Η νέα... σταχτοπούτα ονομάζεται Μονπελιέ!

Η νέα... σταχτοπούτα ονομάζεται Μονπελιέ!

Aν ψάχνει κανείς για την έκπληξη της φετινής σεζόν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δε θα κουραστεί και πολύ! Με μία πρόχειρη ματιά, καταλαβαίνεις πως η Μονπελιέ είναι η νέα ανερχόμενη γαλλική δύναμη!

Επτά... στροφές πριν την ολοκλήρωση του φετινού Σαμπιονά, η Μονπελιέ έχει ήδη... αγγίξει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της! Μία πόλη μόλις 250.000 κατοίκων, έχει βρεί το καμάρι της και τα βάζει κόντρα σε... θεούς, δαίμονες και βαθύπλουτους Άραβες!

Ο... ιδιόρρυθμος Πρόεδρος!

Για να φτάσει μία ομάδα, και ειδικότερα μικρή, στην κορυφή, πρέπει πάνω απ' όλα να έχει όραμα. Κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει τον Λουί Νικολέν πως δεν το έχει. Ο πρόεδρος της Μονπελιέ έχει «τρέλα» με την ομάδα του, κολλημένος με το... μικρόβιο από το 1974. Ο Νικολέν είναι από τους πιο πληθωρικούς προέδρους του γαλλικού ποδοσφαίρου την τελευταία 25ετία. Ο 68χρονος επιχειρηματίας ή αλλιώς «Λουλού» για τους φίλους, ονειρεύεται το πρωτάθλημα εδώ και 38 ολόκληρα χρόνια!

Στα 34 του ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του (απορριματοφόρα!) η οποία πλέον έχει γιγαντωθεί, καθώς έχει ετήσιο κύκλο εργασιών που αγγίζουν τα 300 εκ. ευρώ! Βέβαια, αυτό που έχει από το πρωί μέχρι το βράδυ στο μυαλό του, δεν είναι κάτι άλλο εκτός από τη Μονπελιέ! Έχει πανηγυρίσει μόνο ένα κύπελλο με το γαλλικό σύλλογο, το 1990, όμως διακαής πόθος παραμένει η κορυφή στο Σαμπιονά!

Τα «αστέρια» του «Λα Μοσόν»

Κάθε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό δε θέλει μόνο εμπειρία, αλλά και... νιάτα. Φρέσκα πόδια που λένε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Γιουνέ Μπελχαντά και ο Ολιβιέ Ζιρού, που με τις εμπνεύσεις τους και το πλούσιο ταλέντο τους, οδηγούν την ομάδα τους στο «όνειρο».

Ο 22χρονος Μαροκινός αποτελεί ένα από τα πιο... hot ονόματα του γαλλικού ποδοσφαίρου και όχι άδικα. Για μέσος, 10 γκολ σε 24 συμμετοχές δεν είναι και λίγα. Προφανώς, ούτε τα χρήματα που θα δαπανήσουν κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης σε μερικά χρόνια θα είναι λίγα για την απόκτησή του.

Ο Ζιρού από την πλευρά του, μπορεί να μην είναι μικρός σε ηλικία (26 ετών), ωστόσο το φετινό του... ξεπέταγμα του ανοίγει πολλές «πόρτες», όπως πιθανόν της εθνικής Γαλλίας. Το «κανόνι» της Μονπελιέ έχει σε 29 εμφανίσεις 19 γκολ και οδηγεί εκ του ασφαλούς την επιθετική γραμμή της ομάδας του!

Τα... ονόματα έχουν βαρύτητα!

Οι έμπειροι της Μονπελιέ μπορεί να μην αγωνίστηκαν στο παρελθόν στη Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο προσφέρουν τα μέγιστα για να φτάσει η ομάδα τους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ζορίς Μαρβό, Σουλεϊμάν Καμαρά, Ζοφρέ Ντερνίς, Τζον Ουτάκα και ο Μάρκο Εστράδα, που το όνομά του είχε «παίξει» για τον Ολυμπιακό, δίνουν μία άλλη βαρύτητα στην ομάδα του Ρενέ Ζιράρ και προσδίδουν στιβαρότητα και... σοβαρότητα στο φετινό εγχείρημα, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση της κορυφής!

Ο «αρχιτέκτονας»

Και το όνομα αυτού... Ρενέ Ζιράρ! Ο 58χρονος προπονητής είναι αυτός που έχει αναγεννήσει την ομάδα του Νικολέν και την έχει φτάσει ως εδώ. Στα νιάτα του, αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος, έχοντας κερδίσει τρία πρωταθλήματα με τη Μπορντό, αλλά και δύο Κύπελλα. Στην καριέρα του ως προπονητής, μπορεί να μην έχει κερδίσει κάτι, ακόμα, αφού μόλις το 2009 ανέλαβε τη Μονπελιέ από τα... χέρια του Ρολάντ Κουρμπίς. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι πως οι ποδοσφαιριστές που διαθέτει δεν έγιναν ξαφνικά... παικταράδες, αφού για να αποδώσει ένας αθλητής θέλει και το κατάλληλο κίνητρο. Αυτό που, όπως φαίνεται, τους δίνει ο Ρενέ...



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved