«Έσπασαν» την αλυσίδα οι Στογιάκοβιτς, Μάρεϊ και Ρόμπινσον (videos)

«Έσπασαν» την αλυσίδα οι Στογιάκοβιτς, Μάρεϊ και Ρόμπινσον (videos)

Με δύο συνθήματα εκπρόσωποι του αθλητισμού, του πολιτισμού και του εθελοντισμού έστειλαν σήμερα (03/04) στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ηχηρό μήνυμα κατά της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.

Τα δύο συνθήματα ήταν τα εξής: «Όχι στη σύγχρονη δουλεία» και «Εμπόριο ανθρώπων - Σπάστε την αλυσίδα». Το Onsports βρέθηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ και κατέγραψε μία λαμπερή και υπέροχη γιορτή. Στον αγώνα μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε οι «άσπροι» αναμετρήθηκαν με τους «μπλε» μπροστά σε περίπου 9.000 μαθητές που έδωσαν το παρών για να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια, και με πρωτοβουλία της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αθλητισμού του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και το ΝΒΑ.

Το «παρών» σε αυτήν την καμπάνια για την καταπολέμηση της σύγχρονης δουλείας έδωσαν ο πρωταθλητής ΝΒΑ 2011 με τους Ντάλας Μάβερικς και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Πέτζα Στογιάκοβιτς, ο πρώην παίκτης των Χιούστον Ρόκετς, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, Τρέισι Μάρεϊ, και η αθλήτρια των Ουάσινγκτον Μίστικς, Άσλεϊ Ρόμπινσον (WNBA). Το παρκέ πάτησαν επίσης και αρκετοί ηθοποιοί και παλαίμαχοι αθλητές μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Παπανικολάου, Γιάννης Γιαννούλης, Νάσος Γαλακτερός, ενώ παρέα με τον Μάρεϊ βρέθηκε και ο Μάικ Μπατίστ, ο οποίος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ αρκετή ώρα πριν την προπόνηση του Παναθηναϊκού, προκειμένου να παρακολουθήσει το event.

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα πήρε τον λόγο και τόνισε προς τους μαθητές που βρέθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ: «Τι γίνεται παιδιά; Είναι τιμή για μένα που βρίσκομαι εδώ μαζί σας σήμερα, μαζί με τους συναθλητές μας και θέλω να σας πω ότι η σύγχρονη δουλεία είναι ένα σύγχρονο πρόβλημα που μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Στις κοινότητές μας μπορούμε να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε, μέσα από τις τάξεις των σχολείων, τις οικογένειές μας τους δασκάλους μας, μαζί πρέπει να γνωρίσουμε τι σημαίνει σύγχρονη δουλεία και να την αντιμετωπίσουμε. Και ελπίζουμε αυτή η μέρα να είναι μια ημέρα διασκέδασης με όλους τους υπόλοιπους αθλητές και όλους όσους θα παίξουν στον αγώνα και πιστεύω πως θα έχουμε ένα πολύ καλό σόου για σας και ελπίζω να το απολαύσετε».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Βούλα Πατουλίδου για να τονίσει αναφερόμενη στους μαθητές: «Εμείς του αθλητισμού, του πολιτισμού, του εθελοντισμού, συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ σε αυτόν τον χώρο για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλης της χώρας για να τεθούμε κατά της σύγχρονης δουλείας. Όλοι μαζί μπορούμε, εννοείται! Να βάλουμε ένα τέλος στο μαρτύριο των ανθρώπων και τον εφιάλτη των θυμάτων της σύγχρονης δουλείας», για να συνεχίσει ο Κώστας Παταβούκας

«Η σύγχρονη δουλεία, καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, υποθάλπει τη διαφθορά και υπονομεύει τη διεθνή ασφάλεια και την ανάπτυξη. Τα οργανωμένα κυκλώματα δουλεμπόρων δεν λογαριάζουν ούτε σύνορα, ούτε νόμους, ούτε εθνικές προκαταλήψεις. Στόχος τους είναι το κέρδος και εμπόρευμά τους, ο άνθρωπος. Τους έχουν αφαιρέσει το διαβατήριο, τους κακοποιούν, απειλούν τους ίδιους και τις οικογένειές τους, είτε με απαγωγές, είτε με άλλα εκβιαστικά μέσα, εξαπατούν απεγνωσμένους ανθρώπους, που προσπαθούν να απελευθερωθούν από τη φτώχια που εξελίσσεται στον χειρότερο εφιάλτη τους».

Η Πατουλίδου συνέχισε λέγοντας: «Δεκάδες χιλιάδες χρόνια έχουν περάσει από τότε που καταργήθηκε η δουλεία, αλλά ακόμα και τώρα εκατομμύρια άνθρωποι είναι αντικείμενο και όχι υποκείμενο δουλείας», με τον Παταβούκα να συμπληρώνει: «Ανησυχούμε γιατί το οργανωμένο έγκλημα επιδιώκει να είναι πάντοτε ένα βήμα μπροστά από όσους μαχόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Ακόμη και όταν δεν κακοποιούν τα θύματά τους, οι σύγχρονοι δουλέμποροι χειραγωγούν και εξαγοράζουν τη συναίνεσή τους».

Τον λόγο πήρε και πάλι η Βούλα Πατουλίδου που υπογράμμισε: «Ανησυχούμε γιατί η παγκόσμια οικονομική κρίση, την έχουμε νιώσει στο πετσί μας, εννοείται ότι βοηθά την έξαρση αυτού του φαινομένου», με τον Παταβούκα να συνεχίζει: «Καλωσορίζουμε τις πρωτοβουλίες της διεθνούς κοινότητας, για στενότερη συνεργασία των κυβερνήσεων και των πολιτών. Η συσπείρωση όλων μας κατά της σύγχρονης δουλείας είναι απαραίτητη». Στη συνέχεια η Πατουλίδου δήλωσε: «Συμφωνούμε ότι η περαιτέρω πρόληψη του φαινομένου είναι καθοριστικής σημασίας», για να συμπληρώσει και πάλι ο Παταβούκας: «Για αυτόν τον λόγο λοιπόν, περνούμε στη δράση. Ενημερωνόμαστε για τη σύγχρονη δουλεία. Λέμε ξεκάθαρα όχι στην παράνομη διακίνηση και στην εμπορία των ανθρώπων».

Το αγωνιστικό μέρος πρόσφερε θέαμα και γέλια, αφού οι βετεράνοι αθλητές και οι ηθοποιοί/τραγουδιστές που συμμετείχαν απόλαυσαν το παιχνίδι και δεν σταμάτησαν να κάνουν αστεία πάνω στο παρκέ. Για την ομάδα των γκρι αγωνίστηκαν οι Δημήτρης Παπανικολάου, Άννυ Κωνσταντινίδου, Σάκης Τζαλαλής, Κώστας Ντάκουλας από το χώρο του μπάσκετ, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Μουζουράκης και άλλοι από τον καλλιτεχνικό χώρο. Στην ομάδα των μπλε, ο Νάσος Γαλακτερός, ο Γιάννης Γιαννούλης, ο Γιώργος Λημνιάτης, η Αναστασία Κωστάκη ήταν επικεφαλής λόγω της βαθιάς γνώσης του αθλήματος, αλλά καλάθια πέτυχε και η Βούλα Πατουλίδου.

Τον αγώνα διεύθυναν οι γνωστοί διαιτητές μπάσκετ, Κορομηλάς και Ζαβλανός. Στα χάι λάιτ η φάση που ο Δημήτρης Παπανικολάου σήκωσε τον Μουζουράκη στα χέρια με τον τελευταίο να... καρφώνει εντυπωσιακά! Ο Παπανικολάου ήταν πρωταγωνιστής και σε μία ακόμη φάση, όταν σε αιφνιδιασμό της ομάδας του μπήκε ως 6ος παίκτης από τον πάγκο και σκόραρε! Στα ημίχρονα, οι συμμετέχοντες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, με την αθλήτρια του WNBA, Ασλεϊ Ρόμπινσον, να χορεύει ραπ μαζί με το χορευτικό συγκρότημα. Υπό τη μουσική υπόκρουση του Ζορμπά, όλοι οι παίκτες των δύο ομάδων αγκαλιάστηκαν και χόρεψαν συρτάκι, με τον Τρέισι Μάρεϊ και τον Μάικ Μπατίστ να το απολαμβάνουν καθισμένοι δίπλα-δίπλα στις πολυτελείς λευκές δερμάτινες πολυθρόνες που βρίσκονται πάντα περιμετρικά του παρκέ του ΟΑΚΑ, για τους VIP της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.



Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved