Happy birthday Quincy James Owusu-Abeyie!

Happy birthday Quincy James Owusu-Abeyie!

Για τις ικανότητες του Κουίνσι Τζέιμς Οβούσου Αμπέγιε εντός των τεσσάρων γραμμών, οι όποιες αναλύσεις έχουν... ήδη γίνει από αλλού. Με αφορμή τα γενέθλιά του σήμερα (15/04), το Onsports... φωτίζει την εξωγηπεδική ζωή του άσου του Παναθηναϊκού!

Ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει προλάβει να ζήσει πολλά στην καριέρα του, όχι μόνο λόγω των συχνών μετακινήσεών του αλλά και εξαιτίας του ταμπεραμέντου του, βλέπετε. Έτσι, παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικές άγνωστες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον εορτάζοντα...

Γείτονας με μπαλαδόρους...
Ο Κουίνσι μεγάλωσε στο Άμστερνταμ, από Γκανέζους γονείς. Τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν δύσκολα, οι εικόνες όμως που πήρε από μικρό παιδί δεν ήταν και οι καλύτερες... Βλέπετε, η γειτονιά του θεωρούνταν μια από τις πλέον επικίνδυνες στην ολλανδική πόλη, αφού συνέβαιναν διάφορα «περίεργα»!

Το ευχάριστο για τον ίδιο και ταυτόχρονα η διέξοδος του για να μην μπλέξει ήταν ότι μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο. Μάλιστα, το έκανε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, ενώ και το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Και πως να μην ήταν, βέβαια, όταν είχε γείτονες και αντιπάλους, παίκτες όπως ο Νάιτζελ Ντε Γιόνγκ της Μάντσεστερ Σίτι και ο Μπαρκ Μπουσούφα της Ανζί;

Έγινε... τραγούδι
Για οποιονδήποτε παίκτη, η αναγνώριση από την κερκίδα αποτελεί αναμφίβολα μεγάλο «παράσημο». Ο 26χρονος -πλέον- άσος στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος για το γεγονός ότι η μετακίνησή του στην Μπέρμιγχαμ, στις 6 Αυγούστου του 2008, έγινε δεκτή από τον κόσμο των «μπλε» όχι απλά με ενθουσιασμό αλλά με... τραγούδι!

Οι οπαδοί της Μπέρμιγχαμ έκαναν ειδικό γκάλοπ στο forum τοπικής εφημερίδας προκειμένου να βρουν ένα σύνθημα ειδικά για την... περίσταση. Όπως κι έγινε, με το... επίμαχο να λέει: «Υπάρχει μόνο ένας Κουίνσι Αμπέγιε, ένας Κουίνσι Αμπέγιε για τους «μπλε», έχει την ταχύτητα του φωτός, όπως βλέπετε. Μπορεί να πετύχει εκπλητικά γκολ, είναι γεννημένος νικητής, δείτε τον να γ... την Άστον Βίλα».

Ερασιτέχνης ραπέρ!
Όντας ξάδερφος του γνωστού ραπέρ Σουέι ΝταΣάφο, ο οποίος σημειωτέον έχει κερδίσει και στα αγγλικά μουσικά βραβεία Mobo, η μουσική δεν θα μπορούσε παρά να έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του Κουίνσι, με την R’n’ B να κυριαρχεί στις αγαπημένες επιλογές του. Άλλωστε συχνά πυκνά το διαπιστώνει αυτό κανείς και κάνοντας μια βόλτα έξω από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ...

«Ο ξάδερφος μου είναι ράπερ, ενώ και σ’ εμένα αρέσει να “ραπάρω”. Είναι το χόμπι μου, λατρεύω να τραγουδάω, να ακούω και να γράφω τραγούδια. Ηχογραφώ κάποια τραγούδια όταν βρίσκομαι σπίτι με φίλους, έχει πλάκα», έχει δηλώσει παλιότερα.

Μεγάλος Twitterάκιας
Όπως και πολλοί συνάδερφοί του, έτσι και αυτός έχει ένα «κόλλημα» με τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ή μάλλον, για να ακριβολογούμε... παθολογική σχέση! O «MrOwusuAbeyie», όπως ονομάζεται στο προφίλ του στο Twitter, ασχολείται αρκετά με τον λογαριασμό του ανεβάζοντας σχόλια, φωτογραφίες και βίντεο. Όσο για το σε ποιούς κάνει... Following;

Η εκλεκτή λίστα περιλεμβάνει τους Σωτήρη Νίνη, Λένι Σόβα, Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, Έντσον Μπάαφχαϊντ, Τζάστιν Χόιτ, Ούρμπι Εμάνουελσον, Μπαρκ Μπουσούφα, Εμάνουελ Φρίμπονγκ, Ράιαν Μπάμπελ, Κρις Ντίξον, Λόιντ Σαμ, Ντάνιελ Μπόατενγκ, Ράιαν Ντονκ, Τζέφρι Σάρπονγκ, και τον Λε Μπρον Τζέιμς.

Ετοιμάζεται για γαμπρός
Εδώ και σχεδόν επτά χρόνια, ο Κουίνσι διατηρεί δεσμό με μια συνομήλική του από την Τζαμάικα, ενώ πολλοί θεωρούν ότι σύντομα θα περάσει και στο επόμενο βήμα, ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εκκλησίας με την εκλεκτή της καρδιάς του! Οι κοινές εμφανίσεις του ζευγαριού πάντως είναι σπάνιες.

Όπου δεν πίπτει λόγος...
Ένα πράγμα που γνωρίζει αρκετά καλά το νούμερο 14 του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού είναι η... αυτοάμυνα. Κι επειδή στις κλωτσιές που «τρώει» από τους αντιπάλους αμυντικούς μέσα στα γήπεδα δεν μπορεί ν’ απαντάει, το κάνει όταν κάτι ανάλογο συμβαίνει έξω απ΄ αυτά...

Όπως συνέβη, για παράδειγμα, σε μια προπόνηση της Σπαρτάκ Μόσχας όταν και έγινε έξαλλος με τον τότε συμπαίκτη του Βλαντιμίρ Μπιστρόφ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κουίνσι κινήθηκε με... απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος του Ρώσου, βγάζοντας γάντια και μπουφάν. Η... μισή ομάδα μπήκε στην μέση για να τους χωρίσει κι έτσι ο Μπιστρόφ μπόρεσε να γίνει... τσάμπα μάγκας, κλοτσώντας τον!

Κάτι ανάλογο συνέβη και στο Λονδίνο, έξω από το κλαμπα «Café Royal», στις 25 Απριλίου του 2005. Όταν μετά τα βραβεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, συμμετείχε σε τσακωμό μαζί με άλλα πέντε άτομα... Ωστόσο η αστυνομία τον αθώωσε από κάθε πιθανή κατηγορία.

«Ο Θεός είναι σπουδαίος»
Με όλα όσα διαβάσατε, σίγουρα η εντύπωση που έχετε σχηματίσει για τον «τυφώνα», όπως είναι το παρατσούκλι του, λόγω ταχύτητας , είναι ότι πρόκειται για... ατίθασο νιάτο! Δεν είναι ακριβώς έτσι, όμως...

Αντιθέτως, πρόκειται για ένα βαθιά θρησκευόμενο άτομο, που πιστεύει πολύ και δεν χάνει την ευκαιρία να το... δείχνει. Όπως συνέβη σε ένα ματς με της Πόρτσμουθ με την Σαουθάμπτον για το αγγλικό Κύπελλο, όταν μετά το γκολ που πέτυχε -ανοίγοντας το σκορ στη νίκη – πρόκριση με 4-1- σήκωσε την φανέλα του και έτσι φάνηκες η μπλούζα που φορούσε από κάτω. «Ο Θεός είναι σπουδαίος», ήταν το μήνυμα που αναγραφόταν σε αυτήν.

Happy birthday Quincy James Owusu-Abeyie!



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved