Η… Νίκη της Αυστραλίας (photos)

Η… Νίκη της Αυστραλίας (photos)

Στην Αυστραλία για δεύτερη φορά στην ιστορία του θα… μετακομίσει στα μέσα του Μαΐου ο Ολυμπιακός, καθώς θα παίξει κόντρα την Melbourne Victory σε φιλικό παιχνίδι. Το Onsports σας παρουσιάζει την ομάδα που θα τεθεί αντιμέτωπη με τους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Η Melbourne Victory ιδρύθηκε το 2004 αμέσως μετά της ανακοίνωσης για την έναρξη του ανανεωμένου πρωταθλήματος της Αυστραλίας, καθώς το 2003 το Εθνικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου διαλύθηκε και τον επόμενο χρόνο ιδρύθηκε η «A-League».

Την 1η Νοεμβρίου του 2004 παρουσιάστηκε η Melbourne Victory, η οποία αποτέλεσε την εκπρόσωπο της Μελβούρνης στην πρώτη κατηγορία. Μαζί με την Βίκτορι, στα ιδρυτικά μέλη της κατηγορίας ήταν ακόμα επτά ομάδες.

Πρώτος πρόεδρος της Melbourne Victory ήταν ο Geoff Lord, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Belgravia Leisure Pty Ltd», η οποία ανέλαβε και το μάνατζμεντ της ομάδας. Ο Goeff Lord παρέμεινε επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μέχρι τα τέλη της σεζόν 2010-’11 όταν αποχώρησε και την θέση του ανέλαβε ο Anthony Di Pietro.

Στις μέρες του Geoff Lord, η Victory γνώρισε μεγάλες στιγμές, με την κατάκτηση δύο νταμπλ, ενώ είναι η μοναδική ομάδα στην Αυστραλία, η οποία έχει πετύχει τρεμπλ, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και του Challenge Cup της χώρας, ενώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βρίσκεται σε περίοδο… ανανέωσης.

Η καλύτερη ομάδα της Αυστραλίας

Η ομάδα της Μελβούρνης θεωρείται ως η κορυφαία ομάδα της Αυστραλίας, αν και η πρώτη της σεζόν στη νεοσύστατη A-League δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, καθώς το «συγκρότημα» του Έρνι Μέρικ τερμάτισε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η επόμενη αγωνιστική περίοδος (2006-’07) ξεκίνησε με πολλά όνειρα για την ομάδα, η οποία θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της πρώτης χρονιάς. Για τον λόγο αυτό, η Victory πραγματοποίησε πολλές μεταγραφές, με τον Έρνι Μέρικ να προσπαθεί να προσθέσει ποιότητα και εμπειρία στην ομάδα, όπως του Γκραντ Μπρέντερ που αγωνιζόταν στην Σκωτία, αλλά και των τριών Βραζιλιάνων Αλεσάντρο, Κλαουντλίνιο και Φρεντ.

Οι κινήσεις αυτές αποδείχθηκαν πολύτιμες, καθώς η Melbourne Victory πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ, επικρατώντας στον Μεγάλο Τελικό της Adelaide United με 6-0.

Σε μία προσπάθεια να διατηρήσει τα σκήπτρα της, η ομάδα της Μελβούρνης προχώρησε την επόμενη χρονιά στην απόκτηση του διεθνή άσο από την Κόστα Ρίκα, Κάρλος Ερνάντεζ, προκειμένου να καλύψει το κενό της αποχώρησης του Φρεντ στην Αμερική και την DC United. Ωστόσο, η πορεία δεν ήταν ανάλογη, με το ξεκίνημα να είναι κακό. Στην μέση της σεζόν, η Victory έκανε ένα… ντεμαράζ για την είσοδο στα τελικά, όμως, τερμάτισε στην 5η θέση και έμεινε εκτός.

Πάντως, η Melbourne έγινε η πρώτη ομάδα της Αυστραλίας που έφτασε τα 100 τέρματα στην A-League, έπειτα από 65 παιχνίδια στη νίκη επί της Wellington Phoenix στις 11 Ιανουαρίου του 2008, ενώ συμμετείχε στο Champions League της Ασίας, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στην φάση των ομίλων.

Η σεζόν 2008-’09 έφερε και πάλι πολλά πρόσωπα στην ομάδα της Μελβούρνης, καθώς ο Χοσέ Λουίς Λόπεζ, διεθνής με την Κόστα Ρίκα, έχοντας συμμετοχές στο Παγκόσμιο Κύπελλο έγινε… κάτοικος Αυστραλίας, όπως και ο Νέι Φαμπιάνο από την Τσονμπούρι, που είχε φτάσει στον τελικό του Champions League της Ασίας.

Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά για την Βίκτορι, καθώς κατέκτησε το Challenge Cup επικρατώντας στον τελικό στα πέναλτι με 8-7 της Wellington Phoenix (0-0 κ.α., πάρ.) , ενώ οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στον τελικό του πρωταθλήματος, με την Melbourne να παίρνει το τρόπαιο, ενώ λίγες μέρες αργότερα, ολοκλήρωσε το… τρεμπλ νικώντας με 1-0 την Adelaide United.

Η προετοιμασία για την σεζόν 2009-’10 έφερε εν νέου πολλές αλλαγές στην ομάδα, με αποτέλεσμα να μείνει στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και να χάσει την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό, μιας και ηττήθηκε με 4-2 στα πέναλτι από την Sydney FC, ενώ για μία ακόμα φορά δεν κατάφερε να προκριθεί από τους ομίλους του Champions League.

Η επόμενη περίοδος ήταν… διαφορετική για την Μελβούρνη στην A-League, καθώς εκτός από την Victory, είχε εκπροσώπηση και από την Heart, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στην πόλη. Η Victory τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος και πήρε το «εισιτήριο» για τα τελικά. Ωστόσο, η πορεία της ολοκληρώθηκε άμεσα, μια και ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα από την Gold Coast United με 1-0 και έμεινε εκτός συνέχειας.

Στα τέλη της σεζόν, η Melbrourne Victory πέρασε σε νέα… εποχή, με τον Anthony Di Pietro να διαδέχεται τον Geoff Lord στον προεδρικό… θώκο της ομάδας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν πολλές αλλαγές, τόσο στην διοίκηση του συλλόγου, όσο και στην στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ωστόσο η φετινή χρονιά δεν συνδυάστηκε με επιτυχία, καθώς η ομάδα τερμάτισε στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα και δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά, αν και το προηγούμενο καλοκαίρι ενισχύθηκε με την απόκτηση του Χάρι Κιούελ από την Γαλατάσαραϊ, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.



Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved