ΠΑΟ... Αξίζει να τον δείτε (photos+videos)

ΠΑΟ... Αξίζει να τον δείτε (photos+videos)

Με το πρώτο φετινό τέρμα του Χριστοδουλόπουλου στην Σούπερ Λίγκα κι άλλα δυο από τον Πετρόπουλο, ο… ανύπαρκτος στο πρώτο ημίχρονο και «μεταμορφωμένος» στο δεύτερο Παναθηναϊκός κέρδισε με 3-0 τον Πανιώνιο.

Σε αγαπημένη συνήθεια έτειναν να γίνουν για το «τριφύλλι» οι νίκες με 1-0 το τελευταίο διάστημα, κάτι ωστόσο που άλλαξε μετά τη σημερινή (08/04) -τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα και ισάριθμη διαδοχική που επιτυγχάνεται με διαφορετικούς σκόρερ- νίκη απέναντι στους «κυανέρυθρους»!

Παράλληλα, έκανε ένα ακόμη βήμα προς το Τσάμπιονς Λιγκ, αυξάνοντας τη διαφορά από Ατρόμητο, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, μόνο που το μήνυμα πρέπει να το λάβουν οι βασικοί μέτοχοι της ΠΑΕ, αφού η συμμετοχή ή μη του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, αλλά και στα χέρια τους...

Ο Πετρόπουλος… έκανε την διαφορά στην επανάληψη, ερχόμενος από τον πάγκο και σκοράροντας δις σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, ενώ την… μπουγάδα είχε καθαρίσει νωρίτερα, με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Χριστοδουλόπουλος…

Ο Πανιώνιος μπορούσε να είχε εκμεταλλευθεί την ανυπαρξία του αντιπάλου του στο πρώτο μέρος, με τις πολλές χαμένες ευκαιρίες. Δεν το έκανε και… τιμωρήθηκε από τον Παναθηναϊκό που ανέβασε στροφές στην επανάληψη χάρη και στις αλλαγές του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Πως έπαιξαν
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρίνο και Βύντρα σε ρόλο δεξιού και αριστερού οπισθοφύλακα αντίστοιχα, τους Μπουμσόνγκ και Καντέ στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Κατσουράνης και Σιμάο ως κόφτες, με τον Ζέκα δεξιά, τον Κουίνσι αριστερά και τον Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Χριστοδουλόπουλο.

Ο Πανιώνιος από την άλλη αγωνίστηκε με Σιδεράκη στο τέρμα, δεξί μπακ τον Κούρντι, αριστερό τον Κούρος, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σιόβας και Πιέρ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Όμο και Σάμαρης, ενώ ο Σκέμπρι έπαιξε στα δεξιά, ο Αντούνιες στα αριστερά ο Μενδρινός σε ελεύθερο ρόλο και ο Ντιμπαλά στην κορυφή της επίθεσης.

Δοκάρι και τέλος…
Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το ματς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει σε πολλές περιπτώσεις! Βλέπετε, όχι μόνο δεν κράτησε την μπάλα αλλά ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος στις αντεπιθέσεις που έβγαζε ο αντίπαλός του, κυρίως από την αριστερή πλευρά του. Βέβαια, ακόμα κι έτσι, ήταν οι «πράσινοι» εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, αλλά το δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του Κατσουράνη, στο 11’!

Η αλλαγή θέσεων αρχικά Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλου αλλά και των Κουίνσι – Ζέκα σε κάποιες φάσεις δεν έφερε ιδιαίτερα αποτελέσματα, καθώς η αμέσως επόμενη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού  ήταν... 20 λεπτά αργότερα. Με τον Χριστοδουλόπουλο να κατεβάζει ανενόχλητος την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του να καταλήγει στην αγκαλιά του Σιδεράκη. Μάλιστα, ήταν και η τελευταία για το πρώτο ημίχρονο.

Επικίνδυνος αλλά… άσφαιρος
Ο Πανιώνιος στον αντίποδα ήταν πιο ορεξάτος και, εκμεταλλευόμενος την απροσεξία και τα λάθη της μεσαίας γραμμής των γηπεδούχων, κατάφερε να κάνει όχι μια αλλά… τέσσερις φάσεις για γκολ στο πρώτο 20λεπτο! Δεν ήταν όμως ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια, παρότι όπως προείπαμε δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη πίεση ή προβλήματα στην άμυνά του, και αυτό του κόστισε εν τέλει το προβάδισμα…

Η καλύτερη φάση του ήρθε μόλις στο 3’, μετά την κάθετη πάσα προς τον Μενδρινό στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, με τον Καπίνο να αποκρούει με τα πόδια, ενώ συνέχισε να πατάει καλύτερα στα πόδια του και θα μπορούσε να είχε σκοράρει και στο 20ο λεπτό μετά την ατομική προσπάθεια του Ντιμπαλά, ο οποίος πέρασε τον Μπουμσόνγκ και από πλάγια θέση αριστερά, έκανε το σουτ που πέρασε όμως μόλις άουτ!

Το έψαξε, το πέτυχε!
Στην επανάληψη ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του από… τα αποδυτήρια! Έτσι λοιπόν, έριξε στην μάχη τους Ρούντολφ και Πετρόπουλο αντί των Μαρίνου και Κλέιτον αντίστοιχα, μετατρέποντας παράλληλα το σύστημα του σε 4-4-2 και περνώντας τον Ζέκα ως δεξί μπακ.

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Πορτογάλος τεχνικός, καθώς στο 47’ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το 1-0, μετά από συρτή σέντρα του Πετρόπουλου από τα αριστερά κι ενώ προηγουμένως ο Κουίνσι δεν βρήκε την μπάλα προ του Σιδεράκη! Το «τριφύλλι» πήρε… πάνω του ψυχολογικά έκτοτε και ανεβάζοντας την πίεση του έψαξε για το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» το «τρίποντο», φτάνοντας κοντά στο 58ο λεπτό με το σουτ του Ρούντολφ να περνάει ελάχιστα άουτ από θέση μέσα δεξιά…

Για να φτάσουμε στο διπλό «χτύπημα» του Πετρόπουλου αρχικά στο 84’, μετά από ατομική ενέργεια του Καραγκούνη και γύρισμα την κατάλληλη στιγμή και μετά στο 88’, πάλι από ασίστ του «Κάρα», με τη νίκη του Παναθηναϊκού να παίρνει διαστάσεις θριάμβου!

Δεν εμφανίστηκε ποτέ
Αντιθέτως, η ομάδα του Άκη Μάντζιου μάλλον έμεινε στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων του ΟΑΚΑ. Σίγουρα πάντως, η εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία απολύτως σχέση με εκείνη του πρώτου μέρους! Χωρίς κίνηση, με τους περισσότερους παίκτες να πηγαίνουν δεύτεροι στην μπάλα και αδυναμία να κρατήσουν την κατοχή, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι δεν έκανε ούτε μια επικίνδυνη φάση…

Η είσοδος του Κούτσι έδειξε μια διάθεση των φιλοξενούμενων να αλλάξουν την τροπή των πραγμάτων, αλλά δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα τελικά, αφού στην μοναδική αξιόλογη φάση που έκαναν με εκείνον πρωταγωνιστή στο 82’ η μπάλα δεν κατέληξε ποτέ στα δίχτυα του Καπίνο!

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOALS_PAO_PANIONIOS_080412_SITE{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

ΠΑΟ... Αξίζει να τον δείτε (photos+videos)



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved