Φινάλε με άνετη νίκη ο Παναθηναϊκός

Φινάλε με άνετη νίκη ο Παναθηναϊκός

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με 100-57 του Κολοσσού Ρόδου στο ΟΑΚΑ.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπραντοβιτς, που αγωνίστηκε χωρίς τους Διαμαντίδη, Μάριτς και Σάτο, παρουσιάστηκε σοβαρό και με τον Ντέιβιντ Λόγκαν να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία να φθάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Πολύ καλή απόδοση για τους πρωταθλητές Ευρώπης είχαν οι Νικ Καλάθης και Ίαν Βουγιούκας, ενώ σε ακόμα μία αναμέτρηση η άμυνα αποτέλεσε το βασικό «όπλο» των γηπεδούχων.

Πλέον, οι πρωταθλητές Ευρώπης περιμένουν την αυριανή (11/04) αναμέτρηση στα Ιλίσια, ανάμερα στον Ηλυσιακό και τον Ολυμπιακό, προκειμένου να μάθουν τη θέση που θα καταλάβουν στην τελική κατάταξη. Μαθηματικά, υπάρχουν ακόμα ελπίδες για την κατάκτηση της πρωτιάς, αρκεί βέβαια οι Πειραιώτες να ηττηθούν από τους παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη, που δεν έχουν ουσιαστικό βαθμολογική κίνητρο, μια και έχουν ήδη αποκλειστεί από τα πλέι οφ. Εφόσον ο Ολυμπιακός κερδίσει, ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 2ος. Από την πλευρά του, ο Κολοσσός, που δεν είχε στη διάθεσή του το Γιάννη Γεωργαλή, τερμάτισε οριστικά 3ος, παρά τη σημερινή (10/04) ήττα του στο ΟΑΚΑ.

Με το δίδυμο των Λόγκαν και Σμιθ να βρίσκει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προηγήθηκε με 12-5 στο 5ο λεπτό. Ο Χόπσον ήταν η μοναδική απειλή για το καλάθι του Παναθηναϊκού στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως ήταν φανερό πως από ένα σημείο κι έπειτα οι πρωταθλητές Ευρώπης βρήκαν το ρυθμό τους και με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισαν» τη νίκη. Με ατού την άμυνα και ηγέτες στην επίθεση τους Καλάθη, Λόγκαν και Σμιθ οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 23-7 και… τελείωσαν τον αγώνα από πολύ νωρίς. Οι νησιώτες, άλλωστε, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στον καταιγιστικό ρυθμό που έδωσε στην αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός, που προηγήθηκε με 27-9 στο 8’ και 30-12 στο τέλος του δεκαλέπτου, με το Λόγκαν να έχει ήδη φθάσει τους 13 πόντους.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν να κυριαρχούν στο παρκέ και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου (36-15). Ο Κώστας Χαρίσης με προσωπικές προσπάθειες μέσα στη ρακέτα έδωσε κάποιες λύσεις στον Κολοσσό Ρόδου (37-20), που εκμεταλλευόμενος το προσωρινά χαλάρωμα των «πρασίνων» μείωσε σε 37-27, δύο λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Με τον Άγγελο Τσάμη να φθάνει τους 11 πόντους, το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά πλησίασε στο -8 (37-29), πριν ο Παναθηναϊκός αποκαταστήσει την τάξη στο 20’ (43-31).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος στο τρίτο δεκάλεπτο να μη δώσει άλλα δικαιώματα στον αντίπαλό του. Με τον Ντέιβιντ Λόγκαν να συνεχίζει να εκτελεί από την περιφέρεια, φθάνοντας τους 18 πόντους με 4/4 τρίποντα, και τον Ίαν Βουγιούκα να χτυπάει τους Ροδίτες μέσα στη ρακέτα οι πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ και μέσα σε πέντε λεπτά εκτόξευσαν και πάλι τη διαφορά σε δυσθεώρητα ύψη (53-36). Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έχοντας βρει ξανά την αυτοκυριαρχία τους και με το Νικ Καλάθη να τους καθοδηγεί, «έσπασαν» και το φράγμα των 20 πόντων (57-37), για να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο στο +22 (67-45). Το σκηνικό του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε στην τελευταία περίοδο. Ίσα ίσα που οι «πράσινοι», με κεκτημένη ταχύτητα και διατηρώντας το σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπό τους, άνοιξαν ακόμα περισσότερο την ψαλίδα (80-53 στο 34’), με το Σμιθ να έχει πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα. Οι Ροδίτες είχαν εξελιχθεί σε σάκο του μποξ για τους γηπεδούχους, που πιάνοντας εκπληκτική απόδοση στην άμυνα έφθασαν με συνοπτικές διαδικασίες στην κατάκτηση του ροζ φύλλου και μάλιστα με 100άρα, με 1/2 βολές του Φώτη Ζούμπου. Σκόραραν και οι 12 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με κορυφαίο όλων τον Ντέιβιντ Λόγκαν που είχε 22 πόντους. Από τους νησιώτες, ο Σκότι Χόπσον σκόραρε 16.

Διαιτητές: Μπήτης, Γκούμας, Δεσλής.
Δεκάλεπτα: 30-12, 43-31, 67-45, 100-57.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Ζούμπος 6 (1), Περπέρογλου 3 (1), Μπατίστ 2, Λόγκαν 22 (4), Π. Καλάθης 12 (2), Τσαρτσαρής 3, Βουγιούκας 14, Ν. Καλάθης 9 (1), Κυρίτσης 10, Σμιθ 15 (3), Καϊμακόγλου 1, Γιασικεβίτσιους 3 (1).
Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 7, Χάτεν, Καλαϊτζής, Πάνος 7, Ασημακόπουλος 4, Μπόικιν 2, Χαρίσης 7 (1), Τσάμης 14 (2), Χόπσον 16 (2), Κομποδιέτας, Δανάς, Αυγενικός.

Ομπράντοβιτς: «Θέλουμε δουλειά ακόμα»

Ζούμπος: «Είναι τιμή μου»

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου μέσα από το live του Onsports.



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved