Ο δρόμος για το 7ο ευρωπαϊκό (photos+videos)

Ο δρόμος για το 7ο ευρωπαϊκό (photos+videos)

Ο Παναθηναϊκός μετά από μια πολύ δύσκολη πορεία σε κανονική περίοδο, Top-16 και play offs κατάφερε να προκριθεί στο Final-4 της Ευρωλίγκας και να ετοιμάζεται να διεκδικήσει μία ακόμα ευρωπαϊκή κούπα.

Στην ζωή τίποτα δεν σου χαρίζεται. Και αυτό έχει γίνει μάθημα πολλές φορές στους παίκτες του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Οι «πράσινοι» αν και τελικά κατάφεραν να πανηγυρίσουν το τέταρτο και... τελευταίο εισιτήριο για το Final-4 της Κωνσταντινούπολης, με τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς ανησύχησαν τους φίλους τους. Όμως, οι ίδιοι παίκτες ήταν εκείνοι που στα λεγόμενα ματς «Do or Die» ήταν αυτοί που έπρεπε. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προβλημάτισε κάποιες φορές με την απόδοσή του, αλλά είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως τα ματς που έπρεπε να πάρει, τα έπαιρνε από τα... αποδυτήρια.

Στην φετινή διοργάνωση ο Παναθηναϊκός έδωσε 21 αγώνες και κατάφερε να συγκεντρώσει 14 νίκες. Στην κανονική διάρκεια είχε 7 νίκες και 3 ήττες, στην φάση του Top-16 είχε 4 νίκες και 2 ήττες, ενώ στα προημιτελικά κόντρα στην Μακάμπι είχε 3 νίκες και 2 ήττες.

Εντυπωσιακές πρεμιέρες

Ένας κοινός παρανομαστής στην φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα ήταν οι πρεμιέρες του. Οι «πράσινοι» στο πρώτο ματς κάθε φάσης, εντυπωσίαζαν με το μπάσκετ που έπαιζαν και δεν έμοιαζαν απλά για το φαβορί της πρόκρισης, αλλά το φαβορί της κατάκτησης. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ματς της χρονιάς, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε στο ΟΑΚΑ της πολύ δυνατής Μάλαγα με 98-77 με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να έχει 17 πόντους και 7 ασίστ και τον Ρομέιν Σάτο να σκοράρει 16 πόντους και να παίρνει 16 ριμπάουντ. Σε αυτά προσθέστε και τους Σμιθ και Καϊμακόγλου που είχαν από 13 πόντους και τις εξαιρετικές παρουσίες των Νικ Καλάθη και Άλεξ Μάριτς και μπορείτε εύκολα να καταλάβετε τι έγινε.

Απομίμηση τα... Αρμάνι

Παρόμοια ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού και στην πρεμιέρα της φάσης του Top-16. Οι «πράσινοι» έπαιξαν στην Ιταλία, κόντρα στην Αρμάνι των Φώτση και Νίκολας και ουσιαστικά τους... τελείωσαν με το «καλησπέρα». Το... κοντέρ έγραψε 57-78 με τους Λόγκαν, Σάτο και Μπατίστ να έχουν από 12, 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Κατασπάραξε την Μακάμπι

Όμως και στην πρεμιέρα των play offs ο Παναθηναϊκός έκανε όλη την Ευρώπη να... παραμιλάει. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε τους παίκτες του να διαλύουν την Μακάμπι στο πρώτο ματς της σειράς στο ΟΑΚΑ με 93-73 με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να έχει 15 πόντους και 8 ασίστ, τον Νικ Καλάθη 13 πόντους, 3 ασίστ και... 8 ριμπάουντ, αλλά και τους Μπατίστ και Λόγκαν από 11 πόντους. Παρά έναν πόντο... διψήφιος θα ήταν και ο Σάρας που είχε στο ενεργητικό του και 5 ασίστ.

Κακοί... δαίμονες η ΤΣΣΚΑ και το ΟΑΚΑ

Παρά τα όσα εντυπωσιακά αναφέρθηκαν παραπάνω ο Παναθηναϊκός... έπαιξε με την φωτιά. Οι πρωταθλητές Ευρώπης σαφώς και κατέκτησαν πανάξια το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, πλάι στον Βόσπορο, αλλά κάποιες στιγμές έμοιαζαν να μην το θέλουν και πολύ. Και κάποιες άλλες ο αντίπαλος, απλά, έπαιξε καλύτερα.

Ο Παναθηναϊκός στην φάση της κανονικής διάρκειας ηττήθηκε εις διπλούν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι «πράσινοι» αν και στο ΟΑΚΑ έκαναν ένα πάρα πολύ καλό ματς για 30 λεπτά στο τέλος λύγισαν και ηττήθηκαν με 76-78 στην παράταση. Στην Μόσχα, στον αγώνα του δεύτερου γύρου ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καθόλου καλός και γνώρισε την ήττα από την ομάδα του Καζλάουσκας με 91-75. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε μία ακόμα ήττα, από την Μπάμπεργκ στην Γερμανία με σκορ 79-76.

Αυτό που.. προβλημάτισε περισσότερο απ' όλα όμως ήταν πως οι «πράσινοι» έδειξαν το κακό τους πρόσωπο στο ΟΑΚΑ. Οι ήττες από Ούνιξ Καζάν και Μιλάνο στο Top-16 είναι χαρακτηριστικές, αλλά αυτή από την Μακάμπι στο δεύτερο ματς της σειράς είναι που «πόνεσε» πιο πολύ από όλες. Παρ' όλα αυτά οι πρωταθλητές Ευρώπης έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο και έκαναν την ανατροπή μέσα στο Τελ Αβίβ. Και τώρα πάνε στην Τουρκία για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ και σίγουρα κάτι χρωστάνε στους Ρώσους!

7-3
Παναθηναϊκός - Ουνικάχα Μάλαγα        98-77
ΚΚ Ζάγκρεμπ - Παναθηναϊκός        62-81
Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις Κάουνας       92-75
Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας      76-78
Μπάμπεργκ - Παναθηναϊκός           79-76
Ουνικάχα Μάλαγα - Παναθηναϊκός        76-77
Παναθηναϊκός - ΚΚ Ζάγκρεμπ        94-76
Ζαλγκίρις Κάουνας - Παναθηναϊκός       59-94
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παναθηναϊκός      91-75
Παναθηναϊκός - Μπάμπεργκ           71-66

TOP-16           4-2
Εμπόριο Αρμάνι - Παναθηναϊκός    57-78
Παναθηναϊκός - Ούνιξ Καζάν         83-89
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Παναθηναϊκός           56-77
Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ           72-62
Παναθηναϊκός - Εμπόριο Αρμάνι          58-67
Ούνιξ Καζάν - Παναθηναϊκός         63-68

PLAY OFFS   3-2
Παναθηναϊκός - Μακάμπι     93-73
Παναθηναϊκός - Μακάμπι     92-94
Μακάμπι - Παναθηναϊκός     65-63
Μακάμπι - Παναθηναϊκός     69-78
Παναθηναϊκός - Μακάμπι     86-85



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved