικό στο 12’ με πλασέ και ο Καμαρά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους σημείωσε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χαριστέας, εκμεταλλευόμενος συνεχόμενα λάθη των Παπαζαχαρία και Βελλίδη στο 47’ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και έξι λεπτά αργότερα, το αυτογκόλ του Σανκαρά από προσπάθεια του Χαριστέα, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «καναρινιών».

Ο Γιαννιώτας μείωσε στο 74’ για τον Άρη, όμως, δύο λεπτά αργότερα, ο Φερνάντες σημείωσε το τελικό 5-1. Διακοπή 10 λεπτών στον αγώνα, λόγω χρήσης χημικών από την Αστυνομία έξω από το γήπεδο. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 95’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φατί για τους φιλοξενούμενους και στο… 103’ την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε ο Γκόλιας για τον Παναιτωλικό. Ένταση στο φινάλε της αναμέτρησης.

Πολύ καλός ήταν ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα λεπτά, καθώς οι δύο ομάδες αναζήτησαν το γρήγορο τέρμα, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Στο 3’ ο Τσενάμο αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε το φάουλ του Καπετάνου, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο πορτιέρο του Παναιτωλικού ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την κεφαλιά του Έλληνα άσου, έπειτα από σέντρα του Ακόστα.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να έχαναν τις ευκαιρίες, ωστόσο τα «καναρίνια» ήταν αυτά που άνοιξαν το σκορ. Στο 12’ ο Γκόλιας έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο επερχόμενος Πασάς με κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας του Άρη, νίκησε τον Βελλίδη και έκανε το 1-0 για τον Παναιτωλικό.

Στην συνέχεια, οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο στο 20’ έπειτα από κόρνερ του Νέτο και κεφαλιά πάσα του Λαζαρίδη στο δεύτερο δοκάρι, ο Σανκαρέ «έπιασε» αέρα και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Όμως, ο Παναιτωλικός «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν αυτός που έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν στο 29’ ο Μπουμάλ έκανε την κάθετη μπαλιά και πάλι ο Πασάς βρέθηκε στην άμυνα του Άρη, αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε.

Το «συγκρότημα» του Μανουέλ Μασάδο θέλησε να φτάσει στην ισοφάριση πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, όμως ο Καπετάνος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 43’. Συγκεκριμένα, ο Φατί βγήκε στην αντεπίθεση, βρήκε τον Ακόστα στα αριστερά, έκανε τη σέντρα, ο Τσενάμο δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα που έφτασε στον Καπετάνο, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και ο Ντολεζάι έδιωξε.

Μάλιστα, σα να μην… έφτανε αυτό για τον Άρη, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Καμαρά διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους. Ο Πασάς βγήκε στην επίθεση κοντραρίστηκε με τον Παπαζαχαρία, η μπάλα έφτασε στον Σενεγαλέζο επιθετικό, ο οποίος μέσα από την περιοχή με πλασέ, έκανε το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο, ήτοι με τέρμα για τους γηπεδούχους, έπειτα από διπλό λάθος στην άμυνα των «κίτρινων». Αρχικά, υπό την πίεση του Χαριστέα ο Παπαζαχαρίας θέλησε να γυρίσει στον Βελλίδη, ωστόσο δεν «έπιασε» όπως θα ήθελε την μπάλα, ο πορτιέρο του Άρη θέλησε να διορθώσει το λάθος του αμυντικού του, όμως υπέπεσε σε δεύτερο λάθος και σε κενή εστία, ο διεθνής φορ, έκανε το 3-0.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το τέρμα στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ανέβασε στα ύψη το ηθικό των παικτών του Γιάννη Νταλακούρα, εν αντιθέσει με αυτό των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, στο 53’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο… άνετα για τον Παναιτωλικό. Ο Χαριστέας κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, πέρασε τον Παπαζαχαρία, έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Σανκαρέ στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στην εστία του Βελλίδη.

Στο 74’ ο Άρης μπόρεσε να μειώσει με τον Γιαννιώτα, με ωραία σουτ έξω από την περιοχή και αφιέρωσε το τέρμα στην μνήμη του Στέφανου Γιώρη, όμως για μία ακόμα φορά, ο Παναιτωλικός είχε την… απάντηση. Ο Ακαλέ έκανε τη σέντρα, ο Σανκαρέ δεν μπόρεσε να διώξει και ο Φερνάντες με πλασέ στην κίνηση, διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε για μία ακόμα φορά την απογοήτευση στους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, οι οπαδοί του Άρη αποχώρησαν από τις εξέδρες του γηπέδου του Αγρινίου. Όμως, λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 81’ υπήρξε διακοπή στην αναμέτρηση, λόγω χρήσης χημικών, έξω από το γήπεδο.

Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά, οι δύο ομάδες και το διαιτητικό τρίο επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να ολοκληρώσουν την αναμέτρηση. Στο 95’ οι αριθμητικές ισορροπίες χάλασαν, όταν ο Φατί αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Μπουμάλ, ενώ στο 103’ την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Γκόλιας από τον Παναιτωλικό και αυτός με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PANAITOLIKOS_ARIS_180412{/akamai}

Θυμηθείτε τα γκολ και τις φάσεις του αγώνα Παναιτωλικός – Άρης, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports.

«Πεντάσφαιρος» ο Παναιτωλικός διέσυρε τον Άρη (photos+videos)



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved