Φουλ για νταμπλ ο Ολυμπιακός, πήρε 0-0 στο... ρελαντί από τον ΟΦΗ

Φουλ για νταμπλ ο Ολυμπιακός, πήρε 0-0 στο... ρελαντί από τον ΟΦΗ

Χωρίς η απόδοσή του να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, αλλά και χωρίς να κινδυνέψει σοβαρά από τον άτολμο και νωθρό ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός απέσπασε 0-0 στο Ηράκλειο κι εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, όπου κόντρα στον Ατρόμητο θα διεκδικήσει το νταμπλ για να κλείσει ιδανικά την φετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός δεν ρίσκαρε και πήρε σχεδόν… σβηστός το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και ο ΟΦΗ, στην αντίπερα όχθη, δεν… τόλμησε να διεκδικήσει ό,τι του αναλογούσε από το συγκεκριμένο παιχνίδι δείχνοντας ότι μάλλον δεν πίστεψε ποτέ ότι μπορούσε ν’ αφήσει εκτός τελικού των πρωταθλητή Ελλάδας.

Στο α’ μέρος οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λιγοστές και το θέαμα πολύ κατώτερο των περιστάσεων… Βέβαια σ’ έναν ημιτελικό κυπέλλου, το διακύβευμα της πρόκρισης στον τελικό είναι τόσο μεγάλο, που δεν είναι… παράλογο το ν’ αφήσει μια ομάδα το θέαμα στην… άκρη για να διασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ότι ίσχυσε για τον Ολυμπιακό, καθώς έχοντας το υπέρ του 1-0 από την αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης» δεν ρίσκαρε αλόγιστα… Ο Βαλβέρδε προσπάθησε πρωτίστως να προστατεύσει τα νώτα της ομάδας του κι εν συνεχεία ν’ αναζητήσει ένα γκολ, το οποίο αν ερχόταν - δεν ήρθε τελικά - θα «κλείδωνε» ουσιαστικά την πρόκριση για τον τελικό.

Ο Ολυμπιακός ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε – ούτε καν… προσπάθησε να το κάνει – το δυνατό άνεμο που φυσούσε κόντρα στην εστία των γηπεδούχων στο α’ ημίχρονο. Δύο-τρία μακρινά σουτ όλα κι όλα δεν δικαιολογούνται όταν έχεις «σύμμαχο» σου τον άνεμο, αλλά κι όταν κάτω από τ’ αντίπαλα δοκάρια βρίσκεται ένας άπειρος τερματοφύλακας, όπως ο Φίλιππος Σαχσανίδης του ΟΦΗ.

Η επιθετική δραστηριότητα των Πειραιωτών εξαντλήθηκε σε μία κεφαλιά του Ιβάν Μαρκάνο στο 19’ και σ’ ένα απ’ ευθείας φάουλ του Αριέλ Ιμπαγάσα στο 35’, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε σίγουρα να έχει ζητήσει περισσότερα πράγματα από τους παίκτες απ’ αυτά που εκείνοι έκαναν στον αγωνιστικό χώρο του «Γεντί Κουλέ» στο α’ μέρος…

Από την πλευρά του ΟΦΗ φάνηκε ότι φοβήθηκε τον Ολυμπιακό και την ποιοτική επιθετική του γραμμή, καθώς παρά το ότι ήταν γηπεδούχος, παρά το ότι ήταν υποχρεωμένος να ψάξει το γκολ, ώστε ν’ ανατρέψει το σκορ του α’ αγώνα στο Φάληρο, έμεινε πολύ πίσω προσπαθώντας κυρίως ν’ αμυνθεί, παρά να επιτεθεί και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Ρόι Κάρολ.

Ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε τους παίκτες του έχοντας ως πρώτη έννοια του να μην δεχτεί γκολ, καθώς μετά θα έπρεπε να πετύχει τρία εις βάρος του Ολυμπιακού (σ.σ. κάτι που καμία ομάδα σ’ Ελλάδα κι Ευρώπη δεν κατάφερε φέτος απέναντι στους «ερυθρόλευκους»)… Οι Κρητικοί είχαν μπροστά τον γρήγορο Παπουλή, αλλά και τον Μάντζιο, ο οποίος δεν… ακούμπησε μπάλα στο α’ μέρος, με την άμυνα των πρωταθλητών να μην «πονοκεφαλιάζει» ιδιαίτερα από τις ενέργειές τους.

Η κατοχή της μπάλας για τον Ολυμπιακό στο πρώτο 45λεπτο «άγγιξε» το 65%, με τον ΟΦΗ να περιορίζεται σε σαφώς παθητικό ρόλο, αλλά και τους «ερυθρόλευκους» να μην δείχνουν… τρελή διάθεση να ρισκάρουν.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και να κρατάει τη μπάλα περισσότερη ώρα στην κατοχή του, αν και οι παίκτες του Βαλβέρδε δυσκολεύονταν περισσότερο, σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, καθώς ο άνεμος φυσούσε πλέον εναντίον τους και όχι προς όφελος τους…

Στο 64’ ο Αριέλ Ιμπαγάσα αναγκάστηκε ν’ αποχωρήσει από το γήπεδο εξαιτίας – ενός ακόμα – μυϊκού τραυματισμού, με τον Ζαν Μακούν να παίρνει την θέση του στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Μία εξέλιξη, η οποία σίγουρα δεν άρεσε ούτε στον Ερνέστο Βαλβέρδε, ούτε όμως και στον 35χρονο Αργεντίνο χαφ ενόψει… των συζητήσεων του με τους διοικούντες για ενδεχόμενη ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό στην κόντρα, η πρώτη φορά ωστόσο, στο δεύτερο 45λεπτο, που απείλησε σοβαρά την εστία του Κάρολ, ήταν στο 79’, όταν ο Ζορμπάς «τσίμπησε» τη μπάλα, αλλά την έστειλε να περάσει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Β. Ιρλανδού τερματοφύλακα της πειραϊκής ομάδας.

Συμπερασματικά, οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν την πρόκρισή τους, έπειτα από τρία χρόνια, στον τελικό της δεύτερης τη τάξει εγχώριας διοργάνωσης, χωρίς να… ιδρώσουν ιδιαίτερα, καθώς το 1-0 του «Γ. Καραϊσκάκης» αποδείχθηκε αρκετό για τον Ολυμπιακό προκειμένου να «σφραγίσει» το εισιτήριό του για τον τελικό, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ατρόμητο.

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης από το Onsports το οποίο έδωσε το «παρών» στο «Γεντί Κουλέ» και σας μετέφερε το κλίμα.

Θυμηθείτε την LΙVE κάλυψη του παιχνιδιού ΟΦΗ – Ολυμπιακός, μέσα από το γήπεδο του Onsports.

Φουλ για νταμπλ ο Ολυμπιακός, πήρε 0-0 στο... ρελαντί από τον ΟΦΗ



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved