Τα χρυσά… γάντια του Αστέρα Τρίπολης (photos)

Τα χρυσά… γάντια του Αστέρα Τρίπολης (photos)

Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη και δεν γίνονται πολλές αλλαγές. Ωστόσο, φέτος ο Αστέρας έχει χρησιμοποιήσει τρεις γκολκίπερ και δεν αποκλείεται να αγωνιστεί και τέταρτος.

Στον Αστέρα έχουν αγωνιστεί συνολικά 12 τερματοφύλακες στα οκτώ χρόνια που βρίσκεται στις επαγγελματικές κατηγορίες, ωστόσο από αυτούς οι τέσσερις (Μπαντής Βασίλης, Μουκέας, Μητσέας, Κυριακόπουλος) δεν πήραν ούτε ένα λεπτό συμμετοχής. Το Onsports σας θυμίζει τους παίκτες που έχουν φορέσει τα γάντια των «κυανοκίτρινων»,

Βασικός και αναντικατάστατος στη Γ’ και στη Β’ Εθνική κάτω από τα δοκάρια των Αρκάδων ήταν ο Γιάννης Συμεωνίδης, ο οποίος στα δυόμιση χρόνια που έμεινε στην ομάδα είχε 35 συμμετοχές στη Γ’ Εθνική, 34 στη Β’ Εθνική και δύο στη Super League. Πανηγύρισε δύο ανόδους με τα χρώματα του Αστέρα και είναι σίγουρα ο τερματοφύλακας που έκατσε στα περισσότερα παιχνίδια κάτω από τα δοκάρια του. Είναι χαρακτηριστικό πως στη Γ’ Εθνική δεν έχασε ούτε λεπτό συμμετοχής, ενώ στη Β’ Εθνική, είχε μια συμμετοχή ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος και μια ο Νίκος Αναστασόπουλος (σε ματς Κυπέλλου).

Στα χρόνια των Αρκάδων στη Super League, η κατάσταση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη, καθώς κάθε σεζόν δύο τερματοφύλακες τουλάχιστον μοιράζονται τον χρόνο κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Την περίοδο 2007-08 ο Συμεωνίδης αγωνίστηκε στα πρώτα δύο παιχνίδια, ενώ στη συνέχεια την εστία των Αρκάδων υπερασπίστηκε ο Γιώργος Αμπάρης. Τη επόμενη χρονιά ο Αμπάρης μοιράστηκε τον χρόνο συμμετοχής με τον Αναστασόπουλο. Το 2009-10 για πρώτη φορά στην ιστορία του Αστέρα, κάτω από τα δοκάρια έκατσε ξένος τερματοφύλακας, ο Ματίας Ντεγκρά. Ο Αργεντινός γκολκίπερ έκανε καλές εμφανίσεις, αλλά και ο Αναστασόπουλος έπαιξε σε αρκετά παιχνίδια, ενώ μοιρασμένος ήταν ο χρόνος την περίοδο 2010-11.

Φέτος, βασικός γκολκίπερ των Αρκάδων ήταν ο Ισπανός Σανθ Χακόμπο, οι εμφανίσεις του οποίου σε κάποια παιχνίδια ήταν καθοριστικές, ενώ αναμφισβήτητα αποτελεί έναν από τους καλύτερους ξένους τερματοφύλακες που έχουν έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ένας τραυματισμός στη μέση, ωστόσο, τον έθεσε νοκ άουτ, με τον Γιώργο Μπαντή να παίρνει τη θέση του. Ο Σάκης Τσιώλης έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Μανώλη Στεφανάκο, ο οποίος έκανε φέτος το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία. Δεν αποκλείεται να αγωνιστεί και τέταρτος τερματοφύλακας ως το τέλος της σεζόν με τα χρώματα του Αστέρα. Ο λόγος για τον Γιώργο Γεωργακόπουλο, ο οποίος προ μηνών υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Αρκάδες και έχει κλέψει τις εντυπώσεις στις προπονήσεις.

Η παράδοση του Αστέρα στους μικρούς τερματοφύλακες

Όπως είπαμε εξ αρχής, η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη και δύσκολα γίνεται ροτέισον. Στον Αστέρα, πάντως, γίνεται σωστή δουλειά στις ακαδημίες και πολλά ταλέντα έχουν αναδειχτεί. Ένα από αυτά είναι ο Νίκος Γιαννακόπουλος, ο οποίος πέρυσι παραχωρήθηκε στην Ουντινέζε και πλέον αγωνίζεται στην ομάδα Νέων των Ιταλών, αποκομίζοντας πλούσιες εμπειρίες. Και ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, που πρόσφατα έγινε επαγγελματίας, προέρχεται από την ομάδα Νέων του Αστέρα. Σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη των νεαρών γκολκίπερ έχει ο προπονητής τερματοφυλάκων, Τζέρι Όουγκεν, ο οποίος είναι μεγάλο… σχολείο, τόσο για τους μικρούς σε ηλικία, όσο και για τους πιο μεγάλους, καθώς στα χέρια του έχουν… αναστηθεί καριέρες.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved