«Ο Ομπράντοβιτς μάς έκανε να....μασάμε σίδερα» (photos)

«Ο Ομπράντοβιτς μάς έκανε να....μασάμε σίδερα» (photos)

Ο Κώστας Καϊμακόγλου ετοιμάζει βαλίτσες για το 2ο Final-4 της καριέρας του και αποκαλύπτει στο Onsports ότι ο Παναθηναϊκός δεν... ανασαίνει χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ παρομοίασε τον προπονητή του με τον... Μελ Γκίμπσον.

Συνέντευξη στους ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟ

Ο Κώστας Καϊμακόγλου αποτελεί ένα από τα βασικότερα «κλειδιά» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την μέχρι τώρα απόλυτα επιτυχημένη πορεία του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» έχοντας ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, πανηγύρισαν και την πρόκρισή τους στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης. Ο «Κάι» στην φετινή πορεία του «τριφυλλιού» αποτελεί πραγματικό βαρόμετρο για τους πρωταθλητές και με τις εμφανίσεις του αποδεικνύει συνεχώς πόσο δίκιο είχε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όταν απαιτούσε πριν από δύο καλοκαίρια την μεταγραφή του από το Μαρούσι στους πρωταθλητές. Ο Κώστας Καιμακόγλου λίγες ώρες μετά την σπουδαία πρόκριση του Παναθηναϊκού σε ένα ακόμα Final-4 (το 11ο στην ιστορία του) μιλάει στο Οnsports για όσα προηγήθηκαν στην προημιτελική σειρά με την Μακάμπι και για όσα... θα έρθουν τον Μάιο.

- Κώστα, δεύτερη χρονιά σου στον Παναθηναϊκό, δεύτερο Final-4. Το περίμενες όταν έβαζες την υπογραφή σου στο συμβόλαιό σου με τους «πράσινους»;

«Νομίζω ότι το πιο δύσκολο απ' όλα είναι να κρατηθείς στην κορυφή. Σίγουρα είναι δύσκολη και η διαδρομή μέχρι εκεί, αλλά το να διατηρηθείς στην κορυφή είναι ακόμα πιο δύσκολο. Εγώ προσωπικά θεωρώ πως και μόνο η συμμετοχή στο Final-4 είναι η... κορυφή. Ανεξάρτητα από το αν θα πάρεις το τρόπαιο ή όχι. Και αυτό γιατί έχεις φτάσει μέχρι τέλους. Έχεις φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Αν την πρώτη χρονιά καταφέρεις να πάρει την κούπα, η δεύτερη είναι ακόμα πιο δύσκολη. Όλοι παίζουν με τεράστιο κίνητρο απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης και όλοι θέλουν να τον κερδίσουν. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που το καταφέραμε, γιατί δεν είναι πολλοί οι αθλητές που έχουν αυτήν την ευκαιρία».

- Η ευκαιρία αυτή δεν δίνεται... τυχαία. Αποτελεί την επιβράβευση της δουλειάς σου.

«Σίγουρα η πρόκρισή μας στο Final-4 αποτελεί την δικαίωση της δουλειάς που κάνουμε όλο τον χρόνο σαν ομάδα. Όχι μόνο της δικής μου. Μια δουλειά που ξεκινάει από την οικογένεια Γιαννακόπουλου και συνεχίζει στους προπονητές και μετά σε εμάς τους παίκτες. Αυτή η ομάδα δουλεύει με πολύ μεράκι και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα μας που μας οδηγούν σωστά. Έχουν την εμπειρία. Ξέρουν. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Γιατί κάποιος μπορεί να δουλεύει με τις ώρες, αλλά να μην κάνει ποιοτική δουλειά. Σε εμάς δεν συμβαίνει αυτό».

- Σε ένα ματς, όπως το τέταρτο της σειράς με την Μακάμπι, που ήσασταν με την πλάτη στον τοίχο, πώς τα καταφέρατε και αντιδράσατε με τέτοιο άκρως αποτελεσματικό τρόπο;

«Στην διάρκεια της φετινής χρονιάς παίξαμε κι άλλα ματς με την πλάτη στον τοίχο. Πλέον, γνωρίζουμε καλά πώς να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Ξέραμε πώς θα αντιδράσουμε στο τέταρτο ματς της σειράς. Είχαμε στο μυαλό μας ότι αν χάσουμε σε αυτό το παιχνίδι, αυτομάτως χάνουμε και έναν από τους στόχους μας. Και δεν θέλαμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Μέσα από την προπόνηση, από το βίντεο, αλλά και από τις συζητήσεις που κάναμε όλοι μαζί αναγνωρίσαμε τα λάθη μας. Καταλάβαμε τι δεν κάνουμε σωστά. Και αυτό είναι το σημαντικότερο. Γιατί αυτό που θέλαμε ήταν να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε πάνω στο παρκέ. Και με την βοήθεια των προπονητών μας, αλλά και των συμπαικτών μας παρουσιάσαμε την εικόνα μας. Την εικόνα του Παναθηναϊκού, την εικόνα του πρωταθλητή Ευρώπης».

- Όλοι λένε για τον τρόπο που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε «φτιάξει» την ψυχολογία σας. Έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως και σε αυτόν τον τομέα είναι... μετρ του είδους. Εσένα, προσωπικά, τι είναι αυτό που σε έφτιαξε ακόμα περισσότερο;

«Ο Ομπράντοβιτς ξέρει ακριβώς την ψυχολογία του κάθε παίκτη. Ξέρει πώς να φτιάχνει μια ομάδα ολόκληρη και κάθε παίκτη ξεχωριστά. Αυτό που με έκανε να δώσω ακόμα περισσότερα να ξεπεράσω τον εαυτό μου, ήταν μία συγκλονιστική ατάκα που είπε. Ότι θα πεθάνει με τους παίκτες του. Το λέω ακόμα και τώρα και πραγματικά ανατριχιάζω. Αυτή ήταν ατάκα «Braveheart». Είναι από τις ατάκες που μένουν στην ιστορία. Που τις ακούς και σε κάνουν να μασάς σίδερα».

- Ο Διαμαντίδης ακόμα... βάζει ε;

«Μπορεί να είχε πολλές διακυμάνσεις αυτή η σειρά, νίκες ήττες, σκαμπανεβάσματα στο σκορ, αλλά στο πέμπτο ματς ήταν η στιγμή να μιλήσουν οι μεγάλες προσωπικότητες. Οι μεγάλοι παίκτες. Και θεωρώ πως δεν υπάρχει καλύτερος παίκτης από τον Δημήτρη. Ήταν η στιγμή να μιλήσει εκείνος. Και το έκανε. Πήρε πάνω του όλη την ομάδα. Έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά βάσει της εμπειρίας και της ποιότητάς του. Τρομερή εμφάνιση. Πόντοι, άμυνα, δημιουργία. Έκανε τα πάντα. Ήταν ο Διαμαντίδης που όλοι ξέρουμε. Μπορεί να μην ήταν σε όλα τα ματς η απόδοσή του ίδια, αλλά σε εμάς που τον γνωρίζουμε είναι ο πραγματικός MVP του Παναθηναϊκού. Χωρίς αυτόν η ομάδα μας δεν αναπνέει».

- Από την Πέμπτη το βράδυ και ύστερα έχει γίνει πολύς λόγος για την είσοδο των φιλάθλων στο παρκέ. Όντως, ήταν κάτι που σάς πείραξε τόσο πολύς; Όντως δεν το χαρήκατε;

«Πρώτα απ' όλα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους περισσότερους φιλάθλους που δημιούργησαν μια τρομερή ατμόσφαιρα. Δυστυχώς, στο τέλος δεν το χαρήκαμε όσο θέλαμε. Θέλαμε να μείνουμε μόνοι μας στο γήπεδο και να τούς ευχαριστήσουμε. Φανταστείτε το. Η πιο όμορφη εικόνα θα ήταν αυτή. Κάποιοι μεμονωμένοι, όμως, δημιούργησαν προβλήματα. Δεν χαρήκαμε την νίκη μας όπως θα θέλαμε. Ελπίζω αυτό να διορθωθεί. Ακόμα θυμάμαι πόσο όμορφα ήταν μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Αυτοί που μπήκαν στο γήπεδο ήταν ελάχιστοι και μας άφησαν να το χαρούμε. Πανηγυρίσαμε μαζί τους. Τούς χειροκροτήσαμε, κάναμε το καθιερωμένο «όλε». Έτσι πρέπει να γίνεται. Και θέλω πραγματικά να παρακαλέσω τον κόσμο και εκ μέρους όλης της ομάδας να μην ξαναγίνουν αυτά τα πράγματα σε αντίστοιχα παιχνίδια».

- Ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας για το Final-4 της Κωνσταντινούπολης, αλλά δεν μπορεί να μην το σκέφτεστε. Έτσι δεν είναι; Άλλωστε εκεί θα είναι και ο Ολυμπιακός.

«Σίγουρα το Final-4 ακόμα αργεί. Έχουμε χρόνο για να ετοιμάσουμε το μυαλό και το σώμα μας. Σίγουρα στην άκρη του μυαλού μας υπάρχει και η Κωνσταντινούπολη. Υπάρχει, όμως, μόνο η ΤΣΣΚΑ. Και δεν ακούμε ό,τι και αν λένε για τα φαβορί και για οτιδήποτε άλλο. Και οι 4 ομάδες που θα πάμε εκεί θα «παλέψουμε» για το 25% των πιθανοτήτων που μας αναλογεί. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να έχουμε έτοιμους τους εαυτούς μας. Τα ψέματα εκεί θα έχουν τελειώσει. Δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες. Όποιος βγει στο παρκέ, για όσο και αν χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να δώσει και την ψυχή του. Δεν μας ενδιαφέρουν οι αντίπαλοι. Δεν με ενδιαφέρει αν πέρασε ο Ολυμπιακός ή οποιοσδήποτε άλλος. Με ενδιαφέρει μόνο ο Παναθηναϊκός. Με ενδιαφέρει μόνο να είναι έτοιμη η ομάδα μου».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved