Πήραν αυτό που ήθελαν ΑΕΚ και Ατρόμητος (0-0, photos+video)

Πήραν αυτό που ήθελαν ΑΕΚ και Ατρόμητος (0-0, photos+video)

Την είσοδό της και με μαθηματικό τρόπο στα play-off πήρε η ΑΕΚ, παραχωρώντας ισοπαλία χωρίς τέρματα στον Ατρόμητο.

Σε καμία περίπτωση ένα ισόπαλο αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ απέναντι στον Ατρόμητο δεν αποτελεί επιτυχία. Με τα τωρινά δεδομένα της Ένωσης όμως, η είσοδός της στα play-off είναι κάτι θετικό. Μετά τη «λευκή» ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες, από τη μία οι «κιτρινόμαυροι» θα βρίσκονται στο μίνι πρωτάθλημα και από την άλλη ο Ατρόμητος πιστοποίησε για ακόμα μία φορά ότι δίκαια βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία φέτος.

Οι δύο ομάδες δεν έκαναν και το καλύτερο δυνατό παιχνίδι με τις ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες να είναι λίγες. Η ΑΕΚ είχε περισσότερες τελικές  και πίεσε περισσότερο, ωστόσο η απουσία του Νίκου Λυμπερόπουλου ήταν μεγάλη με τον Στιβ Μπέλεκ να δείχνει πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει το κενό του Καλαματιανού επιθετικού.

Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ χωρίς εκπλήξεις, με τον Φάμπιαν Βάργκας να μένει εκτός και τον Χοσέ Κάρλος να παίρνει τη θέση του για μία πιο επιθετική 11άδα. Ο Γιώργος Δώνης από την πλευρά του δεν είχε εκπλήξεις, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Κώστα Μήτρογλου.

Το ξεκίνημα, ήταν νωθρό για τις δύο ομάδες, κάτι για το οποίο ευθύνεται και η διακοπή για την είσοδο των φίλων της ομάδας στον περίγυρο του αγωνιστικού χώρου. Μετά το πρώτο 20λεπτο όπου δεν υπήρξε κάτι σημαντικό, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου πήρε τον έλεγχο και με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της, τον πολύ θετικό Βίκτωρ Κλωναρίδη, εμφανίστηκε απειλητική χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν για τον Ατρόμητο όμως. Καθώς η Ένωση πίεζε για το γκολ, ο Μήτρογλου βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, με το δυνατό του σουτ, να καταλήγει λίγο άουτ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ήρθε στο 40’ και ήταν από αυτές που δεν… χάνονται! Ο Λεονάρντο γύρισε την μπάλα, η οποία ύστερα από κόντρες κατέληξε στον Χοσέ Κάρλος ο οποίος από τα πέντε μέτρα, είδε την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει ελάχιστα κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο Λεονάρντο έκανε την παράλληλη σέντρα με τον Μπέλεκ να είναι λίγα εκατοστά πίσω και να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Για το επόμενο πεντάλεπτο ο «δικέφαλος» πίεσε χωρίς όμως να μπορέσει να φτάσει στο γκολ πριν από τη λήξη του ημιχρόνου με τον Ατρόμητο να έχει ακόμα μία σημαντική ευκαιρία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν το σουτ του Μήτρογλου κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Σταμάτησαν στα δοκάρια

Δυνατά ξεκίνησε στην επανάληψη η ΑΕΚ με τον Κλωναρίδη να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου και το σουτ του να καταλήγει στην αγκαλιά του Ιτάνζ. Ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής, ύστερα από κούρσα 30 μέτρων βρέθηκε στα πλάγια της περιοχής της ομάδας του Περιστερίου, με το σουτ του να είναι άσχημο και να καταλήγει άουτ.

Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο 52’ μετά από σέντρα του Καράμπελα, ο Μανωλάς κέρδισε τους πάντες στον αέρα, με την κεφαλιά του, να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι του Ιτάνζ . Από εκεί και πέρα υπήρξε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με την Ένωση να θέλει αλλά να μην… μπορεί απέναντι στον πολύ καλά στημένο Ατρόμητο. Στο 70’  ήταν η σειρά του Ατρόμητου να χάσει μεγάλη ευκαιρία. Ο Τάτος  έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να στρώνεται στον Μήτρογλου ο οποίος από κοντά, έστειλε τη στρογγυλή Θεά στο δοκάρι.
 
Στο 80’ σε αντεπίθεση του Ατρόμητου,  Τάτος άνοιξε όμορφα την μπάλα με τον Μήτρογλου να αστοχεί εκ νέου από πλεονεκτική θέση. Στο 82’ η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ σε πλεονεκτική θέση με τον Λεονάρντο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρόμητος

Πήραν αυτό που ήθελαν ΑΕΚ και Ατρόμητος (0-0, photos+video)



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved