Έβγαλε την… υποχρέωση ο Ολυμπιακός (photos)

Έβγαλε την… υποχρέωση ο Ολυμπιακός (photos)

Με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός επέστρεψε εντυπωσιακά στις εγχώριες υποχρεώσεις συντρίβοντας την Καβάλα, στο ΣΕΦ, με 85-60.

Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα και με το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη να έχει περισσότερο το μυαλό του στον αγώνα της Μ. Τετάρτης (11/04) στο ΔΑΚ Καλαμίτσας με τον Πανιώνιο οι Πειραιώτες μετέτρεψαν σε… πάρτι τον εξ αναβολής αγώνα της 25ης αγωνιστικής της Α1 και πλέον θέλουν τη νίκη στο φινάλε της κανονικής περιόδου, κόντρα στον Ηλυσιακό στα Ιλίσια, για να «σφραγίσουν» την πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Η σημερινή (05/04) αναμέτρηση κρίθηκε, επί της ουσίας, από την πρώτη κιόλας περίοδο, με το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να μην αφήνει το παραμικρό περιθώριο στον αντίπαλό του, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Έισι Λο (οίδημα στο δεξί γόνατο), Τζόι Ντόρσεϊ (διάσειση στο κεφάλι) και Παναγιώτη Βασιλόπουλο (ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο που έχει χειρουργηθεί). Με την τριάδα των Σπανούλη, Παπανικολάου και Χάινς να έχει κέφια, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 10-3 μετά τη συμπλήρωση των πρώτων πέντε πρώτων λεπτών. Το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη σούταρε με τραγικά ποσοστά (0/5) και ο Ολυμπιακός δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να ανεβάσει την υπέρ του διαφορά στους 11 πόντους (14-3) στο 6’.

Ο Παπανικολάου έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι και φθάνοντας πολύ γρήγορα στους δέκα πόντους έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να ξεφύγει στο +15 (20-5 στο 8’), βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη. Η αφλογιστία της Καβάλας είχε και συνέχεια, με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να προηγηθεί με 25-7 στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Η απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο (31-10 στο 12’), με τους φιλοξενούμενους να έχουν μετατραπεί σε σάκο του μποξ. Ο Σλούκας και ο Χάινς πήραν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Παπανικολάου, με τους Πειραιώτες να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό πως τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε του δεύτερου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός άνοιξε την ψαλίδα στο +29 (45-16), με τους παίκτες του να συνεχίζουν να παίζουν εξαντλητική άμυνα και την Καβάλα να μοιάζει (και να είναι) ανήμπορη να αντιδράσει. Ο Νταμιάνοβιτς, με δέκα πόντους, προσπάθησε να σώσει κάπως τα προσχήματα για τους φιλοξενούμενους, αλλά με τον Πρίντεζη να ανεβάζει την απόδοσή του οι γηπεδούχοι δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να προηγηθούν με 51-27 στο ημίχρονο.

Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε στην επανάληψη. Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να αντιμετωπίζουν τον αγώνα με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια συγκέντρωση και μοιραία η διαφορά στο σκορ κυμάνθηκε σε δυσθεώρητα ύψη (62-37 στο 25’). Ο Παπανικολάου συνέχισε να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι με πόντους, αφού η άμυνα της Καβάλας δεν μπορούσε να βρει τον να περιορίσει τη δράση του. Παράλληλα, η άμυνα του συγκροτήματος του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στους φιλοξενούμενους να βρουν εύκολα διαδρόμους προς το καλάθι, την ίδια ώρα που πότε ο Γκετσεβίτσιους πότε ο Πρίντεζης και πότε ο Χάινς έδιναν λύσεις στο σκοράρισμα για τους Πειραιώτες. Η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε τον Ολυμπιακό στο 70-43, με αμφότερους τους αντιπάλους απλώς να περιμένουν το σφύριγμα της λήξης, αφού ο νικητής είχε ήδη κριθεί.

Οι γηπεδούχοι, άλλωστε, δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στο τελευταίο δεκάλεπτο, πόσο μάλιστα από τη στιγμή που οι «Αργοναύτες» ήταν φανερό πως είχαν ρίξει από ώρα λευκή πετσέτα και περίμεναν καρτερικά να ακούσουν το τελικό σφύριγμα, που βρήκε θριαμβευτή τον Ολυμπιακό με 85-60.

Διαιτητές: Αφεντουλίδης, Πουρσανίδης, Παντελίδης.
Δεκάλεπτα: 25-7, 51-27, 70-43, 85-60.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Άντιτς 4, Σπανούλης 3, Κέσελ 3 (1), Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Γλυνιαδάκης 4, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 22 (2), Μάντζαρης 5 (1), Σλούκας 16 (2), Κατσίβελης.
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς, Γκεοργκίεφ 3 (1), Αράπης, Αγγελόπουλος 10 (2), Νταμιάνοβιτς 14, Τέιλορ 12 (1), Στεφανίδης 6, Γεωργάκης 3, Κοστόβ 3 (1), Καραποστόλου 5 (1), Σίμτσακ 4.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Καβάλα μέσα από το live του Onsports.



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved