Κοσμά: «Ανατρίχιασα στο Καραϊσκάκη» (photos)

Κοσμά: «Ανατρίχιασα στο Καραϊσκάκη» (photos)

Η MVP του τελικού στο βόλεϊ, Σοφία Κοσμά, μάς εκμυστηρεύεται πως ένιωσε στο «Καραϊσκάκη» όταν ο κόσμος του Ολυμπιακού αποθέωνε στο ημίχρονο την ίδια και τις συμπαίκτριές της, αλλά και για την κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό.

Αξέχαστη θα μείνει η Πρέβεζα, στην μόλις 19 χρονών παίκτρια του Ολυμπιακού, Σοφία Κοσμά. Η «ερυθρόλευκη» ακραία πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον κυρίαρχο με πέντε τρόπαια, στο θεσμό, Παναθηναϊκό ενώ στη συνέχεια ψηφίστηκε ως η πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού.

Η Σοφία Κοσμά, μίλησε στο Onsports για τις ωραίες στιγμές που έζησε στην Πρέβεζα αλλά και χθες (9/4) στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου βρέθηκε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού με το τρόπαιο, για να το σηκώσει μπροστά στον κόσμο της.

-Ο πρώτος σου τίτλος, αυτός της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, συνδυάστηκε με την ανάδειξη της κορυφαίας αθλήτριας του αγώνα; Τα συναισθήματα είναι πρωτόγνωρα;

«Νομίζω ότι ήταν το ιδανικό δίδυμο τίτλων! Υπάρχει χαρά και ενθουσιασμός. Τον προσωπικό τίτλο δεν τον περίμενα, αλλά το Κύπελλο το πιστεύαμε. Είχαμε πει από την αρχή πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

-Βρεθήκατε δύο φορές πίσω στα σετ, μία στην αρχή με 1-0 και στη συνέχεια με 2-1 σετ. Σε εκείνα τα σημεία φοβηθήκατε πως θα μπορούσε να χαθεί ο τίτλος;

«Είχαμε προετοιμαστεί, γνωρίζοντας ότι ήταν ένας τελικός με πολλές ανατροπές. Οπότε το περιμέναμε, εξάλλου ίδιοι σκηνικό είχε υπάρξει και στα άλλα δύο προηγούμενα παιχνίδια που είχαμε δώσει φέτος. Μέχρι το τέλος, δεν πιστέψαμε ούτε λεπτό πως θα μπορούσαμε να χάσουμε το παιχνίδι. Στα κρίσιμα σημεία, ήμασταν οι νικήτριες και στο τέλος πανηγυρίσαμε τον τίτλο».

-Η πιο έντονη στιγμή που σου έχει μείνει από τον τελικό;

«Ο τελευταίος πόντος. Ήταν απίστευτος ο πανηγυρισμός όλων των κοριτσιών, θα το θυμόμαστε για πάντα».

-Μετά τη νίκη στον ημιτελικό επί της αήττητης μέχρι εκείνη τη στιγμή, ΑΕΚ, σας έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενόψει τελικού;

«Ένα μέρος της αυτοπεποίθησης είναι η αλήθεια ότι το είχαμε πάρει. Ωστόσο, αν είχαμε στο μυαλό μας τη νίκη επί της ΑΕΚ, θα λειτουργούσε αρνητικά, θα χαλαρώναμε και δεν θα μας έβγαινε σωστά στον τελικό. Έτσι, κρατήσαμε κυρίως τη θετική ψυχολογία που μας έδωσε».

-Και μετά τους πανηγυρισμούς στην Πρέβεζα, χθες (8/4) το πανηγυρίσατε στο «Καραϊσκάκη»…

«Πάρα πολύ ωραίες στιγμές… Μου είχαν πει τα κορίτσια που το είχαν ζήσει πέρσι για αυτήν την εμπειρία, αλλά σαφώς είναι καλύτερα να το ζεις παρά να το ακούς. Κάποια στιγμή ανατρίχιασα. Είναι περίεργο να ζητωκραυγάζει ο κόσμος για σένα».

-Η αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε. Εάν κάνεις έναν απολογισμό, θα έλεγες ότι είναι θετικός ή σας μένει κάποια πικρία, γιατί θα μπορούσατε κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα;

«Δεν μας μένει πικρία, θα ήμασταν αχάριστες, αν το λέγαμε αυτό. Ξέρουμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα αλλά με τον τρόπο που διεξάγεται δεν ήταν εφικτό. Στην αρχή κάναμε στραβοπατήματα, ανεβήκαμε μετά. Ωστόσο η χρονιά έκλεισε ιδανικά με την κατάκτηση του Κυπέλλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τον Ολυμπιακό».

-Που αφιερώνεις την ατομική σου διάκριση αφού αναδείχτηκες κορυφαία του τελική και που την ομαδική, φυσικά αναφέρομαι στην κατάκτηση του Κυπέλλου;

«Το Κύπελλο το αφιερώνω στους γονείς μου και αυτό του MVP στις συμπαίκτριες μου, γιατί στον αγώνα ήταν όλες οι πολυτιμότερες και όλες δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Επίσης, θέλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο που μας στήριξε».

-Μια ευχή για το μέλλον;

«Του χρόνου να πανηγυρίσω με διπλή κούπα στο Καραϊσκάκη».



ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved