Ο Θρύλος στο θρόνο του!.. (photos+videos)

Ο Θρύλος στο θρόνο του!.. (photos+videos)

Με το 19ο φετινό γκολ του Κέβιν Μιραλάς στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έκανε… φιέστα τίτλου στο Αγρίνιο επικρατώντας 1-0 του τοπικού Παναιτωλικού και κατέκτησε και μαθηματικά το 39ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Ανώτεροι οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με… στόφα πρωταθλητή από την «καυτή» (σ.σ. είχε περισσότερους από 7.000 φιλάθλους στις εξέδρες) έδρα του Παναιτωλικού παίζοντας όσο χρειαζόταν για να φτάσουν στην 20η νίκη τους στην φετινή διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός, στον οποίο ακυρώθηκαν δύο γκολ στο α’ ημίχρονο (22’ Μανιάτης, 35’ Μιραλάς), δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από την γηπεδούχο ομάδα κ έφτασε σχετικά εύκολα και απολύτως δίκαια στο «τρίποντο», το οποίο του επιτρέπει - κι επίσημα πλέον - να… στρογγυλοκαθίσει για μία ακόμα χρονιά στον θρόνο του!

Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-5-1, το οποίο μετατρεπόταν σε 4-3-3 όταν οι Αγρινιώτες βρίσκονταν σε κατάσταση επίθεσης. Ο Χαριστέας ήταν η «αιχμή του δόρατος», με τους Άντι και Καμαρά να παίζουν στις δύο «πτέρυγες», αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Στα χαφ ο Λεμονής τοποθέτησε τους Μητρόπουλο, Ρότσα και Θεοδωρίδη, με τον τελευταίο ν’ αγωνίζεται λίγο πιο μπροστά με επιτελικό ρόλο. Στα μετόπισθεν ο Παναιτωλικός στηρίχθηκε στους Σιόντη, Ντολεζάι, Αναστασιάδη και Γκόλια, με τον Τσενάμο να είναι κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε σε ακόμα ένα παιχνίδι το αγαπημένο του 4-3-3, με τρίγωνο στα χαφ τους Ορμπάιθ, Μανιάτη και Μακούν κι επιθετική τριπλέτα τους Καζίμ, Αμπντούν και Μιραλάς. Στην άμυνα ο Ισπανός τεχνικός τοποθέτησε τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Χολέμπας, ενώ κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Μέγιερι.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανώτερος από τους γηπεδούχους παίζοντας με την… άνεση του σχεδόν βέβαιου πρωταθλητή, αλλά και της ποιότητας που φέτος διακρίνει τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή, ιδιαίτερα στο πρώτο 20λεπτο δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για κάποια γκολ, έστω κι χωρίς να έχουν οι παίκτες του Βαλβέρδε το… πόδι τους κολλημένο στο γκάζι.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν δύο γκολ στο α’ ημίχρονο, στο 22’ με τον Μανιάτη και στο 35’ με τον Μιραλάς, αμφότερα ωστόσο, ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους, ενώ η κατοχή της μπάλας ήταν 48%-52% υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έλεγξαν με ευκολία τον ρυθμό του παιχνιδιού στο πρώτο μισό του…

Στο β’ 45λεπτο ο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Τοροσίδη με τον Μοντέστο, χωρίς ν’ αλλάξει κάτι στην τακτική του, με τον Κορσικανό να καλύπτει την θέση του δεξιού μπακ.

Μόλις στο δέκατο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, οι Πειραιώτες μπήκαν σε θέση οδηγού στο Αγρίνιο. Σκόρερ ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Ζαν Μακούν φτάνοντας τα 19 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα! Ο διεθνής Βέλγος είναι σε… δαιμονισμένη αγωνιστική κατάσταση και πολύ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο του κορυφαίου «κανονιέρη» της φετινής Super League!

Στο 62’ ο Τάκης Λεμονής θέλησε… ν’ ανακατέψει την τράπουλα ρίχνοντας στο ματς του Φερνάντες και Ακαλέ στις θέσεις των Θεοδωρίδη και Άντι, σε μία προσπάθεια του Έλληνα τεχνικού να «φρεσκάρει» την ομάδα του επιθετικά.

Ο Παναιτωλικός παρά το ότι «καιγόταν» για την νίκη ή έστω για έναν βαθμό προκειμένου να μείνει «ζωντανός» στη «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού, δεν κατάφερε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση και ν’ αναγκάσει τον Μπάλαζ Μέγιερι να νιώσει… ανασφάλεια! Ο Μαγυάρος τερματοφύλακας έβγαλε ακόμα ένα ματς με μηδέν παθητικό (σ.σ. το τελευταίο δίμηνο έχει δεχτεί γκολ μόνο από τη Μέταλιστ και από τον Αστέρα Τρίπολης) και ο Ολυμπιακός απέδειξε – σε μία ακόμα δύσκολη έδρα – ότι η άμυνά του είναι από… μπετόν!

Στο 77’ ο Βαλβέρδε έβαλε στην ενδεκάδα τον Φουστέρ αντί του Μακούν και στο 82’ τον Τζεμπούρ αντί του Αμπντούν δίνοντας την ευκαιρία σε δύο ακόμα πολύτιμα «εργαλεία» του φετινού Ολυμπιακού να συμμετάσχουν στο παιχνίδι, στο οποίο έμελλε οι «ερυθρόλευκοι» να σφραγίσουν και μαθηματικά την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους και 14ου τα τελευταία 16 χρόνια (σ.σ. με δεδομένο ότι δεν θ' αλλάξει κάτι στην βαθμολογία μετά την εκδίκαση της έφεσης του Παναθηναϊκού για την τιμωρία του)…

Στην Πλατεία Αλεξάνδρας μπορούν - κι επίσημα πλέον - να… κάνουν χώρο στην τροπαιοθήκη τους για τη καινούργια κούπα, αλλά και να στρέψουν αποκλειστικά την προσοχή τους στον επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας με τον ΟΦΗ, ώστε να κάνουν ακόμα ένα βήμα για την ολοκλήρωση της σεζόν με νταμπλ…

Παράλληλα οι Πειραιώτες διέψευσαν όλους όσοι πίστευαν ότι η παρουσία του Τάκη Λεμονή στην άκρη του πάγκου του Παναιτωλικού θα μπορούσε να παίξει τον… ρόλο της, ώστε ο Ολυμπιακός να μην είναι τόσο «καυτός», όσο συνήθως… Ένας πρωταθλητής, άλλωστε, οφείλει να μην δίνει ποτέ δικαιώματα…

Αντίθετα, οι τελευταίες τρεις αγωνιστικές θα είναι δραματικές για τον Παναιτωλικό, ο οποίος είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όσον αφορά τον υποβιβασμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ήττα από τον Ολυμπιακό «καταδίκασε» οριστικά την ομάδα του Αγρινίου…

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PANAITOLIKOS_OLYMPIAKOS_010412{/akamai}

Θυμηθείτε στο Onsports την εξέλιξη του αγώνα Παναιτωλικός - Ολυμπιακός

Ο Θρύλος στο θρόνο του!.. (photos+videos)



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved