Πλανέτα: «Δυο επίπεδα μπροστά ο Αθηναϊκός» (photos)

Πλανέτα: «Δυο επίπεδα μπροστά ο Αθηναϊκός» (photos)

Η σέντερ του ΔΑΣΑΛ και ΜVP της φετινής σεζόν για την ομάδα των Λιοσίων, Κολίν Πλανέτα, μίλησε στο Onsports για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, για την εμπειρία της από την χώρα μας, αλλά και για την… οικονομική κρίση!

Η 24χρονη σέντερ έχρισε ως φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και του πρωταθλήματος, τον Αθηναϊκό, ενώ για τον ΔΑΣΑΛ υπογράμμισε πως η φετινή χρονιά, με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου των Λιοσίων ήταν επιτυχημένη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η Κολίν Πλανέτα στο Onsports:

-Κολίν, ο τελικός του Κυπέλλου θα γίνει ανάμεσα σε Εσπερίδες και Αθηναϊκό. Πιστεύεις και εσύ, πως ο Αθηναϊκός είναι το ξεκάθαρο φαβορί, όχι μόνο για το Κύπελλο αλλά και για το πρωτάθλημα;

«Φυσικά, και εγώ αυτό πιστεύω. Ο Αθηναϊκός είναι πολύ πιο μακριά από όλες τις ομάδες. Είναι δυο επίπεδα πιο μπροστά. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μια παίκτρια ως την κορυφαία, αλλά γενικά η λειτουργία του ως ομάδα είναι πραγματικά εξαιρετική. Και οι Εσπερίδες είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, αλλά νομίζω πως ο Αθηναϊκός είναι το φαβορί και για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια».

-Μετά την Πορτογαλία, αποφάσισες να έρθεις στην Ελλάδα και τον ΔΑΣΑΛ. Πώς σου φάνηκε η ελληνική λίγκα;

«Πραγματικά είναι ένα πάρα πολύ δυνατό πρωτάθλημα! Δεν το περίμενα για να είμαι ειλικρινής. Οι ομάδες παίζουν πολύ καλή άμυνα και τεχνικά είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Υπάρχουν πολλές ομάδες που είναι ισάξιες και πραγματικά απόλαυσα ξανά το μπάσκετ εδώ, μετά την εμπειρία μου στην Πορτογαλία, όπου το επίπεδο ήταν πολύ χαμηλό και η ομάδα που έπαιζα δεν ήταν και η καλύτερη!».

-Τα Λιόσια τερμάτισαν στην 5η θέση. Πιστεύεις πως θα μπορούσαν να είναι στην 4άδα του πρωταθλήματος;

«Νομίζω, πως με βάση τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, με τους τραυματισμούς, με το γεγονός πως η άλλη Αμερικανίδα αποχώρησε, τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Δείξαμε πολύ καλή συμπεριφορά σε κάθε παιχνίδι, είχαμε μια πάρα πολύ νεανική ομάδα, παίξαμε πάρα πολύ όμορφο μπάσκετ και νομίζω πως θα μπορούσαμε κάτι ακόμη καλύτερο. Τα Λιόσια έχουν μια πραγματικά σπουδαία ομάδα, και αν κρατήσουν τον κορμό τους, νομίζω πως θα καταφέρουν πολλά στα επόμενα χρόνια».

Πώς σου φάνηκε η εμπειρία στου στην Ελλάδα και τον ΔΑΣΑΛ, τώρα που αποχωρείς από την ομάδα;

«Αρχικά πρέπει να σου πω, πως έπαθα… πολιτισμικό σοκ! Πολλές φορές στο γυμναστήριο, τον χειμώνα δεν υπήρχε θέρμανση, με αποτέλεσμα να φοράω δυο και τρεις μπλούζες, ενώ πολλές φορές ένιωθα τα δάχτυλά μου, μουδιασμένα! Πάντως πρέπει να πω, ότι στενοχωριέμαι πάρα πολύ τώρα που φεύγω. Έγινα πολύ φίλη με τα κορίτσια, με τον κόουτς και θα μου λείψει πραγματικά η εμπειρία. Δεν ήρθα εδώ για τα χρήματα, αλλά για την εμπειρία και για το μπάσκετ και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που απόλαυσα ξανά το μπάσκετ».

-Θα ήθελες να αγωνιστείς και την νέα σεζόν στην Ελλάδα;

«Πραγματικά θα ήθελα πολύ να παραμείνω εδώ και να παίξω ξανά μπάσκετ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν μου γινόταν κάποια πρόταση, θα την εξέταζα πολύ σοβαρά. Αν μια ομάδα από την Ελλάδα μου εγγυόταν την αμοιβή μου, κάτι το οποίο είναι πολύ βασικό, τότε σίγουρα θα παρέμενα εδώ!».

-Αλήθεια, πώς προέκυψε η μεταγραφή σου στην Ελλάδα και τον ΔΑΣΑΛ;

«Είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη ιστορία! Μετά την εμπειρία μου στην Πορτογαλία, δεν ήθελα να παίξω ξανά μπάσκετ! Γύρισα στην Αριζόνα, και είπα στον πατέρα μου, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου: «Δεν θέλω να παίξω άλλο. Τελείωσα με το μπάσκετ». Ο πατέρας μου τότε μου είπε «ΟΚ, ό,τι θες. Χαίρομαι που προσπάθησες». Δεν έπαιξα μπάσκετ για έξι μήνες! Στο κολλέγιο, όμως, δεν μπορούσα να αντέξω ούτε δυο μέρες χωρίς να παίξω μπάσκετ. Μια μέρα, πήγα στον πατέρα μου και του είπα «Θέλω να παίξω ξανά». Εκείνος μίλησε με ένα φίλο του, ώστε να μου βρει ομάδα στην Αυστραλία, ήρθε σε επαφή με τον μάνατζέρ μου και τότε με πήρε και μου είπε: «Έχω μια ομάδα στην Ελλάδα. Ενδιαφέρεσαι;». Δεν ήταν η βασική μου επιλογή, αλλά είπα αμέσως το ναι και χαίρομαι που αγωνίστηκα εδώ. Η εμπειρία ήταν εκπληκτική».

-Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

«Πραγματικά αυτή την στιγμή δεν ξέρω. Όπως σου είπα, το όνειρό μου είναι να παίξω στην Αυστραλία και μετά σε κάποια ομάδα της Ευρώπης. Δεν θέλω να παίξω στις ΗΠΑ, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά ταξίδια! Ίσως σταματήσω το μπάσκετ, για να γίνω δασκάλα, κάτι το οποίο είναι επίσης το όνειρό μου. Δεν ξέρω πραγματικά. Θα δω τις προτάσεις που θα έχω, και θα αποφασίσω».

Ας μιλήσουμε λίγο για το αντρικό μπάσκετ. Πώς σου φαίνεται το ελληνικό μπάσκετ;

«Πραγματικά το λατρεύω! Πρέπει να σου πω, ότι μου αρέσει πιο πολύ από το ΝΒΑ! Εδώ οι ομάδες παίζουν με σύστημα, και πάνω από όλα άμυνα! Στο ΝΒΑ τα πάντα είναι στο one on one. Οι παίκτες δεν παίζουν με βάση το μπάσκετ, αλλά την δύναμη. Για παράδειγμα, ο Γκρίφιν με τον Τζέιμς το μόνο που κάνουν είναι να καρφώνουν με δύναμη! Εδώ οι ομάδες παίζουν πάρα πολύ όμορφο μπάσκετ, ειδικά ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός».

-Ποιους παίκτες ξεχωρίζεις από το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Μου αρέσει πολύ από τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης. Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Από τον Παναθηναϊκό μου αρέσει πάρα πολύ ο Διαμαντίδης. Γενικά είναι δυο εξαιρετικές ομάδες».

-Στο Final 4 θα είναι και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Πιστεύεις πως μια από τις δυο ομάδες θα είναι στο τελικό;

«Ναι, το πιστεύω! Είναι πάρα πολύ καλές ομάδες με εξαιρετικές μονάδες και θεωρώ πως μπορούν να κατακτήσουν το τρόπαιο και το εύχομαι και εγώ ολόψυχα»!

-Στο NBA τι ομάδα είσαι; Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης;

«Είμαι από την Αριζόνα και υποστηρίζω τους Φοίνιξ Σανς. Αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Στιβ Νας, ο οποίος ξεχωρίζει για τις ικανότητές του και για τον τρόπο με τον οποίο «διαβάζει» το παιχνίδι. Επίσης, μου αρέσει και ο Τσίλντρες, που έχει παίξει και στον Ολυμπιακό».

-Τέλος, θα σχολιάσεις την οικονομική κρίση στην Ελλάδα; Πώς την έζησες;

«Πραγματικά η Ελλάδα περνάει μια πολύ δύσκολη φάση. Ωστόσο, βλέπω πως πραγματικά δεν το βάζετε κάτω και χαίρομαι πάρα πολύ. Ένας Έλληνας μου είπε: «Εμείς μπορεί να έχουμε προβλήματα, αλλά ξέρουμε πώς να το διασκεδάσουμε» και είχε απόλυτο δίκιο. Είστε πολύ κοινωνικοί άνθρωποι και χαμογελάτε συνέχεια! Πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρετε να βγείτε από την κρίση».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved