Πανάθα, έχεις ταλέντα... (photos)

Πανάθα, έχεις ταλέντα... (photos)

«Στροφή» στην -ούτως ή άλλως «πλούσια»- ακαδημία του θα (αναγκαστεί να) κάνει ο Παναθηναϊκός, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, κάτι που αποδεικνύεται και από το σταθερό «τσεκάρισμα» του Φερέιρα στην ομάδα Νέων. Το Onsports σας παρουσιάζει τέσσερις πιτσιρικάδες που δεν είναι ακόμα επαγγελματίες αλλά έχουν όλα τα φόντα να γίνουν άμεσα και να «προβιβαστούν» στην πρώτη ομάδα...

Η ακαδημία του Παναθηναϊκού ήταν ανέκαθεν... ανεξάντλητη! Πόσοι και πόσοι παίκτες δεν έχουν βγει από τα φυτώρια του «τριφυλλιού» διαχρονικά, άλλωστε; Σίγουρα, υπήρξε μια καμπή στην παραγωγή ταλέντων, τα τελευταία χρόνια, ωστόσο με μπροστάρη τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Σαμαρά αλλά και την σπουδαία δουλειά που κάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι προπονητές η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ εδώ και δυο χρόνια, τουλάχιστον.

Απόδειξη, το γεγονός αφ’ ενός ότι στην πρώτη ομάδα έχουν ενσωματωθεί ήδη ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές που ήταν μέχρι πρότινος στην ομάδα Νέων και αφ’ ετέρου ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει ρίξει κι αυτός το βάρος του στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση του «πλούτου» που υπάρχει στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού!

Για την ακρίβεια, Στέφανος Καπίνο, Σπύρος Φουρλάνος, Τάσος Λαγός, Χάρης Μαυρίας, Αλέξανδρος Ταμπάκης, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Μαρσέλο Κάσας και Νίκος Κουσίδης έχουν ήδη γίνει επαγγελματίες. Μάλιστα, οι τέσσερις πρώτοι πήραν -άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο- ήδη από φέτος χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα, ενώ η έτερη... τετράδα θα το κάνει πιθανότατα από την επόμενη περίοδο.

Με αφορμή, λοιπόν, όλα όσα προαναφέραμε αλλά και το γεγονός ότι στις προπονήσεις των «πράσινων» συμμετέχουν σταθερά το τελευταίο διάστημα αρκετοί άσοι από τους Κ20, το Onsports σας παρουσιάζει άλλους τέσσερις παίκτες που μπορούν να βαδίσουν στα χνάρια των προηγούμενων και να γίνουν άμεσα επαγγελματίες, κερδίζοντας μια θέση στην πρώτη ομάδα...

Διαμάντης Χουχούμης (αμυντικός – 17/07/94)
Είναι ένας παίκτης που βρίσκεται σε διαρκή άνοδό, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, αρχικά έπαιζε επιτελικός μέσος και τώρα είναι αριστερός μπακ! Τα πρώτα του χρόνια στην Παιανία δεν ήταν εύκολα, μάλιστα έφτασε... μια ανάσα από το να αποχωρήσει λόγω προβλημάτων στην μέση πριν τρία χρόνια. Είναι γρήγορος, έχει καλή τεχνική, δυνατό σουτ ενώ πλέον δουλεύεται και στο ψυχολογικό κομμάτι από τους προπονητές του. Παλιά, αν έκανε ένα λάθος, «έπεφτε»... Τώρα, πλέον, έχει δυναμώσει κι εκεί! Διαθέτει πολλά στοιχεία πάνω που απαιτούνται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και μάλιστα με βαθμολογία από τον μέσο όρο, βρίσκεται τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό και είναι αριστεροπόδαρος.

Βαγγέλης Αναστασόπουλος (μέσος – 07/03/94)
Δυστυχώς μιλάμε για τον μεγάλο άτυχο της χρονιάς, καθώς ήταν για πέντε μήνες τραυματίας. Ωστόσο, επέστρεψε και είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα για καλύψει το χαμένο έδαφος! Άλλωστε, δεν του λείπουν και πολλά πράγματα... Έχει τσαγανό, πέφτει με τα δυο πόδια στην μπάλα όταν χρειαστεί παρότι... ντελικάτος, ενώ είναι πολύ ώριμος για την ηλικία του. Αγωνίζεται και σαν κεντρικό χαφ και σαν επιτελικός μέσος αν και έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα και στα άκρα! Δουλευταράς, χαμηλών τόνων, ένα είναι το μεγάλο του μειονέκτημα και αυτό είναι το μικρό ύψος του. Ακόμα κι έτσι θα μπορούσε να κάνει καριέρα. Είναι στον Παναθηναϊκό τέσσερα χρόνια και είναι δεξιοπόδαρος.

Χρήστος Δώνης (μέσος – 09/10/94)
Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή με την μεγαλύτερη βελτίωση, από τα πρώτα του χρόνια, όταν ήταν στην ακαδημία Ρότσα -μάλιστα είχε ταξιδέψει στην Πορτογαλία με τον νυν προπονητή του στην ομάδα Νέων- μέχρι και σήμερα... Θέλει μόνο να αποκτήσει την απαιτούμενη ταχύτητα στην εναλλαγή θέσεων σε άμυνα και επίθεση, ενώ έχει καλή τεχνική, παίζει σωστά τον χώρο και αποτελεί βασικό κομμάτι στην ανάπτυξη της ομάδας. Παράληλλα, μπορεί να βοηθήσει στα «στημένα» και παίζει είτε επιθετικό είτε αμυντικό χαφ στην τριπλέτα στο κέντρο! Παρουσιάζεται βέβαια κάπως άνευρος και αυτό δεν τον βοηθάει να φαίνεται τόσο πολύ, διανύει την τρίτη χρονιά του στον Παναθηναϊκό και είναι δεξιοπόδαρος.

Χρήστος Κασαπάκης (αμυντικός – 09/12/93)
Αναμφίβολα πρόκειται για έναν πολύπλευρο παίκτη, ο οποίος μπορεί να προσφέρει και στα δεξιά και αριστερά ως μπακ, αλλά και σαν αμυντικό χαφ, ενώ μπορεί να παίξει είτε δεξιός είτε κεντρικός χαφ! Παράλληλα, έχει φιλότιμο, τεχνική και χαρίσματα τόσο σαν χαρακτήρας όσο και σαν ποδοσφαιριστής. Στα πλεονεκτήματα του και η μεγάλη εμπειρία, αφού παίζει πολλά χρόνια στις «μικρές» εθνικές ομάδες... Σπάνια θα τον δεις να κάνει την τρομερή ενέργεια αλλά εξίσου σπάνια θα τον δεις να κάνει και κάποιο μοιραίο λάθος! Γενικώς, είναι «μετρημένος» στις ενέργειές του, βγάζει πάντοτε πάθος και θέληση να βοηθήσει, παίζει τρία χρόνια στον Παναθηναίκό και είναι δεξιοπόδαρος.

Αντί επιλόγου...
Για να μην παρεξηγηθούμε πάντως, ας ξεκαθαρίσουμε δυο πράγματα... Πρώτον, η επιλογή της συγκεκριμένης τετράδας έχει να κάνει με την παρουσία των παιδιών στους Νέους όσα χρόνια τους παρακολουθούμε και λόγω των στοιχείων που έχουν δείξει, συν του ότι δεν έχουν γίνει επαγγελματίες. Αυτά είναι τα κριτήρια! Αν ωστόσο στην πορεία... λοξοδρομήσουν, έπειτα από μια ενδεχόμενη συμμετοχή, η ευθύνη θα είναι 100% δική τους, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είχαν τα προσόντα. Τουλάχιστον τα αθλητικά...

Επίσης, η... ζωή για την ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού δεν τελειώνει στους προαναφερθέντες! Ο Χουάν Ρότσα και οι συνεργάτες του σκοπεύουν να αξιολογήσουν και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουν μέσα από τα εναπομείναντα παιχνίδια -αλλά κι εκείνα του επόμενου χρόνου- και το υπόλοιπο ρόστερ. Άπαντες θα κληθούν να αποδείξουν ότι μπορούν να «ανέβουν» επίπεδο και να είναι έτοιμοι για το... άλμα ανά πάσα ώρα και στιγμή!



Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved