Σιμάο: «Ας πούμε ότι σχεδόν έχω φύγει…»

Σιμάο: «Ας πούμε ότι σχεδόν έχω φύγει…»

Τους… τίτλους τέλους στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό βάζει μέσω δηλώσεών του ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, καθώς όπως τονίζει «δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να μείνω»! Παράλληλα, παραδέχεται ότι έχει συμφωνήσει με κάποια ομάδα, χωρίς όμως να έχει υπογράψει κιόλας…

Όταν ήρθε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, το καλοκαίρι του 2007, δεν προκάλεσε αυτό που λέμε… πάταγο. Ένα ανερχόμενο ταλέντο ήταν το οποίο ωστόσο, μέσα από σκληρή δουλειά και διαρκή πρόοδο, κατάφερε να αποτελεί σήμερα βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος του «τριφυλλιού». Εξ ου και η δημόσια τοποθέτησή του, ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από την Παιανία, όντως προκαλεί… πάταγο.

Για τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ ο λόγος, με τον Μοζαμβικανό μέσο του Παναθηναϊκού να επιβεβαιώνει αυτό που ναι μεν δεν αποτελεί και… μυστικό στην πιάτσα, έχει όμως την δική του βαρύτητα όταν έρχεται από τα χείλη του... Ότι δηλαδή είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που δεν πρόκειται να παραμείνουν στο ρόστερ και την επόμενη περίοδο, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του που τελειώνει φέτος το καλοκαίρι!

Και πώς να το ανανεώσει άλλωστε ο Σιμάο, όταν αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας για να το κάνει από μέρους της διοίκησης των «πράσινων»; Με απολογισμό 161 εμφανίσεις και δυο τέρματα, λοιπόν, ο 23χρονος άσος ετοιμάζεται να φύγει γι’ άλλες πολιτείες και μέσω των δηλώσεών του, μετά το νικηφόρο ματς με αντίπαλο τον Πανιώνιο, ρίχνει τους τίτλους τέλους…

Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσατε την απόδοση σας και φτάσατε σε μία εύκολη νίκη. Που οφείλεται αυτό;
«Δεν θα έλεγα ότι ήταν εύκολη. Γιατί στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο αλλάξαμε συμπεριφορά. Γίναμε πιο γρήγοροι, κάτι που δεν είχαμε στο πρώτο μέρος και δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες και ήταν πιο αποτελεσματικοί, αφού σκοράραμε τρεις φορές».

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έδειχνε ότι δεν έχει προσεγγίζει το παιχνίδι με μεγάλη σοβαρότητα. Γιατί;
«Νομίζω πως η ομάδα είναι σοβαρή σε κάθε παιχνίδι. Αλλά δεν μπορεί να δίνει πάντα το 100%. Δεν είναι εύκολο. Και ο αντίπαλος μας είναι καλός, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τον Πανιώνιο να έχει μία ελαφρά υπεροχή. Αλλά ήμασταν σοβαροί. Είναι δύσκολο για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει πάντα καλά και μερικές φορές φαίνεται ότι δεν είναι σοβαρός».

Έχετε πετύχει τρεις συνεχόμενες νίκες μετά τις ήττες στα ντέρμπι. Πως έχει διαμορφωθεί η ψυχολογία σας;
«Πρέπει να έχουμε καλή ψυχολογία. Είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε. Σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν, μετά τα ντέρμπι κάναμε συνεχόμενες ήττες γιατί συμπεριφερθήκαμε σαν να είχε έρθει το τέλος του κόσμου. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Φέτος έχουμε αντιδράσει διαφορετικά. Δεν έχουμε σχέση με πέρυσι. Είμαστε επαγγελματίες, προπονούμαστε καλά και σε κάθε παιχνίδι έχουμε μία σταθερότητα. Θέλουμε να ικανοποιήσουμε τους φίλους μας και να νικάμε τα παιχνίδια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, ώστε να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ».

Αφού ανέφερες τα πλέι οφ, ποιος είναι ο στόχος σας;
«Να τα αρχίσουμε έχοντας 2 ή 3 πόντους, να τερματίσουμε πρώτοι και να αποδώσουμε καλά. Αυτά τα παιχνίδια είναι στο τέλος της σεζόν και είναι σημαντικό για εμάς, να δείξουμε καλή εντύπωση. Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε. Πάντα μένει η τελευταία εντύπωση. Αυτή θέλουμε να αφήσουμε, νικώντας όλα τα ματς ως το τέλος».

Υπάρχουν φήμες ότι βρίσκεσαι σε συζητήσεις με άλλες ομάδες. Ισχύει κάτι τέτοιο;
«Ναι, είναι αλήθεια. Είναι το λογικό. Όλοι μας ξέρουμε τι θα γίνει και τι δεν θα γίνει. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής ο οποίος θα υπέγραφε σε μία ομάδα με αβέβαιο μέλλον. Δεν υπάρχει κανένας στον Παναθηναϊκό για να μιλήσει μαζί μου για να ανανεώσω το συμβόλαιο μου, οπότε πως να πω εγώ σε σας, στον προπονητή, στους συμπαίκτες μου, ότι θέλω να παραμείνω, να φύγω ή οτιδήποτε άλλο; Δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να μείνω. Χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις για να μείνω και δεν υπάρχουν. Σε ότι με αφορά, ας πούμε ότι σχεδόν έχω φύγει. Δεν μπορώ όμως να σας πω ότι υπέγραψα ή θα υπογράψω. Περιμένω το τέλος της σεζόν και μετά θα φύγω».

Έχεις συμφωνήσει με άλλη ομάδα;
«Ναι, έχω συμφωνήσει. Αλλά δεν θα σας πω την ομάδα (γέλια)».

Υπόγραψες;
«Συμφώνησα, δεν έχω υπογράψει. Απλά περιμένω το τέλος της σεζόν για να δω τι θα γίνει».



Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved