Το Top 10 των «ερυθρόλευκων» γκολ (photos+videos)

Το Top 10 των «ερυθρόλευκων» γκολ (photos+videos)

Ο Ολυμπιακός έχει αγκαλιάσει και με τα… δύο χέρια την κούπα του πρωταθλητή και το Onsports σας παρουσιάζει τα 10 καλύτερα τέρματα των Πρωταθλητών Ελλάδας στη φετινή Super League.

«Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ», αναφέρει μία αρχαία… ποδοσφαιρική ρήση. Ωστόσο, όταν η τεχνική ή η ικανότητα, ακόμα και τα δύο μαζί… συναντούν την… πεμπτουσία, πετυχαίνεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γιατί… τέχνη δεν είναι να στέλνεις την μπάλα στο πλεκτό, αλλά ο τρόπος που το κάνεις! Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος;

Εδώ οι απόψεις διίστανται. Άλλοι θεωρούν ωραίο ένα τέρμα που προέρχεται από μία ατομική ενέργεια, απόρροια της ικανότητας του σκόρερ. Και επειδή… μιλάμε για τον Ολυμπιακό, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τέρμα του Κέβιν Μιραλάς απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική.

Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν πως το ωραιότερο γκολ είναι αυτό που έχει βγει μέσα από την συνεργασία της ομάδας, εκεί που το σύνολο… μπαίνει πάνω από το «εγώ», όπως για παράδειγμα το τέρμα με το οποίο ισοφάρισαν οι «ερυθρόλευκοι» τον Παναθηναϊκό (1-1) στο «αιώνιο» ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης», κατά το οποίο ο Μιραλάς «έκρυψε» την μπάλα με τον Μακούν και ο «εκτελεστής» Τζεμπούρ ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή.

Βέβαια, δεν θα πρέπει να… ξεχνάμε και τον συνδυασμό αυτών των δύο. Πόσες φορές έχουμε θαυμάσει ένα γκολ το οποίο έχει προέρθει από καλή συνεργασία μεταξύ των… εμπλεκομένων και απίστευτη εκτέλεση από τον σκόρερ. Κάτι που έγινε και στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν ο Φουστέρ άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Μοντέστο.

Για το τέλος… αφήσαμε τα δυνατά σουτ, τα οποία συγκεντρώνουν και τον μεγαλύτερο… στιγμιαίο θαυμασμό των φιλάθλων. Σε μεγάλο ποσοστό αποτελούν έμπνευση του σκόρερ και τα περιθώρια για να αντιδράσει ο αντίπαλος τερματοφύλακας είναι λίγα. Παράδειγμα; Το τέρμα του Χολέμπας κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Όμως, πλέον είναι η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τα λόγια και να περάσουμε στην δράση…

Νο.10 – Κέβιν Μιραλάς vs Πανιώνιος: Εκπληκτική κάθετη μπαλιά του Ιμπαγάσα και ωραίο τελείωμα από τον Βέλγο (το γκολ ξεκινάει στο 0:32)

Nο.9 – Νταβίντ Φουστέρ vs ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Ισπανός μέσος άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Μοντέστο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και με… ξερό σουτ νίκησε τον Φεγκρούς

Νο.8 – Γιάννης Φετφατζίδης vs Εργοτέλης: Δυνατό σουτ του Έλληνα άσου, ο οποίος έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, στη νίκη με 3-0 των Πειραιωτών (το γκολ ξεκινάει στο 0:47)

Νο.7 – Πάμπλο Ορμπάιθ vs Αστέρας Τρίπολης: Πολύ καλή συνεργασία Τζεμπούρ και Αμπντούν, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή, με ωραία ενέργεια ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε την σέντρα και ο επερχόμενος Ορμπάιθ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (το γκολ ξεκινάει στο 2:19)

No.6 – Κέβιν Μιραλάς vs ΠΑΟΚ: Ο Βέλγος επιθετικός πήρε την μπάλα στο αριστερό άκρο από τον Τζεμπούρ, μπήκε στην περιοχή και με εντυπωσιακό πλασέ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χαλκιά (το γκολ ξεκινάει στο 0:56)

Νο.5 – Φρανθίσκο Χαβίτο vs Δόξα Δράμας: Ο βραχύσωμος άσος πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα με ένα απίστευτης ομορφιάς γκολ με «κεραυνό» πολλά μέτρα έξω από την περιοχή. Και είχε ξεκινήσει τον αγώνα ως δεξιός μπακ (το γκολ ξεκινάει στο 2:06)

No.4 – Τζαμέλ Αμπντούν vs Παναθηναϊκός: Ο Αλγερινός άσος πήρε την μπάλα στην μεσαία γραμμή, έκανε την επέλαση από τα αριστερά «έκοψε» προς τον άξονα και με πλασέ στην απέναντι γωνία έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ

No.3 – Κέβιν Μιραλάς vs ΑΕΚ: Άλλο ένα προσωπικό… σόου από τον βιρτουόζο επιθετικό του Ολυμπιακού, ο οποίος βγήκε στην κόντρα και με ένα τρομερό… σλάλομ βρέθηκε σε θέση βολής. Από εκεί δεν τα… χάνει!

No.2 – Ραφίκ Τζεμπούρ vs Παναθηναϊκός: Η… επιβεβαίωση του ομαδικού παιχνιδιού. Μιραλάς και Μακούν άλλαξαν πολλές φορές την μπάλα… αποδιοργανώνοντας την άμυνα των «πράσιων», ο Βέλγος βγήκε από τα αριστερά, σέντραρε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, στην οποία… παραφύλαγε ο «τρομοκράτης». Το τι ακολούθησε είναι γνωστό… (το γκολ ξεκινάει στο 0:27)

Νο.1 – Χοσέ Χολέμπας vs ΟΦΗ: Απίστευτο τέρμα από τον Έλληνα διεθνή αμυντικό, ο οποίος με έναν αριστερό «κεραυνό» νίκησε τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη, λύνοντας τον… «Γόρδιο Δεσμό» της άμυνας των Κρητικών.



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved