Η «Ελπίδα» ταξιδεύει με… ποδήλατο!

Η «Ελπίδα» ταξιδεύει με… ποδήλατο!

«Του έκανε τη ζωή… ποδήλατο» αναφέρει ο θυμόσοφος λαός μας όταν θέλει να περιγράψει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος στην ζωή του. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να βρίσκει… εφαρμογή στον Αναστάσιο – Tom – Κοκκόρη, ο οποίος με… όπλο το ποδήλατό του προσπαθεί να… διαγράψει τις δυσκολίες και να δώσει «Ελπίδα» στην ζωή πολλών παιδιών.

Ο Αναστάσιος Κοκκόρης γεννήθηκε πριν από 58 χρόνια στη Ρηχέα Ζάρακα της Λακωνίας, ωστόσο μένει μόνιμα στο Σίνδεϊ της Αυστραλίας με την οικογένειά του και τα αδέρφια του. Οι περιπέτειες ανθρώπων του στενού του περιβάλλον με τον καρκίνο τον ενέπνευσαν να διοργανώσει ποδηλατικό γύρο τριών Ηπείρων, από την Αυστραλία στην Αμερική και τελικό προορισμό την Ελλάδα, με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα που θα δοθούν ως δωρεά στο «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» - ΕΛΠΙΔΑ» με το τεράστιο έργο της Προέδρου και Πρέσβειρας καλής θελήσεως της UNESCO, Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση για το μεγάλο αυτό ταξίδι, έπαιξε η ενημέρωση του Αναστάσιου Κοκκόρη από τον φίλο του Γιώργο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος του ανέφερε για την δράση του συλλόγου «Ελπίδα» και της προέδρου του, Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

«Όταν ο Γιώργος μου ανέφερε το όνομα ΕΛΠΙΔΑ με συγκίνησε πάρα πολύ, διότι τον Δεκέμβρη του 2009 χάσαμε την ανιψιά μας ΝΙΚΗ - ΕΛΠΙΔΑ ΣΥΡΟΥ από καρκίνο (ετών 40). Το ιστορικό της οικογένειας της αδελφής μου Παναγιώτας (Μητέρας της ΝΙΚΗΣ) είναι τραγικό. Το βαπτιστικό όνομα της ανιψιάς μου είχε προγραμματιστεί να είναι ΕΛΠΙΔΑ ΣΥΡΟΥ αλλά δυστυχώς ο πατέρας της Νίκος πέθανε από καρκίνο 12 ημέρες μετά την γέννηση της κόρης του, στο ίδιο νοσοκομείο, σε ηλικία 20 χρονών. Για να τιμήσει τον άντρα της, η αδελφή μου, ονόμασε την κόρη ΝΙΚΗ - ΕΛΠΙΔΑ ΣΥΡΟΥ.

Στη συνέχεια και ο ανιψιός μου ο Αναστάσιος Παπαγεωργίου νόσησε από καρκίνο τον οποίο όμως ξεπέρασε πριν 20 χρόνια, η δε μητέρα του Θεοδώρα Παπαγεωργίου, θεραπεύεται σήμερα από καρκίνο», αναφέρει ο Αναστάσιος Κοκκόρης στο podilato-elpida.blogspot.com που έχει δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό.

Το ταξίδι του Αναστάσιου Κοκκόρη, μαζί με την μικρή του κόρη, Όλγα ξεκίνησε την 1η Απριλίου του 2012 από την αίθουσα Συλλόγου Ζαρακιτών στις 12:00, με πρώτο σταθμό το Βρισβάνι της Κουινσλάνδης Αυστραλίας (περίπου 1000 χιλιόμετρα). Στις 10 Απριλίου ο ποδηλατικός γύρος… μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Λος Άντζελες της Αμερικής, απ’ όπου θα διασχίσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την Νέα Υόρκη (αυτή η διαδρομή είναι 4.500 χιλιόμετρα).

Στη συνέχεια, αεροπορικώς θα μεταφερθεί στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας και θα συνεχιστεί διασχίζοντας την Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία με τελικό προορισμό την Ελλάδα. Τελικός προορισμός θα είναι το χωριό που γεννήθηκε, η Ρηχέα Ζάρακα Λακωνίας, με ενδιάμεση στάση όμως στην Ερμιόνη Αργολίδας, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα της κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, όπου θα συναντήσει τον φίλο του Γιώργο Κωνσταντόπουλο που ήταν ο εμπνευστής του σκοπού του ταξιδιού μου και όπου σε μία σεμνή τελετή θα κάνει τον απολογισμό της δωρεάς προς το σωματείο «Ελπίδα».
Τα έξοδα του ταξιδιού θα βαρύνουν αποκλειστικά τον Αναστάσιο Κοκκόρη και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν αποκλειστικά για το έργο του Συλλόγου «Ελπίδα» και τα καρκινοπαθή παιδιά.

Την διαδρομή μπορείτε να την δείτε: http://maps.google.com.au/maps/ms?msid=211225084881438226411.00049cbf27bd42d0c16e7&;msa=0&ll=5.191289%2C-92.467636&spn=152.59245%2C11.601562
Για περισσότερες Πληροφορίες:
1) twitter CharityWorldCycling @cycling4elpida
2) blog http://podilato-elpida.blogspot.com/
3) facebook http://www.facebook.com/pages/ELPIDA-Association-of-Friends-of-Children-With-Cancer/252875218125045
4)Email podilatoelpida@gmail.com



EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved