Αξιοπρεπής Παναθηναϊκός, πέρασε και από την Τρίπολη, 2-0 τον Αστέρα (photos+videos)

Αξιοπρεπής Παναθηναϊκός, πέρασε και από την Τρίπολη, 2-0 τον Αστέρα (photos+videos)

Ακέφαλος διοικητικά αλλά… πανέτοιμος αγωνιστικά δείχνει ο Παναθηναϊκός, μετά και το 2-0 επί του Αστέρα στην Τρίπολη. Με την τέταρτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα, το «τριφύλλι» επιβεβαίωσε ότι, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν σε επίπεδο μετόχων, μέσα στα γήπεδα δεν έχει να φοβάται τίποτα ενόψει των πλέι οφ!

Για μια ακόμα ημέρα το ενδιαφέρον στον Παναθηναϊκό μονοπώλησαν οι εξελίξεις στο διοικητικό κομμάτι. Για μια ακόμα φορά, όμως, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι παίκτες του έδειξαν ότι, από την δική τους πλευρά, συνεχίζουν να κάνουν… αυτό που πρέπει!

Με την τέταρτη διαδοχική νίκη τους στην Σούπερ Λίγκα -και μάλιστα με μηδέν παθητικό- οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται στον… σωστό δρόμο αγωνιστικά, ενόψει της παρουσίας τους στα πλέι οφ, καθώς παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί στο διοικητικό κομμάτι είναι… βέβαιο πως αν συνεχίσουν έτσι, δεν πρόκειται να χάσουν τον στόχο.

Στον αντίποδα, οι Αρκάδες έφτασαν τα τέσσερα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα και σίγουρα δεν κλείνουν την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ή όπως θα ήθελαν…

Πως έπαιξαν…
Ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-1-1 και τον Μπαντή στο τέρμα, τον Τσαμπούρη δεξιά, τους Χουανίτο και Πουλίδο στο κέντρο και τον Πιπίνη αριστερά στην άμυνα. Αλβάρεζ και Ουσέρο ήταν οι δυο κεντρικοί μέσοι, με τον Ναβάρο δεξιά και τον Ράγιος αριστερά τους, ενώ ο Φρανκού ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Περόνε.

Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με 4-3-2-1. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ενώ ο Σεϊταρίδης ήταν ο δεξιός μπακ, ο Σπυρόπουλος ο αριστερός και οι Μπουμσόνγκ – Καντέ οι στόπερ. Ο Βιτόλο έπαιξε ως καθαρός «κόφτης», έχοντας μπροστά του τους Νίνη και Κλέιτον, ενώ ο Μαρίνος ήταν δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος αριστερά, πίσω από τον Πετρόπουλο, που έπαιζε στην κορυφή.

«Κόλλησε» στο «μπλόκο»
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε μια ελαφρά υπεροχή στο ξεκίνημα χωρίς όμως να μπορεί να την μετουσιώσει σε κάποια πραγματικά καλή ευκαιρία για γκολ, με εξαίρεση την φάση στο 9’… Όταν από γύρισμα του Πετρόπουλου από τα αριστερά, ο Μαρίνος δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ούτε ο Σπυρόπουλος που ακολουθούσε τα κατάφερε σε κενή εστία!

Οι «πράσινοι»  είχαν κόντρα τον αέρα ενώ στη συνέχεια αντιμετώπισαν προβλήματα αφού δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα του αντιπάλου. Παράλληλα και η μεσαία γραμμή τους δεν λειτουργούσε σωστά σε ότι είχε να κάνει με την ανάπτυξη και την τροφοδότηση των επιθετικών, εξ ου και άλλη σημαντική φάση δεν καταγράφηκε.

Τα χαλούσαν στο… τέλος
Ο Αστέρας από την πλευρά του προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση μετά το «μουδιασμένο» του ξεκίνημα και εν τέλει τα κατάφερε. Βέβαια, οι παίκτες του δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους για πολύ ώρα, με αποτέλεσμα να μην βγάζουν και επιθέσεις, με εξαίρεση ένα τετ α τετ του Φρανκού με τον Καρνέζη, στο 12ο λεπτό, μετά από αδράνεια της αντίπαλης άμυνας...

Όταν αυτό άλλαξε και παράλληλα οι Αρκάδες άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα, έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους, μόνο βέβαια μέσα από δυο κεφαλιές του Περόνε. Γενικά, πάντως, δεν μπορούσαν να τελειώσουν τις λιγοστές φάσεις που έκαναν!

Άφαντος στην επανάληψη
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο αφού ο Τσιώλης άλλαξε τον Φρανκού με τον Ροτζέριο όχι όμως και την διάταξή τους. Η καλή αμυντική τους συμπεριφορά απέτρεψε την δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων στα καρέ τους, ειδικά στο πρώτο 15λεπτο, αλλά επιθετικά συνέχισαν να είναι… δυσκοίλιοι, αρκούμενοι απλά σε κάποια μακρινά σουτ του Ράγιος που δεν βρήκαν στόχο!

Μετά το γκολ που δέχτηκαν, προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά, μήπως και εκμεταλλευθούν κάποιο λάθος του αντιπάλου τους αλλά… μάταια. Ο Τσιώλης από την πλευρά του επιχείρησε να τονώσει την επίθεσή του, περνώντας στο τελευταίο 15λεπτο αρχικά τον Σολάκη αντί του Αλβάρεζ και λίγο μετά τον Μπρέσκα στη θέση του Ναβάρο, αλλά και πάλι δεν άλλαξε τίποτα.

Γκολ και «τρίποντο»!
Μια απ’ τα… ίδια και για τους φιλοξενούμενους που δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί, μέχρι την επίτευξη του… χρυσού γκολ, στο 58ο λεπτό. Όταν μετά από καταπληκτική συνεργασία του Χριστοδουλόπουλου με τον Σπυρόπουλο, ο δεύτερος έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Πετρόπουλος δεν «έπιασε» το κοντρόλ αλλά η μπάλα έφτασε στον Κλέιτον, ο οποίος μετά από προσποιήσεις έκανε το 0-1!
 
Ο Φερέιρα έκανε δυο αλλαγές μαζεμένες, βάζοντας τον Καραγκούνη στην θέση του σκόρερ και τον Μαυρία αντί του Μαρίνου, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο σύστημα. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά. Είχε ακόμα πιο γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, «πήρε μέτρα» στο γήπεδο και χωρίς να «μαγέψει» έδειξε ότι το «τρίποντο» δεν θα έφευγε από τις αποσκευές του. Όπως κι έγινε, με το γκολ του Χριστοδουλόπουλου στις καθυστερήσεις, μετά από ωραία συνεργασία του με τον Μαυρία να είναι το κερασάκι στην τούρτα…

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ASTERAS_PAO_180412{/akamai}

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα από το onsports.

Αξιοπρεπής Παναθηναϊκός, πέρασε και από την Τρίπολη, 2-0 τον Αστέρα (photos+videos)



Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved