Νίκησε Πανιώνιο και… αλητεία ο Παναθηναϊκός

Νίκησε Πανιώνιο και… αλητεία ο Παναθηναϊκός

Η αλητεία και η οπαδική βία είναι τελικά έννοιες... ανίκητες στα ελληνικά γήπεδα. Τρανό παράδειγμα -ένα ακόμη- η άθλια συμπεριφορά μερίδας οπαδών του Πανιωνίου, οι οποίοι με πέτρες και μάρμαρα έκαναν αισθητή την παρουσία τους 26 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα των Νεοσμυρνιωτών με τον Παναθηναϊκό.

Κι όλα αυτά ενώ ο Πανιώνιος είχε γυρίσει στο ματς, μειώνοντας στον πόντο (78-79). Από τη ρήψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο τραυματίστηκε ο Κώστας Τσαρτσαρής, όταν δέχτηκε πέτρα στο σαγόνι, μετά την πρόσκρουσή της στο παρκέ, ενώ από αντικείμενο χτυπήθηκε στην πλάτη ο Δημήτρης Διαμαντίδης και από μπουκάλι ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Τελικά, οι πρωταθλητές Ευρώπης με κάρφωμα του Μπατίστ τρία δεύτερα πριν από το τέλος πήραν τη νίκη με 82-81, όμως το κακό είχε ήδη γίνει και ο ελληνικός αθλητισμός δέχθηκε ακόμα ένα πλήγμα από τη δράση ανθρώπων που ουδεμία σχέση πρέπει να έχουν με το μπάσκετ. Βαριά καμπάνα περιμένει, τώρα, τον Πανιώνιο.

Μετά την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, οι πρωταθλητές Ευρώπης φιλοξενήθηκαν στο κλειστό της οδού Αρτάκης από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, στον εξ αναβολής αγώνα της 25ης αγωνιστικής της Α1. Παραδοσιακά ο Παναθηναϊκός συναντάει δυσκολίες στη Νέα Σμύρνη κι αυτό έγινε και σήμερα (08/04), σε έναν αγώνα που κυλούσε ήρεμα μέχρι το 39’, αλλά εκτροχιάστηκε 26,5’’ πριν από το φινάλε, όταν οι φίλαθλοι του Πανιωνίου εκτόξευσαν αρχικά αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο κι εν συνεχεία πέτρες στον πάγκο των φιλοξενούμενων! Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η αναμέτρηση για αρκετή ώρα, με τους διαιτητές να αποχωρούν στα αποδυτήρια και να ζητούν την εκκένωση του κλειστού, όπως εν μέρει έγινε.

Ο αγώνας συνεχίστηκε και βρήκε νικητές τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά χαμένο το μπάσκετ. Έξαλλος ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλίας Λιανός, που ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τους οργανωμένους, σε μια αναμέτρηση που τίποτε δεν προμήνυε πως θα είχε αυτό το φινάλε. Ο Στράτος Περπέρογλου με 15 πόντους αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους, ενώ από τους γηπεδούχους ο Νίκος Μπάρλος με 4/4 τρίποντα και συνολικά 14 πόντους λίγο έλειψε να «κρατήσει» το ροζ φύλλο στη Νέα Σμύρνη.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και μόλις στο 3ο λεπτό προηγήθηκε με 8-2. Πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα για την ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν ο Άλεξ Στίβεσον, ο οποίος με τέσσερις πόντους χτύπησε τους πρωταθλητές Ευρώπης στη ρακέτα. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αντιμετώπισε έντονο πρόβλημα στο σκοράρισμα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και προηγήθηκαν με 10-2, έξι λεπτά πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Παρά τις προσπάθειες του Νικ Καλάθη (4π.) οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Νάτζφεϊ διατήρησαν την πρωτοπορία, με 16-8, στο 7ο λεπτό. Όσο πλησιάζαμε προς το φινάλε της πρώτης περιόδου, όμως, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βρίσκει τον αυτοέλεγχό τους και με τους Διαμαντίδη, Καϊμακόγλου και Βουγιούκα να δίνουν λύσεις μείωσαν τη διαφορά σε 19-13. Με τους Κις, Ιωάννου και Μπάρλο ο Πανιώνιος ξέφυγε εκ νέου, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +12 (25-13).

Η απάντηση του συγκροτήματος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν άμεση και ήρθε στη δεύτερη περίοδο. Με την τριάδα των Διαμαντίδη, Γιασικεβίτσιους και Περπέρογλου να χτυπάει τον Πανιώνιο από την περιφέρεια οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά να τρέξουν ένα επί μέρους σερί 17-2 και να μετατρέψουν το εις βάρος τους 25-13 στο υπέρ τους 30-27 στο 14ο λεπτό. Με «όπλο» την άμυνα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού περιόρισαν τους αντιπάλους τους, αναγκάζοντάς τους παράλληλα σε διαδοχικά λάθη. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, συνέχισαν να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο παρκέ, ανεβάζοντας την υπέρ του διαφορά στους οκτώ πόντους (30-38). Ο Ξανθόπουλος προσπάθησε να δώσει κάποιες λύσεις στην ομάδα του, αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν το προβάδισμα (35-44 στο 18’). Με το δίδυμο των Διαμαντίδη και Περπέρογλου να κάνει ουσιαστικά ό,τι θέλει στο παρκέ το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο +11 (35-46), θέτοντας τις βάσεις για το «διπλό».

Οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν να κυριαρχούν και στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, ανεβάζοντας την υπέρ τους διαφορά στους 13 πόντους (37-50 στο 23’). Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε πάρει τον απόλυτο έλεγχο (37-52), ενώ συνεχίζοντας να αποδίδει εξαιρετικά στην άμυνα δημιούργησε πολλά προβλήματα στην επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων. Ουσιαστικά, έχοντας «διαβάσει» τέλεια το παιχνίδι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξουδετέρωσε τα ατού του Πανιωνίου στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα η ομάδα της Νέας Σμύρνης να έχει 5/20 τρίποντα μέχρι το 26ο λεπτό. Ταυτόχρονα, βρίσκοντας λύσεις στο σκοράρισμα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε αρχικά με 52-39 και εν συνεχεία με 56-42 κι αν δεν έμπαιναν τα τρίποντα του Μπάρλου, στο τελευταίο λεπτό, θα είχε ξεφύγει με μεγαλύτερη διαφορά από τους 10 πόντους που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο (51-61).

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ξανθόπουλου και Μπάρλου, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν φαινόταν ικανό να πλησιάσει στο σκορ τους πρωταθλητές Ευρώπης, που με άνεση προηγήθηκαν με 69-56 πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα και 76-59 στο 37’. Ο Πανιώνιος, όμως, όπως αποδείχθηκε δεν είχε πει την τελευταία λέξη του. Με τον Καββαδά να προσφέρει λύσεις, ερχόμενος από τον πάγκο, και το Νίκο Μπάρλο να φθάνει τα τέσσερα τρίποντα έκανε την ανατροπή (81-80). Ο Μπατίστ με λέι απ τρία δευτερόλεπτα πριν από το σφύριγμα της λήξης «έκλεψε» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό, με τον αγώνα όμως να έχει ήδη χαλάσει από τα όσα δυσάρεστα διαδραματίστηκαν.

«Έπιασε» τις 500 νίκες ο Παναθηναϊκός!

Με τη νίκη του επί του Πανιωνίου ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα! Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» πέτυχαν την 25η διαδοχική νίκη τους επί των Νεοσμυρνιωτών και 57η σε 66 αγώνες τους στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ, ανεξαρτήτου έδρας και φάσης, κι έγιναν η πρώτη ομάδα που συμπλήρωσε τα 500 ροζ φύλλα στην Α1.

Διαιτητές: Μάνος, Ψαριανός, Πανταζής.
Δεκάλεπτα: 25-13, 35-46, 51-61, 81-82.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 10 (1), Κις 11 (1), Αθανασούλας, Στίβεσον 7, Ντίμπλερ 11 (3), Καββαδάς 8, Ιωάννου 5 (1), Σαρικόπουλος 3, Νάτζφεϊ 9, Παραγυιός 3 (1), Μπάρλος 14 (4).
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 15 (1), Μπατίστ 11, Λόγκαν 4, Σάτο 7 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 14 (2), Βουγιούκας 9, Καλάθης 4, Σμιθ, Καϊμακόγλου 6, Γιασικεβίτσιους 10 (1).

Παρακολουθήστε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports.

Διαβάστε ακόμα την αποκλειστική συνέντευξη του Κώστα Καϊμακόγλου στο Onsports - «Ο Ομπράντοβιτς μάς έκανε να... μασάμε σίδερα!»



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved