Με… στυλ αθλητικό στη βουλή (photos)

Με… στυλ αθλητικό στη βουλή (photos)

Αρκετοί άνθρωποι από το χώρο του αθλητισμού θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στις εκλογές της 6ης Μαΐου – Το Onsports σάς παρουσιάζει αυτούς που έχουν συμφωνήσει, μέχρι στιγμής, να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια διαφόρων κομμάτων.

Πάντα τα κόμματα ψάχνουν να βρουν ανθρώπους που να είναι γνωστοί και να έχουν κοινωνική επιρροή, για… ευνόητους λόγους. Οι αθλητές, αλλά και γενικά άτομα που βρίσκονται στο ευρύτερο χώρο του αθλητισμού και έχουν μεγάλη απήχηση στις μάζες αποτελούν τον πρώτο στόχο των διαφόρων παρατάξεων για την ενίσχυση των ψηφοδελτίων τους.

Σε αυτές τις εκλογές ιδιαίτερα, που χαρακτηρίζονται απ’ όλους ως οι πιο αμφίρροπες των τελευταίων δεκαετιών, τα κόμματα ψάχνουν για νέα και άφθαρτα αναγνωρίσιμα πρόσωπα και η δεξαμενή του αθλητισμού αποτελεί την πιο κατάλληλη για την άντλησή τους.

Ας δούμε ποιοι έχουν αποφασίσει, μέχρι στιγμής, να δοκιμάσουν την τύχη τους στο στίβο της πολιτικής.

Στο ΠΑΣΟΚ η Άννα Βερούλη θα είναι υποψήφια στη Β’ Αθηνών. Η πρώην πρωταθλήτρια του ακοντισμού ασχολείται ενεργά με την πολιτική από το 1990, όταν και αρχικά εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, ενώ το 2002 ήταν νομαρχιακή σύμβουλος στην υπερνομαρχία Αθήνας – Πειραιά (ήταν μάλιστα πρώτη σε σταυρούς) με το συνδυασμό της Φώφης Γεννηματά. Το 2010 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη.

Στα Τρίκαλα θα κατέβει με το ΠΑΣΟΚ ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Κώστας Παταβούκας, ο οποίος στην παρούσα κυβέρνηση κατείχε τη θέση του ειδικού γραμματέα διατροφής και άσκησης στο υπουργείο Υγείας.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης θα δοκιμάσει τη τύχη του με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, Γιάννης Γούναρης, ενώ με το ίδιο κόμμα θα κατέβει στην Πρέβεζα ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης.

Στη Νέα Δημοκρατία ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά η υποψηφιότητα του Τάσου Μητρόπουλου στη Β’ Πειραιώς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε χαρακτηριστικά πως ευελπιστεί ότι η παρουσία του «Ράμπο» θα βοηθήσει το κόμμα του να κερδίσει την αυτοδυναμία. Να θυμίσουμε ότι ο Μητρόπουλος είχε διατελέσει στο παρελθόν αντιδήμαρχος Πειραιά, με αρμοδιότητα τα θέματα του αθλητισμού.

Στη Συγγρού δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι τελικές λίστες των υποψηφίων, αλλά θεωρείται σίγουρη η υποψηφιότητα του πρώην καλαθοσφαιριστή Βασίλη Κικίλια (Α' Αθηνών), ο οποίος πλέον θεωρείται αρκετά έμπειρος στον πολιτικό στίβο.

Στην Πιερία θα κατέβει με τη Νέα Δημοκρατία ο πρώην πρωταθλητής του μήκους και πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Κώστας Κουκοδήμος και στη Α' Θεσσαλονίκης ο πρώην προπονητής μπάσκετ και υφυπουργός Αθλητισμού στη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννης Ιωαννίδης.

Σε δύο… ποδοσφαιρικές μεταγραφές προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη για να ενισχύσει τα ψηφοδέλτιά της. Συγκεκριμένα με τη Δημοκρατική Συμμαχία θα πολιτευτούν οι Ντανιέλ Μπατίστα και Γιώτης Τσαλουχίδης και θα προσπαθήσουν να πετύχουν το… καθοριστικό γκολ, που θα οδηγήσει το κόμμα στη βουλή και τους ίδιους στα έδρανα των βουλευτών.

Η Σοφία Σακοράφα μετά την διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν ψήφισε το μνημόνιο, και ύστερα από ένα διάστημα που έμεινε ανεξάρτητη βουλευτής βρήκε τελικά στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσει τη μάχη του σταυρού στη Β’ Αθηνών.

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ένα από τα άτομα που θα αξιοποιηθούν στα ψηφοδέλτιά του θα είναι και ο πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ, Γιώργος Φουντουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, προσωπικά ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Πέτρου Καραβίτη, ο οποίος θα πολιτευτεί στη Β’ Αθηνών.

Μέσω της Β’ Πειραιώς αναμένεται να διεκδικήσει και πάλι την είσοδό του στη βουλή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Ανατολάκης, ο οποίος στις εκλογές του 2009 εξελέγη πρώτος από το ΛΑΟΣ στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Υποψήφιος με το ΚΚΕ στην Αιτωλοκαρνανία θα είναι ο πρώην διεθνής διαιτητής Βασίλης Νικάκης, ενώ ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τάκης Λουκανίδης, συμφώνησε να κατέβει στις εκλογές με το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες», του Πάνου Καμμένου.

Στα ψηφοδέλτια του κόμματος «Κοινωνική συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη έχουν συμπεριληφθεί ο αθλητής της πάλης Σταύρος Τσιλιβαράκος και ο παρολυμπιονίκης Αθανάσιος Μπαράκας, ο οποίος στους παρολυμπιακούς του Πεκίνου είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο μήκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λίστες των περισσοτέρων κομμάτων δεν έχουν ολοκληρωθεί και γι’ αυτόν τον λόγο είναι πιθανόν να προστεθούν κι άλλοι άνθρωποι του αθλητισμού σ’ αυτές.



Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved