Ψυχάρα ο Εργοτέλης, μάθημα για τον Ατρόμητο (photos+videos)

Ψυχάρα ο Εργοτέλης, μάθημα για τον Ατρόμητο (photos+videos)

Δείχνοντας ότι διαθέτουν τεράστια ψυχικά αποθέματα, οι παίκτες του Εργοτέλη κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 αν και αγωνίζονταν με δέκα παίκτες και με τα τέρματα των Γιοβάνοβιτς και Κατσικοκέρη, «τσίμπησαν» χρυσό βαθμό στο Παγκρήτιο (2-2) από τον Ατρόμητο που είχε προηγηθεί με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι των Αναστασάκου και Μήτρογλου. Εγραψε ιστορία ο Μητρογκόλ, άτυχος στάθηκε ο Γιαλούσης που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου που ήταν μετριότατο ποιοτικά και ανιαρό από πλευράς ρυθμού και ευκαιριών, κανείς δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε στο κρίσιμο για τον Εργοτέλη παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Κι όμως, το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο επεφύλασσε απίστευτες συγκινήσεις. Οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν 2-0 με δύο εκτελέσεις πέναλτι των Αναστασάκου και Μήτρογλου και το μόνο που έπρεπε να κάνουν από το 64’ και έπειτα, ήταν να κρατήσουν το προβάδισμα απέναντι σε έναν Εργοτέλη που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 52’, καθώς στη φάση του πρώτου πέναλτι αποβλήθηκε ο Καβουσάκης. Κι όμως, οι γηπεδούχοι έβγαλαν κρητική μαγκιά και ψυχή και κατάφεραν με τα τέρματα των Γιοβάνοβιτς και Κατσικοκέρη στο 75’ και στο 81’ να πάρουν έναν βαθμό που ενδέχεται να αποδειχθεί χρυσός στη μάχη της παραμονής. Μοναδικό άσχημο νέο για τους Ηρακλειώτες, ο τραυματισμός του Γιαλούση λίγα λεπτά πριν το τέλος του ματς. Ο μπακ του Εργοτέλη χτύπησε στο κεφάλι σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Οικονόμου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το ασθενοφόρο.

Θεωρητικά, η ομάδα που καιγόταν για το αποτέλεσμα, θα έπρεπε να είναι και αυτή που θα αναζητούσε με περισσότερη θέρμη το γκολ. Η λογική πήγε, όμως, περίπατο στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα του Παγκρητίου. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου ήταν εμφανώς αγχωμένοι και δεν απείλησαν τον Ιτάνζ παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Η ανάπτυξή του Εργοτέλη, που ξεκίνησε χωρίς τους ανέτοιμους Λεάλ και Μπούντιμιρ, αλλά και τον Σασιασβίλι (πυρετό το πρωί και αποκλεισμός από την αποστολή) ήταν προβληματική και σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι ο Ατρόμητος πίεζε ψηλά και δυσκόλευε πολύ το κουβάλημα της μπάλας. Οι κινήσεις στον χώρο, επίσης, ήταν περιορισμένες, ο Κουτσιανικούλης εξαφανισμένος, ενώ δεν έπιασε καθόλου και το πείραμα με τον Κατσικοκέρη στη δεξιά πτέρυγα. Δύο φορές έκαναν... «αχ» οι πολυάριθμοι σήμερα φίλοι της κρητικής ομάδας και σε αμφότερες τις περιπτώσεις όχι για κάποια πολύ μεγάλη ευκαιρία, αλλά για ένα αδύναμο σουτ του Καρέλη στο 35' και για μια αρκετά άστοχη κεφαλιά του ίδιου παίκτη στις καθυστερήσεις.

Μεγάλη ευκαιρία δεν είχε ούτε ο Ατρόμητος. Εδινε όμως την εικόνα ότι το σενάριο να πετύχει αυτός πρώτος γκολ, είχε περισσότερες πιθανότητες από το αντίστροφο. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα λόγω του ημιτελικού της ερχόμενης Τετάρτης με τον Αστέρα Τρίπολης, αναπτύσσονταν πιο ορθολογικά από τον Εργοτέλη, έφταναν συχνά έξω από την περιοχή του Καβουσάκη και προκάλεσαν χτυποκάρδια τόσο με την κεφαλιά του Σφακιανάκη στο 18', όσο και με αυτή του Ιγκλέσιας στο 30'. Στη μεγαλύτερη, δε, διάρκεια του πρώτου μέρους ήταν οι νικητές στη μάχη της μεσαίας γραμμής, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται ρήγματα στην άμυνα και κατά συνέπεια και κίνδυνοι για τον Ιτάνζ. Ο Ατρόμητος πήγε με 0-0 στα αποδυτήρια χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα και οι λογαριασμοί έμειναν ανοικτοί.

«Στραβό» ξεκίνημα, πιο «στραβή» συνέχεια και παλικαρίσια ανατροπή!

Ήταν που ήταν δύσκολο το έργο του Εργοτέλη λόγω του άγχους και της πίεσης, ήρθε να το κάνει ακόμα πιο δύσκολο και μια περίεργη φάση που άλλαξε τα δεδομένα του ματς. Στο 51', λοιπόν, ο Ιτάνζ επιχείρησε το βολέ και έστειλε απευθείας τη μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή. Ο Κυριακίδης δεν υπολόγισε καλά, έπιασε αέρα και ο Καραμάνος έφυγε μόνος απέναντι στον Καβουσάκη. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έκανε την έξοδο για να μπλοκάρει τη μπάλα, ωστόσο ο αντίπαλός του πρόλαβε να την «τσιμπήσει» και φάνηκε να ανατρέπεται από το απλωμένο δεξί πόδι του αντιπάλου του. Ο διαιτητής Κομίνης αρχικά δίστασε, στη συνέχεια, όμως, υπέδειξε παράβαση αφού συμβουλεύτηκε τον δεύτερο βοηθό Βασιλειάδη, ενώ απέβαλε και τον Καβουσάκη. Ο Αναστασάκος δεν έχασε την ευκαιρία και με την εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι έβαλε τον Ατρόμητο μπροστά στο σκορ.

Πριν καλά-καλά προλάβει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του ο Καραγεωργίου, ο Εργοτέλης δέχθηκε και το δεύτερο γκολ, ξανά με πέναλτι. Αυτή τη φορά, ο Δημούτσος ήταν αυτός που ανατράπηκε (πεντακάθαρα) από τον Πίρσον κι ο Μήτρογλου ευστόχησε από την άσπρη βούλα, δίνοντας στον Ατρόμητο προβάδισμα δύο τερμάτων. Με το γκολ αυτό, μάλιστα, ο φορ των Περιστεριωτών έγραψε ιστορία, καθώς έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης που σκοράρει για όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι μετά τους Γιώργο Σιδέρη (Ολυμπιακός), Κώστα Νικολαΐδη (ΑΕΚ) και Ντέμη Νικολαΐδη!

Θα περίμενε κανείς τον Ατρόμητο να έχει πλέον εύκολο έργο με το προβάδισμα των δύο γκολ και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Εργοτέλης αφυπνίστηκε και έπαιξε τα ρέστα του παρότι οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του. Και με το γκολ του Γιοβάνοβιτς στο 75’, ανέκτησε τις ελπίδες για να αποσπάσει έστω τον βαθμό. Το Παγκρήτιο σηκώθηκε στο πόδι και οι παίκτες του Καραγεωργίου ρίσκαραν πολύ, αφού εγκατέλειψαν σχεδόν την άμυνα και εγκαταστάθηκαν από το κέντρο του γηπέδου και μπροστά. Η δικαίωση δεν άργησε να έρθει. Ο Λεάλ, ο οποίος άλλαξε την ιστορία του αγώνα παρότι μετά από ένα σημείο αγωνιζόταν κουτσαίνοντας, έκανε μια από τις γνωστές του κούρσες στο 81’ και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την παράλληλη σέντρα. Ηταν τόσο καλή η πάσα του Ουρουγουανού και τόσο αργή η αντίδραση του Τόμας, που το μόνο που έκανε ο Κατσικοκέρης, ήταν να βάλει σωστά το πόδι του και με πλασέ να νικήσει τον Ιτάνζ.

Ο Εργοτέλης πήρε ηρωικά και πανάξια τον βαθμό και κράτησε ακόμα και με εννέα παίκτες (μετά την αποχώρηση του Γιαλούση) το Χ που σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα του Παναιτωλικού (ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό) και της Κέρκυρας (ισοπαλία με την ΑΕΚ), του χαρίζει το προβάδισμα στη σκληρή μάχη της παραμονής. Οσο για τον Ατρόμητο, διδάχθηκε ένα καλό μάθημα, καθώς μετά το 2-0, οι παίκτες του μάλλον πίστεψαν ότι θα κατακτούσαν το τρίποντο διά περιπάτου…

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai} rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ERGOTELIS_ATROMITOS_010412{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Εργοτέλης-Ατρόμητος

Ψυχάρα ο Εργοτέλης, μάθημα για τον Ατρόμητο (photos+videos)



Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved