Ο... θηλυκός Μεσούτ Οζίλ στο Οnsports

Ο... θηλυκός Μεσούτ Οζίλ στο Οnsports

Μια από τις κορυφαίες παίκτριες στον κόσμο, η Λίρα Μπαϊραμάι της FFC Φρανκφούρτης, μίλησε αποκλειστικά στο Onsports για τις «μάχες» που δίνει η ομάδα της σε Γερμανία και Ευρώπη, για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην «Χρυσή Μπάλα», αλλά και για το γεγονός πως την παρομοιάζουν με τον... Μεσούτ Οζίλ!

Ποια είναι η Λίρα Μπαϊραμάι

Γεννημένη την 1η Απριλίου του 1988, η Φατμίρ (ή Λίρα, όπως προτιμάει να την αποκαλούν) Μπαϊραμάι, αποτελεί μια από τις κορυφαίες παίκτριες στον κόσμο του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά τα… κατορθώματά της! Σε ηλικία 16 ετών, τον Σεπτέμβριο του 2004, έκανε το ντεμπούτο της στην Μπουντεσλίγκα με την Ντούισμπουργκ, η οποία την είχε αποκτήσει από την Γκλάντμπαχ. Με την Ντούισμπουργκ, ως βασική, κατάφερε να κατακτήσει το Champions League το 2009 και το Κύπελλο Γερμανίας, ωστόσο η ώρα για την μεταγραφή είχε έρθει…

Μετά από πέντε χρονιές στην Ντούισμπουργκ, η Τούρμπιν Πότσνταμ έσπευσε να την αποκτήσει το καλοκαίρι του 2009, με την Μπαϊραμάι, να κατακτά δυο πρωταθλήματα το 2010 και το 2011, αλλά και το… Ιερό Δισκοπότηρο του γυναικείου ποδοσφαίρου, για ακόμη μια φορά, το Champions League.

Οι εκπληκτικές της εμφανίσεις την οδήγησαν στην κατάκτηση της 3ης θέσης στην ψηφοφορία της «Χρυσής Μπάλας», ενώ από το περασμένο καλοκαίρι ανήκει στην Φρανκφούρτη (ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια Champions League στην ιστορία της διοργάνωσης καθώς έχει τρία), όντας η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα!

Όμως, η πανέμορφη Λίρα, έχει… σαρώσει τα τρόπαια και με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας, στην οποία καλείται από το 2005!

Με την Εθνική ομάδα U-19 κατέκτησε το EURO το 2006, ενώ το 2007 πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την γυναικεία ομάδα, προσθέτοντας ένα χρόνο αργότερα στην τροπαιοθήκη της το χάλκικο Ολυμπιακό μετάλλιο, με τα «πάντσερ» να επικρατούν 2-0 της Ιαπωνίας, με δυο δικά της γκολ.

Το καλοκαίρι του 2009 κατέκτησε και το EURO, με τις Γερμανίδες να φτάνουν στον 7ο τίτλο τους, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Μπαϊραμάι είναι αλβανικής καταγωγής, γεννημένη στο Ιστοκ του Κοσσυφοπεδίου και μετακόμισε μαζί με την οικογένειά της στην Γερμανία το 1993, μετά τον πόλεμο που ξέσπασε εκεί, κάτι το οποίο περιγράφει η ίδια στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Το δικό μου γκολ στη ζωή - Από την προσφυγιά, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια», η οποία εκδόθηκε το 2009.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η Λίρα Μπαϊραμάι στο Onsports:

-Παίζετε στα ημιτελικά του Champions League με την Άρσεναλ. Το Champions League αποτελεί φέτος τον στόχο της Φρανκφούρτης;

«Ναι, φυσικά και αποτελεί έναν από τους βασικούς μας στόχους. Καθώς έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε όσα περισσότερα τρόπαια μπορούμε. Επίσης, είμαστε στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, όπου θα αντιμετωπίσουμε την Μπάγερν Μονάχου στις 12 Μαΐου, ενώ κάνουμε ότι μπορούμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, κάτι το οποίο είναι δύσκολο, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

-Στην Μπουντεσλίγκα, η Πότσνταμ είναι στην πρώτη θέση, ενώ εσείς είστε στην τρίτη. Πιστεύεις πως έχετε ελπίδες για το πρωτάθλημα; Ποιο είναι το μυστικό της ομάδας σας;

«Ναι, έχεις δίκιο. Η Πότσνταμ είναι πρώτη αυτή την στιγμή, αλλά όπως είπα και πιο πριν θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και θα παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να φτάσουμε στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά το μυστικό μας σαν ομάδα, είναι πως έχουμε πάρα πολλή ποιότητα, έχουμε πολύ καλούς προπονητές και διψάμε για επιτυχίες».

-Το 2010 αναδείχτηκες 3η στην ψηφοφορία για την «Χρυσή Μπάλα». Ήταν αυτή η διάκριση για σένα, ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε;

«Ακόμη πιστεύω πως ήταν όνειρο! Για να είμαι ειλικρινής, το να ψηφιστώ ως η 3η κορυφαία παίκτρια στον κόσμο είναι απλά… φανταστικό! Το σημαντικότερο όμως για εμένα είναι να κερδίζει η ομάδα, γιατί χωρίς μια δυνατή ομάδα, ακόμη και οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο δεν καταφέρνουν να φτάσουν σε επιτυχίες. Φυσικά και είναι όνειρο για μένα το γεγονός πως επιλέχθηκα να είμαι μια από τις καλύτερες στον κόσμο, αλλά τονίζω ξανά πως για να φτάσει κανείς σε έναν τέτοιο στόχο, πρέπει να αγωνίζεται σε μια σπουδαία ομάδα».

-Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο γυναικείο και στο αντρικό ποδόσφαιρο; Τι κάνει το γυναικείο ποδόσφαιρο τόσο ιδιαίτερο;

«Πραγματικά δεν θα ήθελα να αναλύσω αυτό το θέμα. Το αντρικό ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα, όπως και το γυναικείο. Κανείς δεν μιλάει για το αντρικό και το γυναικείο τένις τόσο συχνά, ή ακόμη και για το σκι τον χειμώνα! Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι πιο τεχνικό, είναι σπουδαίο άθλημα. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει διαρκώς βελτίωση. Υπάρχει διαρκώς πιο δυνατός ανταγωνισμός, κάτι το οποίο κάνει καλό στο άθλημα. Πιο πολλοί φίλαθλοι έρχονται στο γήπεδο ενώ και οι τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνουν ενδιαφέρον για να μεταδίδουν τα παιχνίδια μας. Επίσης, υπάρχουν περισσότεροι σπόνσορες στο γυναικείο ποδόσφαιρο και αυξάνονται διαρκώς. Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ελκυστικό επειδή είναι πολύ επαγγελματικό, ενώ ελκυστικές αθλήτριες δείχνουν ένα πάρα πολύ καλό άθλημα».

-Πολλές παίκτριες στο παρελθόν, όπως η Μάρτα, η Χόουπ Σόλο και άλλες, έχουν δηλώσει πως θα μπορούσαν να παίξουν σε αντρική ομάδα. Νομίζεις πως αυτό είναι κάτι το οποίο θα δούμε σύντομα στο μέλλον;

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ειλικρινά έχουν πει κάτι τέτοιο! Δεν έχει καμία λογική αυτό. Οι γυναίκες θα πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο μεταξύ τους και το ίδιο και οι άντρες…».

Πολύς κόσμος σε συγκρίνει με τον Μεσούτ Οζίλ, ως προς τον τρόπο παιχνιδιού σου. Εσύ τι έχεις να πεις; Με ποιόν ποδοσφαιριστή θεωρείς πως ταιριάζει το αγωνιστικό σου στυλ;

«Είναι τιμή για εμένα να με συγκρίνουν αγωνιστικά με έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Μεσούτ Οζίλ. Είναι αλήθεια πως έχουμε παρόμοιο στυλ παιχνιδιού. Εμένα μου αρέσει το στυλ ποδοσφαίρου του Μάριο Γκέτζε της Ντόρτμουντ και το αθλητικό στυλ του Κακάου της Στουτγκάρδης».

Ο... θηλυκός Μεσούτ Οζίλ στο Οnsports



ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved