Η αρχή της «πράσινης» δυναστείας (photos+videos)

Η αρχή της «πράσινης» δυναστείας (photos+videos)

Το τρίτο Final 4 του Παναθηναϊκού ήταν και το τυχερό. Σαν σήμερα, πριν από 16 χρόνια, στις 11 Απριλίου του 1996, η ομάδα του «τριφυλλιού» κατακτούσε το πρώτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο.

Ο Παναθηναϊκός, στο «Παλέ Ντε Μπερσί», του Παρισιού, έγραφε... ιστορία, με τον Στόγιαν Βράνκοβιτς να μένει για πάντα στις καρδιές και τις ψυχές όλων των φίλων του Παναθηναϊκού.

Οι κόποι και οι θυσίες του Παύλου Γιαννακόπουλου (προσωπικές και οικονομικές) έπιαναν τόπο, με τον ισχυρό άνδρα των «πράσινων» να βλέπει το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα. Και ακόμα ήταν μόνο η αρχή! Η ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, με μεγάλο αστέρι τον Ντομινίκ Ουίλκινς, είχε όλα τα εχέγγυα για να ράψει το πρώτο αστέρι στη φανέλα με το τριφύλλι. Και το έραψε...

Το... πρώτο χέρι του «Θεού»

Στην πορεία για το Παρίσι ο Παναθηναϊκός, αν και αρχικά αντιμετώπισε προβλήματα, βρήκε χημεία και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν. Στην προημιτελική φάση οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν την Μπενετόν Τρεβίζο και πήραν την πρόκριση με σκορ 2-1 (70-67, 69-83,65-64). Στον τελευταίο αγώνα, στην Ιταλία, χρειάστηκε το... πρώτο χέρι του «Θεού». Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς στη λήξη του αγώνα έκοψε το σουτ του Ζέλικο Ρέμπρατσα, ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για το Final 4 και η Ομόνοια πήρε... φωτιά.

«Κόβει ο Βράνκοβιτς»

Στο Παρίσι όλα έδειχναν... Παναθηναϊκό. Οι φίλοι του «τριφυλλιού», περίπου 10.000, είχαν κατακλύσει την Πόλη των Φωτός και είχαν πάρει το δικό τους... ευρωπαϊκό. Αυτό της εξέδρας. Στον ημιτελικό η ομάδα του «Μπόζα» κέρδισε με άνεση την ΤΣΣΚΑ Mόσχας με 81-71 με τον Ντομινίκ Ουίλκινς να... οργιάζει πάνω στην «αρκούδα», σκοράροντας 35 πόντους. Μάλιστα ο «Ζόιντ» αναδείχθηκε και MVP του Final 4, πετυχαίνοντας συνολικά 51 πόντους.

Στον τελικό οι καρδιές... έσπασαν. Σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ελέγχει, η Μπαρτσελόνα πήγε να κάνει τη ζημιά. Είχε λογαριάσει όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ή, αν προτιμάτε, χωρίς τον Στόγιαν Βράνκοβιτς. Ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 67-66, ο Γιαννάκης γλίστρησε και έχασε την μπάλα, ο Γκαλιλέα έκλεψε, ο Μοντέρο βγήκε τετ α τετ με το καλάθι του Παναθηναϊκού, αλλά ο «Στοίκο» με ένα απίστευτο σπριντ έκοψε το λέι απ του Ισπανού και χάρισε το πρώτο ευρωπαϊκό στον Παναθηναϊκό το Κύπελλο που έγινε η αφετηρία για την «ανακάλυψη» του... πράσινου Γαλαξια.

Ημιτελικός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 81-71 (36-33)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μάλκοβιτς): Ουίλκινς 35, Αλβέρτης 13, Βράνκοβιτς 8, Οικονόμου 8, Κόρφας 8, Σταυρακόπουλος 7, Βουρτζούμης 2, Γιαννάκης. Πετσάρσκι, Mυριούνης. 

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ερέμιν): Καράσεφ 23, Νουόσου 12, ΒέΤρα 8, Πανόφ 7, Κουντέλιν 7, Κισούριν 7, Κορνέφ 4, Μοργκούνοφ 3, Βαντέεφ, Κουράσεφ

Τελικός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 67-66 (35-25)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 8, Γιαννάκης 9, Οικονόμου 10, Ουίλκινς 16, Βράνκοβιτς, Κόρφας 4, Σταυρακόπουλος 9, Βουρτζούμης 2. 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρενέσες): Γκαλιλέα 10, Φερνάντεθ 15, Καρνισόβας 23, Xiμένεθ 9, Γκόντφρεντ 9, Μοντέρο, Ντίεθ, Mπος, Μαρτίνεθ.









Η αρχή της «πράσινης» δυναστείας (photos+videos)



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved