Πρώτη, αήττητη και... ωραία

Πρώτη, αήττητη και... ωραία

Λιγότεροι από δύο μήνες έμειναν για την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Εθνική θα είναι παρούσα σε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση. Το Onsports την ακολούθησε στη Μάλτα, στο Ισραήλ, στη Λετονία και φυσικά στη Γεωργία, όπου σφραγίστηκε το... εισιτήριο της πρόκρισης. Θυμηθείτε την αήττητη πορεία της στην προκριματική φάση... 

Δεν ξέρουμε αν η Εθνική είχε ανάγκη το... γούρικο, όπως αποδείχθηκε, Onsports, για να πάρει το «εισιτήριο» για την τελική φάση του EURO. Αυτό που γνωρίζουμε, σίγουρα, είναι ότι την ακολουθήσαμε παντού και μαζί της ζήσαμε στιγμές μοναδικές, τις οποίες, με την σειρά μας, μοιραστήκαμε μαζί σας.

Από την πρώτη μέρα που βρίσκεται στον «αέρα», το Onsports στάθηκε στο πλευρό του Γιώργου Καραγκούνη και της... παρέας του και κατέγραψε την αήττητη πορεία τους στην προκριματική φάση του EURO 2012. Η Εθνική ομάδα κέρδισε σε όλο αυτό το διάστημα το σεβασμό των Ευρωπαίων, καθώς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της αήττητη, έχοντας, παράλληλα, την τέταρτη καλύτερη άμυνα (με πέντε γκολ), πίσω από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Αγγλία και την Ισπανία

Θυμηθείτε μαζί μας τα δέκα παιχνίδια που έστειλαν την Εθνική μας ομάδα στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος...

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010
Αθήνα («Γ. Καραϊσκάκης»)
Ελλάδα-Γεωργία 1-1 (0-1)

Η Ελλάδα ξεκίνησε με ισοπαλία (1-1) τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση, κόντρα στην Γεωργία. Στο γήπεδο Καραϊσκάκη, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος βρέθηκε να χάνει από το 3’, αλλά ο Σπυρόπουλος έφερε (72’) και πάλι το ματς στα ίσια. Στα τελευταία είκοσι εναπομείναντα λεπτά, η «γαλανόλευκη» δεν κατάφερε να πάρει το «χρυσό» τρίποντο.

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Σεϊταρίδης (71΄ Μήτρογλου), Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαμαράς (59΄ Νίνης), Σαλπιγγίδης, Γκέκας.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Ρεβισβίλι, Λομπιανίτζε, Ασατιάνι, Καλάτζε, Αμισβιασβίλι, Χιζανισβίλι, Γκόγκουα (87΄ Μερεμπασβίλι), Κβιρβέλια, Ιασβίλι (54’ Ανανίτζε), Κομπιασβίλι, Ντβαλισβίλι (60΄ Γελασβίλι).

Σκόρερ: 72΄ Σπυρόπουλος - 3΄ Ιασβίλι

Διαιτητής: Κάρλος Κλος Γκόμεζ (Ισπανία)

 

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010
Ζάγκρεμπ («Stadion Maksimir»)
Κροατία-Ελλάδα 0-0

Η Εθνική, με τακτική... Ότο Ρεχάγκελ, κατάφερε να ρεφάρει το... στραβοπάτημα της πρεμιέρας, κόντρα στη Γεωργία. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έμεινε όρθια στο καυτό Μάξιμιρ και απέσπασε το δεύτερο της βαθμό στην προκριματική φάση. MVP της αναμέτρησης, αναμφίβολα, ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος στο 93’ αποσόβησε σίγουρο γκολ της Κροατίας.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ρούνιε, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Σρνα, Βουκόγιεβιτς, Πράνιτς, Κράνιτσαρ, Μόντριτς, Ολιτς (73΄ Εδουάρδο), Πέτριτς (46΄ Γέλαβιτς).

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Βύντρα, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατασουράνης, Τζιόλης, Τοροσίδης (92΄ Σεϊταρίδης), Καραγκούνης (70΄ Νίνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (59΄ Γκέκας).

Σκόρερ: -.

Διαιτητής: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)

 

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010
Πειραιάς («Γ. Καραϊσκάκης»)
Ελλάδα-Λετονία 1-0 (0-0)

Στο παιχνίδι με τη Λετονία ο Γιώργος Καραγκούνης συμπλήρωσε 100 συμμετοχές και ο Βασίλης Τοροσίδης του έκανε... δώρο ένα γκολ (59’), το οποίο ήταν αρκετό για να πάρει η Εθνική την πρώτη της νίκη στην προκριματική φάση. Η Εθνική ήταν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης καλύτερη από την αντίστοιχη της Λέτονίας και δίκαια πήρε το τρίποντο.

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (89΄ Καφές), Σαμαράς, Νίνης (83΄ Φετφατζίδης), Μήτρογλου (78΄ Σαλπιγγίδης).

ΛΕΤΟΝΙΑ: Βάνινς, Κλάβα, Αστάφιεβς, Γκορκς, Λάιζανς (83’ Περπλότκινς), Ιβανόβς, Ζίρνις, Κάουνα, Βερπακόβσκις, Ρούμπινς (66΄ Ζιγκάγιεβς), Ρούντνεβς (74΄ Κάρλσονς).

Σκόρερ: 59΄ Τοροσίδης

Διαιτητής: Αντόνιο Νταμάτα (Ιταλία)

 

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010
Πειραιάς («Γ. Καραϊσκάκης»)
Ελλάδα-Ισραήλ 2-1 (1-0)

Με πρωταγωνιστές του Φετφατζίδη και Σαλπιγγίδη (πέτυχε το ένα γκολ – το άλλο ο Καραγκούνης), η Εθνική κατέκτησε τη δεύτερη σερί νίκη της και αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου της. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες νίκες σε όλη τη διάρκεια της πορείας της, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, ενόψει της συνέχειας.

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Νίνης (15΄ Φετφατζίδης), Σαμαράς (81΄ Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (85΄ Μανιάτης).

ΙΣΡΑΗΛ: Αουάτ, Κέιμαν, Ρεφαέλοβ, Σέχτερ, Κολάουτι (75΄ Μπαρντά), Αλμογκ Κοέν, Κόλσα, Μποντάρου, Νάτσο (64΄ Βερμούθ), Ταμίρ Κοέν (69΄ Ελρόι Κοέν), Γκέρσον.

Σκόρερ: 22΄ Σαλπιγγίδης, 63΄ Καραγκούνης (πεν.) - 59΄ Σπυρόπουλος (αυτ.)

Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)

 

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011
Μάλτα («Ta' Qali National Stadium»)
Μάλτα – Ελλάδα 0-1 (0-0)

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ της Εθνικής ομάδας της χώρας μας και της αντίστοιχης της Μάλτας είναι τεράστια, παρ’ όλα αυτά η «γαλανόλευκη» τα βρήκε σκούρα στο Τα’ Κάλι. Χρειάστηκε να φτάσει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων (σκόρερ ο Τοροσίδης) για να πάρει την τεράστια νίκη και να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του ομίλου. Οι φωνές του Τοροσίδη ακόμα ηχούν στα αυτιά μας... 

ΜΑΛΤΑ: Χάμπερ, Καρουάνα, Μάμο, Σκίμπερας, Ανγκους, Χάτσιντσον, Μπογκντάνοβιτς, Μπρίφα, Μίφσουντ, Μπαϊάντα, Σκέμπρι.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης (81΄ Κονέ), Σαμαράς, Λυμπερόπουλος (70΄ Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (61΄ Φετφατζίδης).

Σκόρερ: 90+4΄ Τοροσίδης

Διαιτητής: Μίκαελ Βέινερ (Γερμανία)

 

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011
Αθήνα («Γ. Καραϊσκάκης)
Ελλάδα – Μάλτα 3-1 (2-0)

Εύκολο έργο είχε στο γήπεδο Καραϊσκάκη η Εθνική ομάδα της χώρας μας απέναντι στην αντίστοιχη της Μάλτας, της οποίας επιβλήθηκε με 3-1. Δύο γκολ πέτυχε ο Φετφταζίδης, ενώ το άλλο ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα.

ΕΛΛΑΔΑ: Κωνσταντόπουλος, Τοροσίδης, Μόρας, Κ. Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Καραγκούνης (70΄ Καφές), Κατσουράνης, Νίνης (79΄ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (90΄ Μήτρογλου), Φετφατζίδης.

ΜΑΛΤΑ: Χογκ, Καρουάνα, Σίμπερας, Αγκους, Ρ. Φένες, Μπογκντάνοβιτς (60΄ Κόεν), Μπρίφα, Μίφσουντ, Χάτσινσον (89΄ (Π. Φένες), Σκέμπρι, Μπαγιάντα (80΄ Φαΐλα).

Σκόρερ: 8΄, 63΄ Φετφατζίδης,  26΄ Κ. Παπαδόπουλος – 53΄ Μίφσουντ

Διαιτητής: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία)

 

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011
Τελ Αβίβ («Bloomfield»)
Ισραήλ – Ελλάδα 0-1 (0-0)

Ένα από τα ομορφότερα γκολ της προκριματικής φάσης πέτυχε στο Ισραήλ ο Σωτήρης Νίνης (60’), ο οποίος λίγο αργότερα τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι πρόσφατα. Ντεμπούτο σε εκείνο το ματς είχε κάνει και ο Ζαραδούκας, για τον οποίο, μετά το ματς, μίλησε με τα καλύτερα λόγια ο Μπεναγιούν.

ΙΣΡΑΗΛ: Αουάτ, Σπούνκιν, Μπεν Χαΐμ, Α. Κοέν (61΄ Νάτσο), Μπεναγιούν, Ρεφαέλοβ, Ζεάβι (55΄ Χέμεντ), Καγιάλ, Σέχτερ (55΄ Ντάμαρ), Γκέρσον, Μπεν Χαρούς.

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Τοροσίδης, Ζαραδούκας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές (42΄ Μάκος), Νίνης (77΄ Φετφατζίδης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (89΄ Μανιάτης).

Σκόρερ: 60΄ Νίνης

Διαιτητής: Κρεγκ Αλεξάντερ Τόμσον (Σκωτία)

 

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011
Ρίγα («Σκόντο»)
Λετονία – Ελλάδα 1-1 (1-0)

Μετά την τεράστιας σημασίας νίκη της Εθνικής στο Ισραήλ, όλα έδειχναν ότι τέσσερις μετά θα έφευγε και από τη Λετονία με το τρίποντο στις βαλίτσες της. Τελικά, αυτό δεν έγινε, ωστόσο οι διεθνείς κατάφεραν να επιστρέψουν με τον έναν βαθμό, χάρη στο γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

ΛΕΤΟΝΙΑ: Βάνινς, Μιχάιντουκς, Κλάβα, Κριάουκλις, Φέρτοβς, Ιβάνοβς, Λάιζανς, Κάουνα, Βερπακόβσκις (67΄ Ρούντνεβς), Βισνάκοβς (82΄ Ζιγκάγιεβς), Λουκσάνοβς.

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Βύντρα (71΄ Μανιάτης), Ζαραδούκας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μάκος (81΄ Γεωργιάδης), Καραγκούνης, Φετφατζίδης (46΄ Τζιόλης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος.

Σκόρερ: 19΄ Κάουνα – 83΄ Κυριάκος Παπαδόπουλος

Διαιτητής: Στάνισλαβ Τοντόροφ (Βουλγαρία)

 

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011
Αθήνα («Γ. Καραϊσκάκης)
Ελλάδα – Κροατία 2-0 (0-0)

Απέναντι στην τεράστια, Κροατία και με τον Φάνη Γκέκα για πρώτη φορά στη... μηχανή της – μετά την επιστροφή του, η Εθνική πήρε άλλη μια μεγάλη νίκη. Ο Σαμαράς άνοιξε το σκορ (71’) και ο Γκέκας έγραψε το τελικό σκορ (79’). Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τον πανηγυρισμό του, αγκαλιά με τον Κατσουράνη...

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Τοροσίδης (44΄ Βύντρα), Ζαραδούκας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης (62΄ Φωτάκης), Καραγκούνης (88΄ Μάκος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Τσόρλουκα (75΄ Βίντα), Βουκόγεβιτς, Γέλαβιτς (61΄ Κάλινιτς), Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Κράνιτσαρ, Εντουάρντο (52΄ Πέρισιτς)

Προπονητής: Σλάβεν Μπίλιτς.

Σκόρερ: 71΄ Σαμαράς, 79΄ Γκέκας

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

 

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011
Τιφλίδα («Μιχέιλ Μέσκι»)
Γεωργία – Ελλάδα 1-2 (1-0)

Το επιστέγασμα της αήττητης πορείας της Εθνικής στην προκριματική φάση γράφθηκε στο «Μιχέι Μέσκι», της Γεωργίας, όπου χάρη στα γκολ των Φωτάκη (79’) και Χαριστέα (85’), κατακτήθηκε το τελευταίο, χρυσό, τρίποντο. Οι διεθνείς γιόρτασαν σαν παιδιά τη νίκη τους και μαζί τους και οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι. Μόνο όποιος βρέθηκε στο αεροπλάνο της επιστροφής μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς έγινε...

ΓΕΩΡΓΙΑ: Ρεβισβίλι, Κάτσια, Αμισουλασβίλι, Κισανισβίλι, Καλάτζε, Κανκάβα (42΄ Λομπζανίτζε), Κομπιασβίλι, Ντριγκαλασβίλι (50΄ Ιασβίλι), Ταργκαμάτζε, Μαρτσβαλάτζε, Ντσεντσίντζε (65΄ Κουρούλι)

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζιόλης (56΄ Φωτάκης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (68΄ Αθανασιάδης), Χαριστέας, Γκέκας (90΄ Κονέ).

Σκόρερ: 19΄ Ταργκαμάτζε – 79΄ Φωτάκης, 85΄ Χαριστέας

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

ΟΜΑΔΑ

ΜΑΤΣ

Ν.

Ι.

Η.

ΤΕΡΜ.

ΒΑΘ.

ΕΛΛΑΔΑ

10

7

3

0

14-5

24

ΚΡΟΑΤΙΑ

10

7

1

2

18-7

22

ΙΣΡΑΗΛ

10

5

1

4

13-11

16

ΛΕΤΟΝΙΑ

10

3

2

5

9-12

11

ΓΕΩΡΓΙΑ

10

2

4

4

7-9

10

ΜΑΛΤΑ

10

0

1

9

4-21

1



Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved