Κωστούλας: «Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να δικαιωθούμε» (photos)

Κωστούλας: «Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να δικαιωθούμε» (photos)

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να απευθυνθεί σε νομικούς, ώστε να προσβάλλει την απόφαση της Super League και της ΕΠΟ για μη υποβιβασμό των ομάδων που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής, εξήγησε στο Onsports ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας. Παράλληλα, εμφανίστηκε τόσο απογοητευμένος από τη φετινή εμπειρία, που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το ποδόσφαιρο!

Ο κ. Κωστούλας μίλησε για ξεκάθαρη παρατυπία με την αλλαγή προκήρυξης του πρωταθλήματος, άφησε ακόμα πιο... ξεκάθαρες αιχμές για ομάδες που συνένεσαν στην αλλαγή και τόνισε ότι η απόφασή του να κινηθεί νομικά δεν θα άλλαζε, ακόμα και αν ο Παναιτωλικός δεν είχε έννομο συμφέρον. Κλείνοντας, όμως, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του γι αυτά που συνάντησε στην κορυφαία κατηγορία και τις... σκέψεις που κάνει.

«Θεωρούμε ότι με την αλλαγή της προκήρυξης του πρωταθλήματος, υπάρχει σαφές αδίκημα. Εχουμε έννομο συμφέρον και γι αυτό αναθέσαμε την υπόθεση σε δικηγόρους. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να δικαιωθούμε. Ολόκληρο το φετινό πρωτάθλημα διεξήχθη βάσει συγκεκριμένης προκήρυξης η οποία άλλαξε πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή του. Δεν θα έπρεπε καν να ψηφίσει αυτή την αλλαγή η Super League, πολύ περισσότερο, δε, δεν θα έπρεπε να επικυρωθεί η απόφαση από την ΕΠΟ»

-Θα είχατε την ίδια αντιμετώπιση και στάση αν ο Παναιτωλικός ήταν σήμερα «σωσμένος»;

«Οταν ψηφίστηκε η συγκεκριμένη 'τροποποίηση', είχαμε ακόμα ελπίδες να παραμείνουμε στην κατηγορία. Και είχαμε ξεκαθαρίσει ότι εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε υπέρ, καθότι θεωρούσαμε ότι αν το κάναμε, θα συμμετέχαμε σε αυτή την παρατυπία. Ηθικά, λοιπόν, έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας. Και ναι, σάς το έω ξεκάθαρα, ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζαμε πρόβλημα, πάλι την ίδια στάση θα κρατούσαμε. Θα το κυνηγούσαμε, πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος στις παρατυπίες. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, περίπου επτά ομάδες δεν πληρούν τα κριτήρια για να πάρουν αδειοδότηση. Βάσει της προηγούμενης προκήρυξης, όσοι δεν παίρνουν άδεια, πηγαίνουν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και κατά συνέπέια, εμείς θα σωζόμασταν. Ακόμα και αυτό να μην ίσχυε όμως και η ποινή που προβλεπόταν ήταν ο άμεσος υποβιβασμός, άρα οι ομάδες που θα επωφελούνταν θα ήταν κάποιες από τη Football League, το ίδιο θα πράτταμε και μάλιστα θα νιώθαμε και ηθικοί νικητές αν στο τέλος δικαιωνόμασταν».

-Ποιος έχει κατά την άποψή σας τη μεγαλύτερη ευθύνη γι αυτή την αλλαγή, η Super League ή η ΕΠΟ;

«Η ΕΠΟ ξεκάθαρα, καθώς η ίδια ανοίγει παραθυράκι ώστε ομάδες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετέχουν στη μεγάλη κατηγορία, να γλιτώσουν τον υποβιβασμό»

-Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι ομάδες που είναι 'εντάξει' στις υποχρεώσεις τους, συνένεσαν σε αυτή την απόφαση;

«Είναι πραγματικά απορίας άξιο. Μπορώ να σας πω μάλιστα, ότι ομάδες που τότε βρίσκονταν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και δεν έχουν πρόβλημα με την αδειοδότηση, όπως η Κέρκυρα, ψήφισαν υπέρ! Ισως, βέβαια, ένιωθαν πολύ δυνατοί αγωνιστικά ή πολύ αισιόδοξοι για τη συνέχεια... Ιδια απορία εκφράζουμε και για ομάδες που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ακόμα και έξοδο στην Ευρώπη αν τιμωρούνταν οι ασυνεπείς... Τι εξήγηση να δώσω;»

-Καλώς ή κακώς, ο Παναιτωλικός έβγαλε φέτος μόνος του τα μάτια του. Τίποτα δεν προμήνυε στο ξεκίνημα της σεζόν ότι θα είχατε τέτοια κατάληξη. Αλήθεια, έχετε καταλήξει τελικά στο τι πήγε στραβά;

«Κι εμείς ψάχνουμε ακόμα να το βρούμε. Κάναμε σίγουρα τα λάθη μας, οι παίκτες είναι δεδομένο ότι δεν απέδωσαν αυτά που περιμέναμε να αποδώσουν, αλλά δεδομένο είναι επίσης ότι σε κρίσιμες περιόδους, δεν είχαμε την πρέπουσα αντιμετώπιση από τη διαιτησία. Θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε 9 με 10 βαθμούς πάνω».

-Τι θα κάνατε διαφορετικά αν ξεκινούσε αύριο η σεζόν;

«Αυτό δεν θέλω να το πώ. Είναι για κάποια άλλη στιγμή. Τώρα θα ακουστεί βαρύ...»

-Ο κόσμος αγωνιά για την επόμενη μέρα. Πώς ακριβώς την σχεδιάζετε;

«Επειδή μέχρι την Κυριακή είχαμε ελπίδες, δεν τα έχουμε βάλει κάτω να τα κουβεντιάσουμε με καθαρό μυαλό. Σίγουρα έχουμε κάποιες αρχικές σκέψεις, αλλά απαιτείται πιο ψύχραιμη αντιμετωπιση. Ο Παναιτωλικός θα προσπαθήσει να επανέλθει άμεσα στη Super League. Βέβαια, δεν ξέρω ακριβώς το κατά πόσο αξίζει μια τέτοια προσπάθεια...»

-Σκέφτεστε, δηλαδή, το ενδεχόμενο αποχώρησης;

«Για να είμαι ειλικρινής, το ενδεχόμενο να ασχοληθώ σκέφτομαι... Σε κάθε περίπτωση, όλα θα γίνουν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και η ομάδα θα βγει πιο δυνατή από αυτή την δυσάρεστη για όλους εξέλιξη»



Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved