Οι «χάλκινοι» μάγκες της Ελλάδας

Οι «χάλκινοι» μάγκες της Ελλάδας

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών επικράτησε στον «μικρό» τελικό με 14-10 της Ρουμανίας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Προολυμπιακό τουρνουά του Έντμοντον.

Και το όμορφο ταξίδι του Προολυμπιακού έφτασε στο τέλος του! Νέος προορισμός το Λονδίνο… Γιατί το καλοκαίρι θα βρίσκεται και η εθνική μας εκεί, αφού τα «χάλκινα» παλικάρια του Ντράγκαν Άντριτς στο Έντμοντον εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ας θυμηθούμε όμως μία μία τις «στάσεις».

1η: Πρεμιέρα με τα Σκόπια, η Ελλάδα επικρατεί με 12-2 και δείχνει από νωρίς της δυνατότητές της.

2η: Ο Ραντού και η Ρουμανία μας «κλέβουν» τους δύο βαθμούς της νίκης (10-9), στην χειρότερή μας εμφάνιση στο Προολυμπιακό τουρνουά.

3η: Εκπληκτική εμφάνιση αλλά η ήττα από τη δευτεραθλήτρια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν, Μαυροβούνιο με διαφορά ενός γκολ (7-8), μπορεί να στενοχώρησε τους Έλληνες πολίστες, παράλληλα όμως τους πείσμωσε για τη συνέχεια.

4η: Έτσι, κολυμπάνε αυτοί που σας χρωστάνε! Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει τίτλο αλλά το αποφύγαμε… Η Ελλάδα έδειξε πως είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από τη Γερμανία, της οποίας επικράτησε πιο εύκολα από ότι φαίνεται στο τελικό σκορ, 11-9.

: Οι Ολλανδοί δεν ήταν καν ανταγωνίσιμοι, και το μυαλό των διεθνών μας ήταν περισσότερο στην τελική τους κατάταξη στον α’ Όμιλο προκειμένου να μάθουν τον χιαστί τους αντίπαλο. Η επικράτηση με 14-5 επί των «πορτοκαλί» δεν χωράει σχολιασμό.

: Και στο δρόμο μας ο Καναδάς. Αυτοί οι παίκτες όμως, δεν «μασάνε» ούτε από οικοδεσπότες, ούτε από εχθρική διαιτησία… 10-6 και φύγαμε για Λονδίνο! Οι πανηγυρισμοί ξεκινούν…

7η: Μπορεί να θέλαμε την άτυπη ρεβάνς από το Μαυροβούνιο αλλά ο συγκλονιστικός ημιτελικός, το πλούσιο θέαμα και ο σεβασμός από τους παίκτες του Μάρκο Πέροβιτς ήταν αρκετά για να μας «αποζημιώσουν» για την ήττα στην παράταση με 13-12.

8η: Μετά την πρόκριση στο Λονδίνο, ήρθε και ο χαλκός. Στο σημερινό (9/4) ματς, οι Έλληνες έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, παίζοντας χωρίς άγχος και απέδειξαν πως τυχαία ήταν η νίκη των Ρουμάνων στη 2η αγωνιστική, με τις δύο ομάδες να έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Ο Ραντού προσπάθησε και αυτήν την φορά να κρατήσει «ζωντανή» την ομάδα του αλλά επειδή ένας… κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, σε αντίθεση με την Ελλάδα που έδειξε να έχει πολλούς, ήρθε η άνοιξη για τους διεθνείς μας! Χάλκινο μετάλλιο στο Προολυμπιακό με τους τίτλους... τέλους να πέφτουν με τον καλύτερο τρόπο στο Έντμοντον. «Ελλάς, Ελλάς», φώναζαν οι ομογενείς μας στον Καναδά, ενώ γεμάτα συγκίνηση ήταν τα τελευταία λεπτά, όταν τραγουδούσαν τον εθνικό μας ύμνο.

Τα 8λεπτα: 4-3, 6-3, 1-2, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Ντράγκαν Άντριτς): Αφρουδάκης Γ. 1, Κοκκινάκης 2, Αφρουδάκης Χ. 1, Μουρίκης 1, Μιράλης 3, Δελακάς 3, Βουλγαράκης 1, Θεοδωρόπουλος 2.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ίστβαν Κόβακς): Γκεοργκέσκου 1, Ραντού 5, Ιοσέπ 1, Γκχίμπαν 2, Ματέι Γκουίμαν 1.

Θυμηθείτε το LIVE:

{coveritlive}6f81943c2c{/coveritlive}



EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved