«Διπλό» πρωτιάς στα Ιλίσια ο Ολυμπιακός (photos)

«Διπλό» πρωτιάς στα Ιλίσια ο Ολυμπιακός (photos)

Από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 83-57 του Ηλυσιακού, στα Ιλίσια, και «κλείδωσαν» το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου, οπότε επήλθε χαλάρωση στην απόδοση των φιλοξενούμενων και το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη βρήκε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά στο σκορ, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν έδωσαν δικαιώματα. Παίζοντας με σοβαρότητα και με πρωταγωνιστές τους Κέσελ, Χάινς και Πρίντεζη έφθασαν με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Παρκέ πάτησε και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, για πρώτη φορά μετά το σοβαρό τραυματισμό του, πέρυσι.

Πλέον, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τη διαδικασία των πλέι οφ, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν την Τετάρτη του Πάσχα (18/04). Αντίπαλός του στο πλαίσιο του πρώτου γύρου θα είναι ο ΠΑΟΚ, που τερμάτισε στην όγδοη θέση, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας.

Με τον Κάιλ Χάινς και τον Πέρο Άντιτς να ξεκινούν ορεξάτοι οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να επιβάλουν την κυριαρχία του στο παρκέ, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 19-5 στο 7ο λεπτό. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και στα επόμενα λεπτά, αφού οι Ιλισιώτες είχαν εγκλωβιστεί στην άμυνά τους, για να οδηγηθούμε με συνοπτικές διαδικασίες στο 23-11 του πρώτου δεκαλέπτου. Με την ίδια συνέπεια στην άμυνα, αλλά και με 4/8 τρίποντα, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς άνοιξαν την ψαλίδα στο +16 (27-11) στο 14ο λεπτό, δείχνοντας την τάση να «καθαρίσουν» από πολύ νωρίς την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Ωστόσο, η αδικαιολόγητη χαλάρωση που επέδειξαν στη συνέχεια του αγώνα επέτρεψε στους γηπεδούχους να «τρέξουν» σερί 17-6 και να μειώσουν σε 33-28, στο φινάλε του ημιχρόνου, έχοντας πρωταγωνιστή τον Παπανικολόπουλο.

Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπήκε αποφασισμένο στο τρίτο δεκάλεπτο να μη δώσει άλλα δικαιώματα στον αντίπαλό του. Αυξάνοντας εκ νέου την πίεση στην άμυνα περιόρισε τον Ηλυσιακό στον έναν πόντο και τρέχοντας σερί 7-1 προηγήθηκε με 40-28 στο 26’. Ο Πρίντεζης ανέλαβε να οδηγήσει στο σκοράρισμα τους φιλοξενούμενους, την ίδια ώρα που ο Ηλυσιακός είχε ξεμείνει από λύσεις και εμπνεύσεις στην επίθεση. Ο Τόμσον και ο Γαλιώτος προσπάθησαν να διατηρήσουν τους γηπεδούχους κοντά στο σκορ, αλλά με «όπλο» την άμυνα το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκε με 44-36 στο 29’. Με το δίδυμο των Λο και Κέσελ να παίρνει στη συνέχεια τη σκυτάλη στο σκοράρισμα, οι Πειραιώτες ξέφυγαν κι άλλο (36-49), με τους γηπεδούχους να φαίνονται ανήμποροι να αντιδράσουν. Λογική εξέλιξη, ο Ολυμπιακός να κλείσει την τρίτη περίοδο στο 54-36, έχοντας επί της ουσίας «κλειδώσει» τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να δείχνουν το ίδιο σοβαρό πρόσωπο στην άμυνα, προηγήθηκαν με 66-45 πέντε λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης και με τους Μάντζαρη και Κέσελ να τους οδηγούν επιθετικά δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να παγιώσουν τη διαφορά σε δυσθεώρητη ύψη, εξασφαλίζοντας τη νίκη και, παράλληλα, την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Πουρσανίδης, Μαγκλογιάννης
Δεκάλεπτα: 11-23, 28-33, 36-54, 57-83.
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός, Παπανικολόπουλος 11 (1), Νάνα 9 (1), Χατζής, Αποστολίδης 3, Τόμπσον 19 (3), Κασελάκης 4, Τσαπρούνης 2, Γαλιώτος 7, Τσιάκος 2.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 12, Λο 7 (1), Αντιτς 6 (1), Σπανούλης 5 (1), Βασιλόπουλος 5 (1), Κέσελ 11 (3), Παπαδόπουλος 10, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 9 (3), Σλούκας 3 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Ηλυσιακός - Ολυμπιακός μέσα από το live του Onsports.



Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved