Ή κάτω ή.... ΣΑΤΟ!

Ή κάτω ή.... ΣΑΤΟ!

Ο Ρομέιν Σάτο μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα που έκανε στην σεζόν, στο δεύτερο μισό της χρονιάς παρουσιάζει έντονα σημάδια... κάμψης και πρέπει να βρει άμεσα τον παλιό, καλό του εαυτό για να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση δύο ακόμα τίτλων.

Αν κάποιος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό από το ξεκίνημα της χρονιάς, θα έβγαζε πολύ εύκολα το συμπέρασμα. «Ο Ρομέιν Σάτο φέτος θα κάνει την διαφορά». Και αυτό το έλεγαν οι άνθρωποι της ομάδας του Παναθηναϊκού πριν ακόμα δουν τα επίσημα παιχνίδια της ομάδας του. Η πολύ καλή φυσική κατάσταση του παίκτη από την Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής σε συνδυασμό με την άψογη προσαρμογή του στα... Παναθηναϊκά δεδομένα (δεύτερη σεζόν του στην ομάδα) συνέθεταν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Ο Σάτο εκρηκτικός παίκτης από μόνος του ήταν έτοιμος για την υπέρβαση. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να πετύχει ποτέ το Back to Back στην ιστορία του (να κατακτήσει δηλαδή δύο συνεχόμενες σεζόν την Ευρωλίγκα) και έτσι ο δυναμικός φόργουορντ είχε ένα επιπλέον κίνητρο στην... διάθεσή του.

Από εκεί που το άφησε πέρσι

Άλλωστε με αυτά που είδαν όλοι, πέρσι, από την προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας κόντρα στην Μπαρτσελόνα, έως και τους τελικούς του πρωταθλήματος... έτριβαν τα μάτια τους. Ο Σάτο είχε μπει για τα καλά στην νοοτροπία της ομάδας του και του προπονητή του και έκανε την διαφορά σε άμυνα και επίθεση. Αυτό ήταν κάτι που το κατάλαβαν καλά ο Ναβάρο και η παρέα του, η Σιένα, η Μακάμπι και φυσικά ο... Ολυμπιακός. Και όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό οι απαιτήσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα για την νέα χρονιά. Με τον Σάτο να μην τους διαψεύδει.

Η σεζόν 2011-2012 ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο για τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Αμυντικά ήταν αξεπέραστος. Έτσι ακριβώς όπως τον έχουμε μάθει. Με τα φυσικά και τα αθλητικά του προσόντα να του δίνουν την δυνατότητα να σταματάει οποιονδήποτε βρει μπροστά του. Είναι χαρακτηριστικό πως στο εντός έδρας ματς του Παναθηναϊκού στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, παρά την ήττα των «πράσινων» στην παράταση (76-78) ο Σάτο ήταν... μαγικός.

Κατάφερε σαν άλλος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ να «εξαφανίσει» από το παρκέ, τον τεράστιο σούπερ σταρ Αντρέι Κιριλένκο να πετυχαίνει μόλις 9 πόντους, όλους από το 20' και μετά. Σαφώς και αυτό δεν ήταν δουλειά ενός ανθρώπου, αλλά ο Σάτο έκανε την διαφορά. Και όλα αυτά την στιγμή που και στην επίθεση ήταν εξαιρετικός. Τα παιχνίδια του και οι επιλογές του ήταν για σεμινάριο, ενώ ήταν συνεχώς συνδεδεμένος με τα αντίπαλα καλάθια. Είτε σουτάροντας από μακριά, είτε πηγαίνοντας στο low post, είτε τρέχοντας στον αιφνιδιασμό, είτε.... δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του.

Το ντεφορμάρισμα

Όπως είναι φυσιολογικό ο Σάτο δεν θα μπορούσε να το πάρει σερί μέχρι τέλους σε αυτούς τους ρυθμούς. Από τον Ιανουάριο και μετά η απόδοση του Κεντροαφρικανού παίκτη άρχισε να πέφτει, κάτι που δημιουργούσε προβλήματα στο παιχνίδι του «τριφυλλιού». Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προσπάθησε να τον ξεκουράσει και να τον φρεσκάρει, αλλά μέχρι και σήμερα ο Σάτο δεν έχει βρει το πραγματικό του πρόσωπο. Βέβαια για τον λόγο αυτό υπάρχουν και... εξωαγωνιστικές εξηγήσεις. Ο Σάτο είναι ένας άνθρωπος πολύ ήπιων τόνων και πολύ της... οικογένειας. Όλο αυτό το διάστημα η σύζυγός του και τα δύο του παιδιά έμεναν στην Αμερική αφού η κυρία Σάτο ήταν έγκυος στο τρίτο του παιδί.

Φυσιολογικότατα το μυαλό του ήταν και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και για τον λόγο αυτό με το που τελείωσε η σειρά με την Μακάμπι (η μικρή του κόρη είχε ήδη έρθει στον κόσμο) ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς του έδωσε άδεια να... τρέξει στην αγκαλιά της. Πλέον ο Σάτο την Δευτέρα το βράδυ θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ για την πρώτη προπόνηση εν όψει Άρη. Η ψυχολογία του διαφορετική και... ανεβασμένη. Και αυτό που μένει πλέον είναι ο Σάτο να θυμηθεί αυτά που έκανε πέρσι τέτοια εποχή και να παίξει, όπως δήλωσε και ο ίδιος στο προσωπικό του blog στο www.paobcblog.gr, και για την κόρη του την Τσέλσι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σάτο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όλων στο «τριφύλλι» και άπαντες θεωρούν δεδομένο πως τώρα είναι η ώρα του.



Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved