Η εξουσιοδότηση Βαρδινογιάννη και η άρνηση Βγενόπουλου

Η εξουσιοδότηση Βαρδινογιάννη και η άρνηση Βγενόπουλου

Στις 17 Απριλίου, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με νέο εξώδικο ενημέρωσε τον Ανδρέα Βγενόπουλο για την απόφαση του ιδίου και των μελών της εταιρίας Grean Team Eπενδυτική να τον εξουσιοδοτήσουν όπως εκπροσωπήσει το σύνολο των μετοχών τους στη γενική συνέλευση της 18ης Απριλίου και να ψηφίσει κατά την απόλυτη κρίση του για την εκλογή των μελών του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στο περιεχόμενο του εξωδίκου ο Τζίγκερ επαναλαμβάνει πως ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν αποχωρήσει από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πως απέχουν από κάθε πράξη ανάμειξης στη διοίκηση, ενώ δεν παραβρίσκονται σε οιαδήποτε γενική συνέλευση μετόχων με θέμα την εκλογή μελών του διοικητικού συμβουλίου της.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επικαλείται την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του Συντάγματος, το Ν. 2190/1920 και τη Συμφωνία Μετόχων της 5ης Δεκεμβρίου 2008, για την κατοχύρωση του δικαιώματος αποχής από κάθε πράξη ανάμειξης στη διοίκηση της ΠΟΑΕ Παναθηναϊκός και μη παρουσίας σε οποιαδήποτε γενική συνέλευση.

«Οι ισχυρισμοί που περιέχονται στην εξώδικη δήλωση - πρόσκλησή σας με ημερομηνία 12 Απριλίου 2012 ότι η ως άνω αποχώρησή μας είναι δήθεν παράνομη και αντιβαίνει τους όρους της Συμφωνίας Μετόχων της 5ης Δεκεμβρίου 2008 είναι παντελώς αστήρικτοι, αβάσιμοι και προσβλητικοί. Έχετε επανειλημμένως δηλώσει ότι επιθυμείτε να αναμειχθείτε ενεργώς στη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να οδηγήσετε το σύλλογο σε μια πορεία ανόρθωσης σε σύγκριση με τη σημερινή κατάστασή του. Είναι φανερό ότι με το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει η εταιρία Green Dream Επενδυτική και εγώ ατομικώς θα μπορέσετε να επιτύχετε τον παραπάνω στόχο σας» τονίζει ο Τζίγκερ στο εξώδικό του και συνεχίζει:

«Προς διευκόλυνση του έργου σας και παρά την απόφασή μας να μη συμμετέχουμε σε γενικές συνελεύσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σας δηλώνω ότι:

1) Η ανήκουσα στην οικογένειά μου και σ' εμένα ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία Green Dream Επενδυτική και εγώ προσωπικώς σας εξουσιοδοτούμε εσάς προσωπικώς με την παρούσα εξώδικη δήλωση όπως παραστείτε και ψηφίσετε στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός της 18ης Απριλίου 2012 στο όνομά μας και για λογαριασμό μας.
2) Η εξουσιοδότηση που παρέχεται με την παρούσα εξώδικη δήλωση ισχύει για το σύνολο των 10.284.225 μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κυριότητα της ως άνω εταιρίας και των 2.648.500 μετοχών κυριότητος μου.
3) Με την εξουσιοδότηση που παρέχεται με την παρούσα εξώδικη δήλωση έχετε το δικαίωμα να παραστείτε στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός της 18ης Απριλίου και να ψηφίσετε, κατά την απόλυτη και ελεύθερη κρίση σας, για την εκλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που εσείς επιθυμείτε».

Στο εξώδικό του, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επισυνάπτει και το πρακτικό από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Grean Team Επενδυτικής Ανώνυμης Εταιρίας Συμμετοχών, με ημερομηνία 17 Απριλίου 2012, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Ανδρέα Βγενόπουλο για τη χρήση των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ως προς την εκλογή μελών για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΗΓΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΗΠΕΛ»...

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος απέρριψε με εξώδικό του προς τον Τζίγκερ, την εξουσιοδότηση και επανέλαβε πως θα αναλάβει ηγετική πρωτοβουλία για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός μόνο όταν ο Βαρδινογιάννης αναλάβει τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ.

«Η γενικόλογη και αόριστη αναφορά σας στο Σύνταγμα, τη νομοθεσία των ανωνύμων εταιριών και τη Συμφωνία Μετόχων δεν αρκεί για να αντικρούσει την παραβίαση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων που επικαλεσθήκαμε, ενώ η αυτόβουλη και εξαναγκαστική εξουσιοδότηση του πρώτου εξ υμών (σ.σ. Βγενόπουλος) προκειμένου να αναλάβει τις δικές σας υποχρεώσεις, έρχεται σε αντίθεση με κάθε έννοια λογικής και νομιμότητας» τονίζει ο Βγενόπουλος στο εξώδικό του και συνεχίζει, αναφερόμενος στο θέμα της ΓΗΠΕΛ: «Η διαστρέβλωση των λόγων και των προθέσεών μου δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις αυθαιρεσίες σας για να σας απαλλάξει από τις ευθύνες αυτές. Οπως επανειλημμένα έχω δηλώσει «πρωτοβουλία ηγετική για την οριστική επίλυση του θέματος του Παναθηναϊκού θα πάρω μόνο εάν αναληφθεί οριστικά και αμετάκλητα το θέμα των νομικών και οικονομικών ευθυνών της κατασκευής του γηπέδου στο Βοτανικό από τον κ, Βαρδινογιάννη. Οσο αυτό δεν γίνεται, θα βοηθήσω τον Παναθηναϊκό, όσο μπορώ, όχι από ηγετική θέση, απλώς σαν ένας Παναθηναϊκός που βοηθά».

Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραβιάσουμε τις υποχρεώσεις μας από τη Συμφωνία Μετόχων που με τόση ευκολία διαστρέφετε και στο γράμμα και στο πνεύμα της, αλλά και ούτε να αναλάβουμε τις δικές σας ευθύνες και υποχρεώσεις για την παράβαση των οποίων θα επιληφθεί συντόμως η Δικαιοσύνη».

Ετσι, ο Ανδρέας Βγενόπουλος αρνήθηκε την αυτόβουλη εξουσιοδότηση και την ανάληψη των υποχρεώσεων και ευθυνών της πλευράς Βαρδινογιάννη και τον κάλεσε να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση και να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου ως οφείλει, σε εκτέλεση των συμβατικών και νομίμων υποχρεώσεών του, όπως χαρακτηριστικά τονίζει: «Oπως απορρέουν από την από 5.12.2008 Συμφωνία Μετόχων και την εταιρική νομοθεσία και ιδίως της υποχρέωσης πίστης που υπέχετε έναντι των λοιπών μετόχων και της ίδιας της Εταιρίας.
Να εκπληρώσετε κάθε υποχρέωσή σας προκειμένου να εξασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία της Εταιρίας και να απέχετε εν γένει από κάθε πράξη που δύναται να βλάψει τα εταιρικά συμφέροντα καθώς και τα συμφέροντα των λοιπών μετόχων».

Διαβάστε επίσης:

Τα εξώδικα Βγενόπουλου - Βαρδινογιάννη



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved