Λαμπράκος: «Ο πιο δύσκολος... πάγκος στο ποδόσφαιρο»

Λαμπράκος: «Ο πιο δύσκολος... πάγκος στο ποδόσφαιρο»

Για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ένας προπονητής στο γυναικείο ποδόσφαιρο μίλησε στο Οnsports ο προπονητής του Ήφαιστου Περιστερίου, Νίκος Λαμπράκος.

Ο κ. Λαμπράκος τόνισε πως είναι το πιο δύσκολο στο ποδόσφαιρο να αναλάβει κανείς μια γυναικεία ομάδα, ωστόσο δεν κρύβει την αγάπη του, αλλά και την όρεξή του για να συνεχίσει το έργο του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Onsports:

Πώς ξεκινήσατε την προπονητική σας καριέρα;

«Εντελώς ξαφνικά..Να φανταστείς ότι ακόμα έπαιζα ποδόσφαιρο. Με πλησίασε μια μέρα ένας παράγοντας της Καλλιθέας και μου πρότεινε να αναλάβω την ομάδα».

Και από το πουθενά βρεθήκατε σε πάγκο γυναικείας ομάδας;

«Όπως το είπες. Από το πουθενά. Πιστεύω ότι είναι ο πιο δύσκολος πάγκος στο ποδόσφαιρο. Δύσκολοι χαρακτήρες, χειρότερη τεχνική από τους άντρες και διοικητικά προβλήματα».

Τι εννοείτε με τα διοικητικά προβλήματα;

«Πάνε πολλοί και ασχολούνται με μια ομάδα για εφέ και με την πρώτη, δεύτερη στραβή αφήνουν τα παιδιά στην τύχη τους. Εκεί που όλοι ξεκινάμε και λένε πάμε για πρωτάθλημα, στην στραβή τα ρίχνουν στους διαιτητές, στην ΕΠΟ και στις άλλες ομάδες εκτός από τους εαυτούς τους».

Διαφωνείτε για τους φορείς που ρίχνουν τις ευθύνες;

«Όχι. Αλλά δεν κάνουμε και εμείς κάτι και να πάρουμε πάνω μας τα λάθη. Όταν γίνεται η κλήρωση όλες οι ομάδες θέλουν να τα έχουν καλά με την ΕΠΟ και δεν μιλάει κανείς. Και όταν δυσκολευτούν, τότε φταίει η ΕΠΟ. Ο πρώτος που φταίει είναι η ΕΠΟ, για πολλούς λόγους. Δεν γίνεται μια ομάδα όταν είναι να κάνει ένα ταξίδι να λέει δεν έχω λεφτά να πάω και ας χάσω 2 βαθμούς. Η άλλη ομάδα που θα πάει εκεί όμως στον β' γύρο θα χάσει 2-3000 χιλ. ευρώ. Δεν είναι δίκαιο. Πρέπει η ΕΠΟ από την στιγμή που θα γίνει η κλήρωση να κατοχυρώσει τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, ζητώντας μια εγγυητική με τα έξοδα όλης της χρονιάς. Όσο για τους διαιτητές ορισμένοι νιώθουν πολύ υπεράνω και κάνουν τα παιχνίδια πολεμικά. Όταν, όμως, φτιάξεις καλή ομάδα κερδίζεις και τους διαιτητές. Δεν μπορεί κανείς να σου στερήσει το δικαίωμα να κερδίσεις».

Είπατε την κατάλληλη λέξη: Να φτιάξετε καλή ομάδα. Εσείς σαν ομάδα έχετε καλές αθλήτριες;

«Εγώ στην ομάδα ήρθα πέρσι και καταφέραμε όλοι μαζί να επιτύχουμε την άνοδο στην β' κατηγορία έχοντας 12 παιδιά όλα και όλα. Πιστεύω ότι ήταν υπέρβαση γι' αυτά τα παιδιά. Φέτος έχουμε 35 παιδιά από 10 ετών μέχρι 25 η μεγαλύτερη. Με συμμετοχή σε προπονήσεις και παιχνίδια όλων των παιδιών. Ξεκινάμε και έχουμε στην 11άδα επτά κορίτσια ηλικίας μέχρι 17 ετών. Έχουμε κάνει μια επιλογή από καλά παιδιά πάνω απ' όλα. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους και αν και συμμετέχουμε σε ένα όμιλο με πολλές ομάδες με εμπειρία α΄ κατηγορίας σωθήκαμε άνετα και εκπληρώσαμε τον στόχο της πρώτης χρονιάς για την κατηγορία».

Θέλετε να πείτε δηλαδή πως ξεκινάτε τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς;

«Και βέβαια! Θα διαλέξω 3-4 παιδιά που να μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της ομάδας και να μπορούν να βοηθήσουν τις μικρές».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος;

«Οι στόχοι βγαίνουν μέσα από την δουλειά. Ο,τι παίχτες και να έχεις, άμα δεν δουλεύεις και άμα δεν υπάρχει σεβασμός απ' όλους προς όλους δεν κάνουμε τίποτα. Αποκτήσαμε εμπειρίες και ο στόχος θα είναι η άνοδος. Αλλά αν δεν έρθει δεν θα πεθάνουμε κιόλας»,

Καινούργιες μικρές αθλήτριες έρχονται να γραφτούν;

«Ναι έρχονται, η μία φέρνει την άλλη. Αυτό κάνει και μένα χαρούμενο γιατί βλέπουν ότι ασχολούμαι μαζί τους. Και το πιο θετικό είναι ότι μετά από το παιχνίδι όσες δεν ξεκινούν στην 11άδα, αλλά και όσες δεν παίζουν καθόλου, έρχονται στην προπόνηση χαμογελαστές. Ξέρουν ότι όλες θα παίξουν την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο παιχνίδι».

Από τα ΜΜΕ έχετε προβολή;

«Δεν μπορώ να πω όχι. Εχουν δημιουργηθεί 2-3 sites που ασχολούνται με το γυναικείο και μας στηρίζουν».

Προσωπικό στόχο έχετε;

«Βέβαια όπως όλοι. Θέλω να φτάσω την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται με την βοήθεια και των παιδιών και να είμαι απέναντί τους αξιοπρεπής και τίμιος, όσο περίεργο και αν ακούγεται. Θα με πειράξει αν ακούσω κάποια παίχτριά μου να πει ότι την αδικώ. Οσο καιρό ασχολούμαι με τον χώρο, δεν το έκανα ποτέ εσκεμμένα. Δεν στέκομαι στα ονόματα, αλλά στο αν δουλεύουν στις προπονήσεις. Και όποια κατά την γνώμη μου αξίζει, θα παίζει».

Μια ευχή για τις μέρες του Πάσχα...

«Χρόνια πολλά σε όλους (παράγοντες - αθλήτριες - προπονητές - φίλαθλους). Καλή Ανάσταση και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να φτιάξουμε τον χώρο, να μαζέψει όσα περισσότερα κορίτσια μπορεί η κάθε ομάδα, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved