«Διαπραγματευόμαστε μόνο με τον Υπουργό!..»

«Διαπραγματευόμαστε μόνο με τον Υπουργό!..»

Μετά την απόφαση αναστολής της λειτουργίας του ΣΕΓΑΣ, ο πρόεδρος του, Βασίλης Σεβαστής, έκανε λόγο για αδιαφάνεια και αδικία στον υπολογισμό των επιχορηγήσεων του 2012 από τη Γ.Γ.Α.

«Περιμέναμε τουλάχιστον ίση μεταχείριση, αλλά βρεθήκαμε με μείωση 1,9 εκατομμύρια ευρώ από το 2010, ενώ υπήρχε ήδη μείωση 900.000 ευρώ στο ποσό του 2011. Ο κ. Μπιτσαξής είχε πει πως η πολιτική υπολογισμού ξεκίνησε με βάση τον ΣΕΓΑΣ. Είχαμε καταθέσει πενταετή σχεδιασμό, με ανάπτυξη επί μέρους δράσεων και με κοστολόγηση και ανακαλύψαμε, μετά την ανακοίνωση των επιχορηγήσεων, ότι ενώ από τον ΣΕΓΑΣ κόπηκαν ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ, από άλλες ομοσπονδίες δεν κόπηκε ούτε ευρώ!..»  τόνισε στην σημερινή (05/04) συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε, ο Βασίλης Σεβαστής φανερά οργισμένος, αλλά και απηυδισμένος από το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο φέρεται να έχει περιέλθει ο ΣΕΓΑΣ.

«Δεν είναι εκβιασμός αλλά black out»

Για την αναστολή και τους άμεσους κινδύνους των διοργανώσεων είπε:«Δεν επιλέξαμε τη αναστολή για να ασκήσουμε εκβιασμό αλλά γιατί βρισκόμαστε σε αδιέξοδο που δεν μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε καν τους πρώτους αγώνες. Οι ομοσπονδιακοί είναι απλήρωτοι από τον τον Ιούλιο του 2011 και οι σωματειακοί από τον Μάρτιο του ίδιου έτους ενώ οι αθλητές πήραν τα οδοιπορικά τους έως και τον Φεβρουάριο εφέτος μέσω της εποχορήγησης για την Ολυμπιακή προετοιμασία.Η αναστολή δεν είναι εκβιασμός αλλά black out. Δεν θέλω να πστεύω πως έχει γίνει σκόπιμα τέτοια μείωση. Εχουμε οφειλές προς προμηθευτές ακόμη και του Μαραθωνίου που δεν προσέρχονται καν πλέον στους διαγωνισμούς. Κινδυνεύει ο Μαραθώνιος του 2012.

Ηδη με κάλεσε ο Υπουργός Αθλητισμού. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει το επόμενο δεκαήμερο, μέχρι την Ανάσταση . Είμαστε σε διαπραγματεύσεις πλεον. Θα πρέπει να δωθούν δεσμεύσεις από την απερχόμενη κυβέρνηση, διότι έρχονται εκλογές».

Για την σύνδεση με την γενικευμένη εικόνα οικονομικής δυστοκίας: «Ναι, να γίνουν περικοπές στον αθλητισμό. Βλέπουμε να λιμοκτονούν άνθρωποι με την παρούσα οικονομική κατάσταση, αλλά δεν οφείλεται σε αυτό η μείωση που έχει υποστεί ο ΣΕΓΑΣ. Αυτή την στιμή φτάσαμε να μην έχουμε ταμειακή διευκόλυνση ούτε από το πρακτορείο ταξιδίων. Χρειάστηκε να δώσουμε επιτόπου 5.000 ευρώ για να βγάλει τα εισιτήρια για τον αγώνα ανωμάλου εδάφους πριν λίγες μέρες».

Για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει τον φθινόπωρο οπότε και διεξάγονται εκλογές στις ομοσπονδίες είπε: «Η σκέψη να φύγουμε ίσως υπάρχει… Εχουμε υποχρέωση όμως να αγωνιστούμε. Καθένας θα σκεφεί τι θα κάνει το φθινόπωρο. Θα προσπαθήσυμε ως τότε να αποφύγουμε τα εμπόδια στην προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς»

Ο κ. Σεβαστής κατέληξε: «Δεν μπορεί να κλείσει η ΣΕΓΑΣ. Το πρώτο κριτήριο για την αθλητική εθνική προτεραιότητα είναι η παράδοση. Και ο ελληνικός στίβος βρίσκεται παντού από το 1896. Θα δούμε τον απολογισμό στο Λονδίνο για το ποια ομοσπονδία έχει επιτυχίες»΄.

Τα νούμερα που έχουν προκαλέσει την αντίδραση του ΣΕΓΑΣ έχουν ως εξής: Η επιδότηση του 2010 ήταν 8.250.000 ευρώ, το 2011 μειώθηκε κατά 900.000 ευρώ σε 7.350.000 εκ των οποίων όμως εκταμιεύτηκαν 5.450.00 ευρώ, δηλαδή 1,9 εκατομμύρια λιγότερα, τα οποία ωστόσο ο ΣΕΓΑΣ είχε ήδη ξοδέψει μέσα στην σεζόν. Το ποσό για το 2012 από την ΓΓΑ είναι 6.500.000 –εφόσον δοθεί ως το τέλος της σεζόν όλο καθώς ως τον Απρίλη έχει εκταμιευτεί μόλις ένα 6-7%.

 




Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved