Αθηναίου: «Η καλύτερη σεζόν μέχρι την επόμενη» (photos)

Αθηναίου: «Η καλύτερη σεζόν μέχρι την επόμενη» (photos)

Ο ΚΑΟΔ κατάφερε να παραμείνει σχετικά εύκολα φέτος στην Α1 Ανδρών, με τον Γιάννη Αθηναίου να είναι από τους παίκτες «κλειδιά» του συλλόγου. 

Ο ταλαντούχος γκαρντ πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με την ομάδα της Δράμας με τον ίδιο να θέλει να ανέβει επίπεδο στη συνέχεια της καριέρας του. Ο Γιάννης Αθηναίου μίλησε στο Onsports για τη φετινή χρονιά, την επόμενη αγωνιστική περίοδο, τη δική του πορεία στον χώρο του μπάσκετ, αλλά και τον κόσμο της Δράμας. Αναλυτικά η συνέντευξη του Έλληνα γκαρντ…

- Κάνε μου πρώτα έναν απολογισμό της φετινής χρονιάς, αφού ολοκληρώθηκε για σας το πρωτάθλημα…
«Μπορώ να πω ότι η φετινή χρονιά μας αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση, καθώς αφενός ο βασικός και πρωταρχικός στόχος επιτεύχθηκε από νωρίς και το άγχος της παραμονής εξαφανίστηκε, ωστόσο φτάσαμε τόσο κοντά στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πάντως, πιστεύω ότι η χρονιά θεωρείται επιτυχημένη και έχουν μπει γερές βάσεις ώστε ο ΚΑΟΔ να πετύχει το κάτι παραπάνω τη νέα σεζόν».

- Ο ΚΑΟΔ κατάφερε να παραμείνει φέτος στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών σχετικά εύκολα. Μπορούσε να κάνει το βήμα παραπάνω και να αγωνιστεί στα πλέι οφ και αν ναι ποιοι ήταν οι λόγοι που δεν έγινε κάτι τέτοιο;
«Η ομάδα θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω και να μπει στα πλέι οφ, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το Ρέθυμνο στην τελευταία αγωνιστική, κάτι το οποίο γνωρίζαμε εξ αρχής ότι είναι πολύ δύσκολο, ειδικά στην έδρα του. Ένας από τους λόγους που η ομάδα δεν κατάφερε να φτάσει στα πλέι οφ είναι ότι χάσαμε κάποια παιχνίδια στον πόντο τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και να μην χρειαζόταν να παλέψουμε στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Απ’ την άλλη εκτός έδρας δεν καταφέραμε σε πολλά παιχνίδια να είμαστε ανταγωνιστικοί όσο χρειαζόντας σε αντίθεση με τα εντός έδρας παιχνίδια που με τη βοήθεια του κόσμου δείχναμε τελείως διαφορετικοί. Βέβαια αυτό είναι και ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τις νεοφώτιστες ομάδες, όπως ο ΚΑΟΔ».

- Πως σκέφτεσαι τον ΚΑΟΔ της επόμενης αγωνιστικής σεζόν;
«Πιστεύω πως η ομάδα έχει δημιουργήσει έναν κορμό παιδιών, που με τη δουλειά και τη βοήθεια του τεχνικού επιτελείου πήραν χρόνο συμμετοχής και έδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν και αυτός πρέπει να είναι ο οδηγός και για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο ΚΑΟΔ είναι ένα υγειές σωματείο και αυτό προέρχεται από την αγάπη και τη συνέπεια που δείχνει η διοίκηση απέναντι στους αθλητές. Πιστεύω ότι την επόμενη αγωνιστική σεζόν, ο ΚΑΟΔ θα εμφανιστεί ακόμη πιο δυνατός και πιο έμπειρος πια σαν ομάδα και θα μπορέσει να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω».

- Πραγματοποίησες φέτος μία εξαιρετική χρονιά με τον Γιώργο Καλαφατάκη να σου δίνει αρκετά μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Θεωρείς πως ήταν η καλύτερή σου σεζόν μέχρι τώρα;
«Μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος με τη φετινή μου πορεία και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Καλαφατάκη που με πίστεψε από την πρώτη στιγμή και με έκανε να νιώθω βασικό στέλεχος της ομάδας, κάτι που με γέμισε ευθύνες και προσπαθούσα καθημερινά να ανταποκριθώ. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να έχει καλή ψυχολογία και να μπορεί να αποδώσει το 100% και σε αυτό με βοήθησε πολύ ο κόουτς, όπως και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο. Ο Κώστας Μέξας και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Θεωρώ πως ναι, αυτή είναι η καλύτερή μου σεζόν ως τώρα σίγουρα, μέχρι την επόμενη.

- Πως σκέφτεσαι το δικό σου μέλλον;
«Θέλω να χρησιμοποιήσω τη φετινή χρονιά σαν ένα σκαλοπάτι, ώστε να κάνω το κάτι παραπάνω στη συνέχεια, καθώς πιστεύω ότι στον αθλητισμό δεν υπάρχει ταβάνι. Ο ΚΑΟΔ μου έδωσε την ευκαιρία να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1 και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Από κει και πέρα θέλω να είμαι υγιής, ώστε να κυνηγήσω το όνειρο αυτό».

- Ο κόσμος του ΚΑΟΔ έδωσε φέτος το παρών στο γήπεδο. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό για σας στους εντός έδρας αγώνες σας;
«Ο κόσμος της Δράμας έδειξε φέτος έμπρακτα πως αγαπάει και είναι κοντά στην ομάδα από την αρχή έως το τέλος της σεζόν. Εκεί οφείλεται πιστεύω και η δυναμικότητα που έδειξε η ομάδα στα εντός έδρας παιχνίδια. Αυτός ήταν και ένας από τους στόχους της φετινής χρονιάς. Να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, αλλά και να τον κρατήσουμε που είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι. Θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό και εύχομαι να κάνουν το ίδιο και ακόμη παραπάνω τη νέα χρονιά, γιατί ο ΚΑΟΔ το έχει ανάγκη. Όπως και η Δράμα ολόκληρη να έχει μία ομάδα στην Α1 Ανδρών».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved