Ροκ ημιτελικός με αστέρα τον Ατρόμητο! (photos+video)

Ροκ ημιτελικός με αστέρα τον Ατρόμητο! (photos+video)

Έπειτα από έναν… ροκ και συγκλονιστικό ημιτελικό ανάμεσα σε δυο πραγματικά αστέρια, ο Ατρόμητος απέσπασε γλυκιά ισοπαλία (2-2) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου. Τάτος και Μήτρογλου τα γκολ των Περιστεριωτών, Μάρτινς και Ναβάρο αυτά των Αρκάδων που αν και έπαιζαν από το 6’ με παίκτη λιγότερο (αποβολή του Μπαρτολίνι), υπερέβαλαν εαυτούς και μετέτρεψαν το εις βάρος τους 1-0 σε 2-1.

Συγκλονιστικό παιχνίδι με ανατροπές, ένταση, απίστευτο πάθος και εξαιρετική ατμόσφαιρα διεξήχθη σήμερα στην Τρίπολη. Κι η αλήθεια είναι ότι και οι δύο ομάδες άξιζαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Δυστυχώς, όμως, το ΟΑΚΑ είχε χώρο μόνο για μία. Κι αυτή είναι ο Ατρόμητος, ο οποίος θα αγωνιστεί στον τελικό για δεύτερη διαδοχική σεζόν, πιστοποιώντας ότι βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη και άνοδο. Οσο για τον Αστέρα, αξίζει συγχαρητήρια όχι μόνο για την πορεία του στον θεσμό, αλλά για την ψυχή που έβγαλε στο γήπεδο. Πιο στραβά δεν γινόταν να ξεκινήσει το ματς για τους γηπεδούχους, που όμως δεν τα παράτησαν ούτε στιγμή, έκαναν το 1-0, 2-1 παίζοντας με δέκα και άγγιξαν το όνειρο κόντρα στη λογική.

Με παρόμοιο σύστημα παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο προπονητές. Ο Σάκης Τσιώλης επέμεινε στο 4-2-3-1, ενώ ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε ένα 4-4-2, που όμως γινόταν και 4-2-3-1 με τον Τάτο να γυρνά συχνά στη μεσαία γραμμή για να κουβαλήσει μπάλα και να οργανώσει το παιχνίδι.

Σε μια ατμόσφαιρα που πραγματικά θύμιζε γιορτή και σε ένα γεμάτο γήπεδο με παλμό και χρώμα, ο ημιτελικός ξεκίνησε… ανατρεπτικά. Ο Ατρόμητος μπήκε ελαφρώς πιο δυνατά στο ματς, κέρδισε δύο στημένα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι κέρδισε μία αποβολή μόλις στο 6’. Ο Μπαρτολίνι, σκόρερ της νίκης του Αστέρα στο Περιστέρι στο ματς πρωταθλήματος των δύο ομάδων, την πάτησε σαν… αρχάριος. Αν και φαινόταν να ελέγχει τη μπάλα έξω από την περιοχή του Μπαντή, την έχασε λόγω της πίεσης και της επιμονής του Τάτου και το χειρότερο είναι ότι ανέτρεψε τον βραχύσωμο μέσο των φιλοξενούμενων. Θεωρώντας, σωστά, ότι ο Τάτος ήταν σε προφανή θέση για γκολ, ο Κάκος απέβαλε τον Μπαρτολίνι και οι ισορροπίες άλλαξαν δραματικά. Λίγο έλειψε μάλιστα από αυτή τη φάση να έρθει και δεύτερο κακό για τον Αστέρα, ωστόσο ο Μπαντής απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Μήτρογλου.

Το κακό, πάντως, δεν άργησε να γίνει. Πιέζοντας στη μεσαία γραμμή, οι παίκτες του Ατρομήτου έκλεψαν τη μπάλα στο 15’ και έφυγαν γρήγορα στην κόντρα. Ο Μήτρογλου κινήθηκε από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την παράλληλη πάσα στον Τάτο και ο τελευταίος δεν λάθεψε. Με το εύστοχο πλασέ του, έφερε τον Ατρόμητο μια ανάσα από τον τελικό, καθώς οι Αρκάδες έπρεπε να πετύχουν τουλάχιστον δύο γκολ παίζοντας με αριθμητικό μειονέκτημα. Κι όμως. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν σκοπό να «πέσουν» αμαχητί. Και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς όταν ισοφάρισαν στο 21’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ροτζέριο. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Ναβάρο, ο οποίος σε επέλασή του από δεξιά, ανατράπηκε καθαρά από τον Γιαννούλη.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους παίκτες του Τσιώλη που σταδιακά άρχισαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να απειλούν τον Ιτάνζ. Η κεφαλιά του Περόνε στο 25’ πέρασε λίγο άουτ, το σουτ του Ουσέρο στο 30’ αποκρούστηκε από τον Ιτάνζ με δυσκολία, ενώ στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο 40’, η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Ράγιος και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καμερουνέζου. Σε αυτό το διάστημα, ο Ατρόμητος έχασε εντελώς τη συγκέντρωσή του και παρότι φαινόταν ότι αν έβγαζε μια σωστή αντεπίθεση, θα δημιουργούσε ευκαιρία λόγω της ανοιχτής άμυνας του αντιπάλου, δεν απείλησε στο ελάχιστο τον Μπαντή. Πολύ απλά γιατί έχασε τη μάχη του κέντρου και δεν μπόρεσε να εφαρμόσει το γνωστό πάσινγκ γκέιμ, ώστε να ελέγξει αυτός τον ρυθμό.

Ματσάρας συνέχεια…

Πιο ιδανικά δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο για τον Αστέρα που μπήκε στο γήπεδο ακόμα πιο φουριόζος από ότι ήταν στο πρώτο. Πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ, όταν έπειτα από λάθος του Φυτανίδη, ο Περόνε έστρωσε με το κεφάλι στον Ναβάρο και αυτός επίσης με κεφαλιά την έστειλε στο βάθος της εστίας του Ιτάνζ. Ο αιφνιδιασμένος από την τροπή που πήρε το ματς Δώνης, έριξε αμέσως στη μάχη τον Επστάιν στη θέση του Γιαννούλη για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του χρησιμοποιώντας τον Γερμανό ως φουλ μπακ και λίγο αργότερα επιστράτευσε τον Γκαρσία αντί του Ιγκλέσιας και τον Αναστασάκο αντί του Σφακιανάκη. Ο Τσιώλης από την πλευρά του, πέρασε στον αγώνα τον Μπρέσκα αντί του Περόνε.

Ο Ατρόμητος άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 62’ έχασε την πρώτη του ευκαιρία με τον Μήτρογλου, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Χουανίτο πρόλαβε στο… τσακ τον Τάτο. Ο Αστέρας άρχισε να οπισθοχωρεί και να κλείνεται κάτι που τελικά πλήρωσε στο 71’. Ο Πουλίδο έκανε τραγικό λάθος στο γύρισμά του προς τον Μπαντή μην έχοντας δει ότι πίσω του ήταν ο Μήτρογλου. Ο πρώτος σκόρερ των Περιστεριωτών δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με ωραίο πλασέ ισοφάρισε 2-2.

Ηταν πλέον η σειρά του Τσιώλη να παίξει τα ρέστα του. Ο Καρδιτσιώτης προπονητής έριξε στο παιχνίδι τον Φρανκού στη θέση του Ροτζέριο και λίγο αργότερα τον Σολάκη αντί του Πουλίδο, ενώ έδωσε οδηγία στους παίκτες του να ανέβουν ψηλά. Οσο κι αν πάλεψαν όμως οι γηπεδούχοι, δεν μπόρεσαν να κάνουν ξανά την υπέρβαση. Ο Ατρόμητος, που τελείωσε το ματς επίσης με δέκα λόγω αποβολής του Σκόνδρα στις καθυστερήσεις, κράτησε μέχρι τέλους το 2-2 και πήρε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό ελπίζοντας αυτή τη φορά τουλάχιστον να το διασκεδάσει!

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης!

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος!

Ροκ ημιτελικός με αστέρα τον Ατρόμητο! (photos+video)



Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved