Φιέστα στο Φάληρο με… καλεσμένους τους «Φαίακες» (photos+videos)

Φιέστα στο Φάληρο με… καλεσμένους τους «Φαίακες» (photos+videos)

Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη απέναντι στην Κέρκυρα, στο τελευταίο επίσημο εντός έδρας ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη φετινή σεζόν και να πανηγυρίσει με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο, η Κέρκυρα με εξαιρετική τακτική… αμαύρωσε την γιορτή των Πρωταθλητών Ελλάδας. Χλιαρές αποδοκιμασίες από τους οπαδούς. 

Το «συγκρότημα» του Τίμου Καβακά… άντεξε στην πίεση – όχι και τόσο μεγάλη – των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε και με… εκτελεστή τον Ιωάννου στο 80’ πήρε ένα σημαντικό «τρίποντο» στην «μάχη» που δίνει για την παραμονή και ανέβηκε στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα, κρατώντας… ζωντανές τις ελπίδες της, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του αγώνα. Οι «Φαίακες» ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, καθώς στα… χασομέρια του αγώνα, ο Κοντοδήμος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, δεύτερη κίτρινη, για καθυστερήσεις.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό τη φετινή χρονιά στο «κάστρο» του, το οποίο έμεινε… απόρθητο για 27 αγωνιστικές, ωστόσο, στο φινάλε του πρωταθλήματος, η Κέρκυρα βρήκε την… κερκόπορτα. Αυτό έφερε αποδοκιμασίες - χλιαρές - από τους οπαδούς των γηπεδούχων και οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κόπασαν… άμεσα.

Πολύ γρήγορα αναμένεται να ξεχαστεί το πρώτο μέρος στο «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο δεν κινήθηκε σε… έντονο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να μένουν στο «λευκό» 0-0 και να απουσιάζει η μεγάλη φάση, μπροστά από τα καρέ των δύο τερματοφυλάκων.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Κέρκυρα προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα και να βγει στην επίθεση, χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη στιγμή για την άμυνα του Ολυμπιακού.

Στην αντίπερα… όχθη, οι «ερυθρόλευκοι» με τις αλλαγές που είχε κάνει στο αρχικό σχήμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε δυσκολεύτηκαν να βρουν τα… πατήματά τους και να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Αναστασόπουλου.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για το «συγκρότημα» του Πειραιά, στο 5’ όταν ο Μοντέστο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ωστόσο, ο Τζεμπούρ δεν κατάφερε να «πιάσει» την κεφαλιά και στη συνέχεια, οι αμυντικοί της Κέρκυρας έδιωξαν χωρίς δυσκολία.

Όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ανέβασε… στροφές και προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, κυρίως από στημένες φάσεις, όπως στο 11’ όταν ο Αμπντούν έκανε τη σέντρα, μετά από κόρνερ, ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο, ο Αναστασόπουλος ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε ενστικτωδώς, ενώ στην συνέχεια ο Μοντέστο που προσπάθησε να μπει στην φάση ήταν σε θέση οφσάιντ.

Με την συμπλήρωση του 20λεπτου, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις βγαίνοντας από τα πλάγια, κινητήριους «μοχλούς» τους Μιραλάς και Αμπντούν, οι οποίοι για ένα ακόμα παιχνίδι, άλλαζαν συνεχώς θέσεις.

Μάλιστα, στο 30’ ο Βέλγος έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, όταν βγήκε στην κόντρα, έκανε το πλασέ προ του Αναστασόπουλου, ο Έλληνας πορτιέρο απέκρουσε και στην συνέχεια, οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν και πάλι, με τον Χολέμπας να σεντράρει, ο Αμπτνούν πήρε την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε, όντας σε σωστή θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε με περισσότερη… όρεξη και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα. Μάλιστα, στο 56’ ο Μιραλάς έκανε την επέλαση από τα δεξιά, πέρασε τους Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμο και Βέντσελ με ωραία ενέργεια, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Η αδυναμία των «ερυθρόλευκων» να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία της Κέρκυρας, έφερε στο 57’ την πρώτη… διορθωτική κίνηση από τον πάγκο, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Καζίμ στην θέση του Φουστέρ, με τον Τούρκο να πηγαίνει στα δεξιά και τον Μιραλάς στον άξονα, κοντά στον Τζεμπούρ, μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2.

Τρία λεπτά αργότερα είχαμε την πρώτη αλλαγή και από τους φιλοξενούμενους. Ο Τίμος Καβακάς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γραμμόζη στην θέση του Αγρίτη. Οι αλλαγές έδωσαν περισσότερο… πνοή στους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπάθησαν να αυξήσουν την πίεση προς το τέρμα του Αναστασόπουλου.

Στο 63’ ο Μανιάτης έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, ωστόσο, ο πορτιέρο των «Φαιάκων» με διπλή επέμβαση μλόκαρε, ενώ στο 66’ έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια του Καζίμ από τα δεξιά, η σέντρα που έκανε πέρασε ανεκμετάλλευτη. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Τζεμπούρ πήρε την μπάλα, αλλά καθυστέρησε με αλλεπάλληλες ντρίμπλες, έκανε το σουτ, αλλά ο Αναστασόπουλος του είχε «κλείσει» το οπτικό πεδίο και απέκρουσε.

Στη συνέχεια, η Κέρκυρα βλέποντας πως κρατούσε το «μηδέν» στην άμυνα, θέλησε να βγει στην επίθεση. Μάλιστα, στο 72’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να προηγηθούν, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γραμμόζη από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Βέντσελ στο πρώτο δοκάρι, πέρασε άουτ.

Ο Τίμος Καβακάς θέλησε να… τονώσει την επίθεσή του και για τον λόγο αυτό, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιάντση αντί του Τσίγκα, ενώ η... απάντηση του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν άμεση, με τον Τοροσίδη να μπαίνει αντί του Μοντέστο.

Τρία λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία να προηγηθούν, όταν έπειτα από σέντρα του Χολέμπας, ο Ορμάιθ πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Αναστασόπουλου και στην επαναφορά, ο Μιραλάς δεν κατάφερε να κάνει την προβολή όπως θα ήθελε με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 75’ ο Ερνέστο Βαλβέρδε «έκλεισε» τις αλλαγές για τον Ολυμπιακό, με τον Μακούν να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Αμπντούν και τον Τζεμπούρ να… μετακομίζει στο αριστερό άκρο, ενώ ο Μιραλάς παρέμεινε στην κορυφή της επίθεσης. Πέντε λεπτά αργότερα, τον… ακολούθησε ο Τίμος Καβακάς με τον Λαμπρόπουλο να μπαίνει αντί του Καλαντζή.

Μάλιστα, η αλλαγή του Έλληνα προπονητή έφερε άμεσα καρπούς, καθώς έπειτα από μπαλιά, ο Χολέμπας δεν κατάφερε να ελέγξει την μπάλα, πέφτοντας στο έδαφος, ο Γιάντσης που είχε περάσει ως αλλαγή εκμεταλλεύτηκε το λάθος, έκανε την μπαλιά στον επερχόμενο Ιωάννου και αυτός αμαρκάριστος με δυνατό σουτ, νίκησε τον Μέγιερι, κάνοντας το 1-0 για την Κέρκυρα.

Το τέρμα του Έλληνα επιθετικού είχε μερικές… ιδιαιτερότητες, καθώς… έγινε το μοναδικό που απέσπασε τα χειροκροτήματα, έστω και χλιαρά, από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι αναγνώρισαν την προσπάθεια των φιλοξενούμενων.

Στην συνέχεια, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο, δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα της Κέρκυρας. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θέλησαν να «γεμίσουν» την αντίπαλη περιοχή, με τον Μέλμπεργκ να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης, δίπλα στους Μιραλάς και Τζεμπούρ.

Μοίρασαν μπάλες οι Πρωταθλητές Ελλάδας!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην κατάφερε να γεμίσει… χαρά τους οπαδούς του στον αγώνα με την Κέρκυρα και την ήττα με 1-0 για την 28η αγωνιστική, ωστόσο, η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» μοίρασαν 300 μπάλες στους φιλάθλους των Πειραιωτών.

Θυμηθείτε το pregame του Onsports που βρίσκεται από νωρίς στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_OLYMPIAKOS_KERKIRA_080412{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός – Κέρκυρα από το γηπεδάκι του Onsports.

Φιέστα στο Φάληρο με… καλεσμένους τους «Φαίακες» (photos+videos)



Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved